• Een ruime overwinning voor MO-13!

De tweede wedstrijd van de competitie ging van start. Het leek afzien te worden qua weer, maar uiteindelijk mochten we niet klagen. Het publiek had een geweldige plek op de overdekte tribune en een zonnebril was geen overbodige luxe.

Met Riva als captain, betraden de meiden het strijdveld. Na de aftrap kwam Riva al snel aan de bal en had een mooie openingsactie richting het doel. Helaas leverde dit geen doelpunt op. Achterin vormden Floor, Nikita en Stassia een goed blok, waar de tegenstander uit Hazerswoude-Rijndijk maar lastig doorheen kon komen. Dat geeft in ieder geval een hoop rust achterin.

In de 14e minuut scoorde Elisa het eerste doelpunt uit een penalty door hands van de tegenpartij. Mooi, die zit!! Roos neemt na de aftrap al snel de bal mee en wint het duel met de tegenstander. Goed gedaan, zo komen we er wel. Met Sophie in de voorhoede wordt het voor de keeper een lastig verhaal. Zij speelt de keeper uit en weet een 2e doelpunt te scoren! Zij vervolgt met een sliding waarmee zij de bal weet toe te eigenen en een 3e doelpunt scoort. 22 Minuten gespeeld en met 0-3 voor, dat is geen slechte positie.

Aan de andere kant van het veld staat Stine ons doel te verdedigen. Met haar coole en vastbesloten houding, is zij erg betrouwbaar en weet zij voorlopig de nul te houden. Sophie en Elisa spelen goed samen en zetten een mooie aanval op. Helaas belandt de bal, na een goed schot van Elisa, op de paal. Marissa weet al snel de bal goed af te pakken en door vervolgens weer goed af te spelen, het spel in een veilige fase te brengen.

In de tweede helft weet Marissa het publiek te enthousiasmeren met haar mooie omhaal. Inmiddels heeft de zon plaats gemaakt voor regen. Onze bikkels deert dat niet en spelen onvermoeid door. Mede aangemoedigd door Merel die helaas een blessure heeft. Maar zij laat haar team niet in de steek en komt gewoon de wedstrijden kijken.

Estella en Yassira spelen lekker en weten de bal goed af te spelen, waardoor er geen balverlies wordt geleden. Dit geldt ook voor Kristina die de bal goed aan haar voet weet te houden. Vervolgens heeft Tanja de bal en speelt de tegenstander met een goede pass uit. Tanja weet door de verdediging heen te breken en te scoren! Hoe gaaf…., alleen de echte voetbalkenners zagen al snel dat het buitenspel was en het doelpunt niet mee zou tellen. Zonde Tanja, de volgende keer telt ie wel. Met een luid applaus verliet zij uiteindelijk het veld.

Fatima speelt ook een lekkere wedstrijd. Zij is behoorlijk steady als het gaat om de bal aannemen en afspelen. Elisa weet zich nog een keer vrij te spelen en het laatste punt van de wedstrijd te scoren. 0-4 is een mooie eindstand. Bedankt dames, tot volgende week!