• Een overwinning door samenspel

Een overwinning door samenspel
    TAVV-Alphense Girls MO13: 2-7

De zon straalt stralend aan de hemel op deze herfstochtend. Dat stemt alvast positief. Bij TAVV krijg je bovendien gratis cake bij de koffie, dus wat kun je je als langs-de-lijn-ouder nog meer wensen? We verzamelen een kwartiertje eerder, zodat Wulfred de tactiek met de meiden kan doorspreken. Merel is geblesseerd aan haar knie, maar is er wel bij om haar teamgenootjes aan te moedigen (top, da’s pas teamspirit!) en Riva en Stine zijn allebei verhinderd. Dat betekent ook dat we het zonder onze vaste keeper moet doen. Roos zal het eerste kwartier op zich nemen en daarna komt Indy uit de MO11 ons team versterken. Met haar vader en opa aan de zijlijn, begint Roos alvast te oefenen. Er schieten nog wat ballen tussendoor, maar dat zal in de wedstrijd niet meer gebeuren. Goed gedaan, Roos!
    In het begin start de wedstrijd wat rommelig, maar in de 10e minuut breekt Sophie zigzaggend door de verdediging heen en scoort ze 0-1. De kop is eraf. Tien minuten later valt er weer een doelpunt, maar dit keer van Eliza. Het zal wel één van Wulfreds gouden tips zijn geweest, want Sophie speelt de bal opvallend vaker af aan een teamgenootje en dat leidt tot mooie een-tweetjes. Leuk hoor, om dat samenspel te zien groeien. Een schot van Fatima op doel wordt gestopt en er ontstaat ook even een gevaarlijke situatie als TAVV eerst op de paal schiet en vervolgens naast. Als Sophie in het 16-metergebied wordt neergehaald krijgen we een penalty. Eliza neemt ‘m. In eerste instantie houdt de keeper ‘m tegen, maar dat laat Eliza niet gebeuren en ze knalt hem er alsnog keihard in. Gaaf, met een comfortabele 0-3 de rust in…
    Al snel in de tweede helft komt TAVV terug. Er valt even een gat in onze verdediging en het staat 1-3. Christina speelt de bal een paar keer veilig uit om de aanval te stoppen en ook dat, zo vermoeden wij, is één van de tactische tips van de coach. Alphense Girls komt echter snel terug met een wonderlijk doelpunt , wéér van Eliza. Ze schiet met links voorlangs in de hoek en terwijl we allemaal denken dat hij naast gaat, zit de bal er gewoon in! Even later: 1-5, dankzij een niet te stoppen Sophie. TAVV slaat vrijwel meteen terug met een prachtige knal (dat mag ook gezegd worden) van veraf: 2-5. Er volgens een paar mooie acties, die nét mislopen, maar dan wéér een doelpunt via de tegenstander in de korte hoek (dat is wat anders dan een eigen doelpunt, begrijp ik, met dank aan Mark). Bij de volgende aanval wordt het schot van Sophie door de keeper gestopt, maar Fatima reageert meteen en schiet de bal keihard in de rechterbovenhoek. Helaas ziet de lijnrechter daar buitenspel in, maar voor ons zat ‘ie gewoon, hoor. En hoe! De doelpuntenregen wordt afgesloten met een mooi samenspel tussen Tanya en Sophie, waarna de bal rustig het doel inrolt en we afsluiten met een mooie 2-7.
    Een leuke van deze wedstrijd was, dat de meiden zo zichtbaar groeien in hun samenspel. Ik heb in dit verslag een heleboel namen niet genoemd, maar er wordt door jullie allemaal keihard gewerkt en dat is superleuk om naar te kijken. Natuurlijk is het heerlijk als jullie winnen. Natuurlijk is het top dat Eliza drie keer en Sophie vier keer scoort. Maar het is zeker zo leuk dat jullie elkaar steeds beter weten te vinden om het spel verder te helpen. Dit compliment is dus aan het hele team: jullie zijn toppers!
    P.S. Indy, super bedankt dat je ons team kwam versterken!