• JO11-12 handschoenen aan in Langeraar

    Op deze frisse zaterdagochtend van 12 november melden wij ons rond de klok van 8.30uur op het mooie complex van Altior. De temperatuur is licht onder nul, maar zeker heerlijk voetbalweertje. Inmiddels is dit alweer de 3e wedstrijd van de competitie. Na een eerder gelijkspel tegen Alphense Boys E10 en vorige week een zwaar bevochten 5-3 overwinning op VEP, weten we dat deze competitie vol uitdagingen zit. Vandaag dus naar Altior, op papier een leuk team, zij hebben beide eerder gespeelde wedstrijden met winst afgesloten. Het is dat het rond het vriespunt is, anders hadden onze boys en girl de mouwen moeten opstropen. We gaan van start. Ondanks dat er vanuit de heerlijk warme kantine heel goed zicht is, meldt de volledige supportersschare (sommigen met wat aarzeling) zich langs de lijn.
    Al heel snel na het beginsignaal, mijn pen was nog koud, worden we verrast door Altior en is de stand 1-0 achter. Goedemorgen zeg. Maar onze boys en girl laten zich niet zomaar wegspelen. De kansen worden aan beide kanten gecreëerd. Totdat Thomas de bal met een mooie voorzet bij Danya krijgt en jawel daar is de gelijkmaker.
    Niet lang daarna een grote kans van Altior, maar keeper Hidde redt de bal. Met deze gelijke stand gaan we de rust. Terecht gezien het spelverloop.
    Onze sterren zijn even een beetje opgewarmd in de kleedkamer en komen weer dapper het veld op. Er wordt geknokt voor de bal, kansen gecreëerd. Onze verdediging draait op volle toeren. En toen.... corner voor onze rood-witten.. Jer meldt zich, geeft de bal een prachtige trap. Bijna de gehele elftallen verzamelen zich voor het doel van Altior. Maar... niemand komt er aan te pas. De corner van Jer krult zo het doel in. Verwarring alom maar de scheids fluit voor een doelpunt. En zo is de stand 1-2 in ons voordeel. Niemand geeft zich gewonnen er zijn nog volop kansen aan beide kanten maar beide keepers houden hun doel schoon. En zo pakken wij de 3 punten mee naar huis. Goed gewerkt en hard geknokt allemaal, een mooie wedstrijd!
    Volgende week blijven we in Alphen en melden wij ons bij ARC