• AB JO17-7 heeft het zwaar tegen Kamerik JO17-1

De hoop vooraf, dat het 7e onder de 17 in Kamerik wellicht één of meer punten kan snoepen, blijkt vandaag ijdel. Onze jongens geven de eerste helft goed partij. Joeri weet zelfs de score te openen na een goeie corner van Tristen. Met de rust is het met twee tegendoelpunten dan wel 2-1 achter, maar er in het veld is nog sprake van redelijk evenwicht.
    De tweede helft is echter een ander verhaal. In het begin kan de verdediging en keeper Niels de hogere druk van de thuisploeg nog weerstaan. Er is zelfs nog een hele mooie kans als Bariscan een steekbal op Tristen geeft, die één keer vrij voor de keeper net naast schiet. Maar dan is het tussen de 52e en 60e minuut helemaal mis. Kamerik krijgt vleugels en scoort de ene mooie goal na de andere. Vóór de bezoekers zich herpakt hebben, staat het plotseling 6-1. Het spel wordt van weerskanten harder. Tristen krijgt zelfs een gele kaart met tijdstraf wegens een speler van achter tackelen. Andersom zijn er ook genoeg akties die gelijk te bestraffen zijn, maar dat gebeurt niet. Alphenseboys krijgt nóg een tegendoelpunt te verwerken. In de 77e minuut wordt Julian door de keeper in de rug gelopen en krijgen we als troost nog een penalty, die door Sam koelbloedig benut wordt.
    Heel duidelijk dat we in deze klasse 80 minuten lang op ons hoede moeten blijven. Beste taktiek is om vanuit een defensieve opstelling voorzichtig af en toe proberen te scoren. En verder niet sip worden, dan blijft het toch een leuk spelletje!