• JO13-3 - Voorschoten '97 JO13-1

De competitie is net begonnen, met twee wedstrijden gespeeld. Na de eerste wedstrijd (gelijk spel) sta je bijna bovenin en na vorige week (verloren) sta je bijna onderin. Je vliegt alle kanten op waarbij dat voor een groot deel natuurlijk bepaald wordt door het aantal doelpunten. Langzaam wordt duidelijk hoe sterk je bent in de poule en dat maakt het begin van de competitie al een beetje spannend. Vandaag de derde wedstrijd, tegen Voorschoten, waar ze in de beker ook al tegen gespeeld hebben (toen met een 6-2 overwinning).

De wedstrijd begint en al snel zien we een sterker Voorschoten dan in de bekercompetitie! Daarnaast zullen de Boys de houding hebben van ‘dat doen we wel even’. Dit geeft wel gelijk een heel andere wedstrijd met direct al aardig wat kansen voor Voorschoten. Even niet opletten en je staat achter! Na een kleine 10 minuten verandert dit en kantelt het spel langzaam met een sterker Alphense Boys. Daarentegen begint Voorschoten wat slordiger te spelen. Het gevolg is dat de Boys het eerste doelpunt weten te scoren, Senna met een mooie boog hoog in de hoek. We zitten nu halverwege de eerste helft in een inmiddels erg rommelige wedstrijd met harde duels. De druk van de Boys neemt nog wat toe. Dan volgt een duel tussen de keeper van Voorschoten en Anouar waarbij de keeper hard ten val komt en met een lichte hersenschudding het veld moet verlaten. Een speler valt in en na enkele minuten wordt het spel hervat. Beide teams gaan fanatiek verder waarbij Voorschoten meer en meer moeite krijgt om de bal in het spel te houden. In de laatste paar minuten van de tweede helft (met meer dan 5 minuten extra speeltijd) valt het tweede doelpunt voor de Boys, Kay scoort vanuit een corner. Met een 2-0 voorsprong gaan ze de rust in.

De tweede helft begint waar de eerste helft is geëindigd, fanatiek en harde duels met een zichtbaar sterkere thuisploeg. Schijnbaar hebben de Boys zich voorgenomen om hier vandaag de overwinning te pakken. In de tweede helft is het letterlijk vallen en opstaan, vooral bij de tegenstander. Als dan de Boys 3-0 maken met een doelpunt van opnieuw Senna is Voorschoten duidelijk aangeslagen en zakt de moed verder in de schoenen. Het grondtheater wordt hierbij nog wat opgevoerd maar de harde duels zeker niet minder! Het duurt vervolgens maar een paar minuten voordat de vlucht van bal nummer 4 door het net wordt gestopt. Het is 4-0 door een doelpunt van Anouar. Met nog een dikke 10 minuten speeltijd blijven beide teams onverminderd fanatiek en is uiteindelijk 4-0 ook de eindstand. Hiermee schieten ze in de poel weer omhoog en staan ze op plek 4!