• strijdvaardig JO13-5 pakt 3 punten tegen Nieuwkoop JO13-1

Op de dag dat de Sint ons land weer binnen komt, spelen onze jongens en meisje van de D5 hun derde competitiewedstrijd. Met het geluid van de stoomboot op de achtergrond, fluit de scheids zijn beginsignaal. Vandaag treffen we Nieuwkoop D1 op de voetbalmat. Net als wij, hebben zij in deze competitie nog niet kunnen winnen. Maar we moeten niet vergeten dat dit een pittige 2e klasse is, waarin we veel sterke en vaak oudere tegenstanders treffen, voluit aan de bak dus.. niet opgeven en blijven knokken.
    Ook de gemiddelde leeftijd en lengte van de Nieuwkoopse jongens, ligt net iets hoger als de onze, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets.
    We zijn net begonnen, Nieuwkoop speelt sterk. Maar vlak onze Alphense Boys en girl niet uit. Het spel gaat heen en weer, weinig echte kansen aan beide kanten. Sepp denkt met een lobje over de keeper heen te kunnen schieten, maar deze ging in zijn hoogste versnelling achteruit en voorkomt een doelpunt. Helaas... Vijf minuten later een mooie kans voor Reda, maar hij komt niet tot scoren. De verdedigende linie met Thije, Jesse en Damian draait op volle toeren. Wat doen ze het goed, zij houden samen met Janet en Arjan het team in de race...De druk van Nieuwkoop is groot, maar zij weten het net niet te vinden. Eerst maar even de rust in, voorlopig nog niets gewonnen maar ook zeker niets verloren.
    Ook in de tweede helft gaat het spel aardig gelijk op, beide voorhoedes weten niet echt gevaarlijk te worden. De laatste 10 minuten lijkt Alphense Boys wat meer druk te kunnen zetten, het zou toch mooi zijn als er nog een doelpuntje kon vallen. de spanning stijgt. En dan vijf minuten voor tijd, weer een aanval van onze boys en girl. Sep krijgt de bal op zijn schoen en schiet met een lobje de bal over de keeper heen in het doel van Nieuwkoop. En zo is de stand 1-0. Het worden nog spannende laatste minuten. Er wordt geknokt en gestreden, mooi om te zien. En dan, eindelijk, na een paar hele lange laatste minuten, klinkt het eindsignaal. Wat een mooie wedstrijd en een mooi resultaat! Dit geeft zeker weer vertrouwen voor de volgende pot! Goed gedaan!