• Donk JO19-1 - Alphense Boys JO19-2

Gisteren speelde Alphense Boys JO19-2 de altijd lastige wedstrijd bij SV Donk JO19-1, een ploeg die in de middenmoot staat, maar na een geweldige start van de competitie nu wat steekjes laat vallen. Na een goede trainingsweek en een oefenwedstrijd deze week, was AB gemotiveerd en klaar voor de strijd. Vooraf was al gewaarschuwd dat het en harde wedstrijd zou worden, en dat bleek ook zeker het geval.

De start van de wedstrijd was in tegenstelling tot andere wedstrijden niet zo scherp, en er werden wat kansen weg gegeven. De goed keepende Ryan Kool moest en paar keer optreden en hield zijn doel schoon. Na ongeveer 19 minuten was er bij Donk en miscommunicatie in de verdediging, door goed druk te zetten van AB was net Nando Meyer die de 0-1 aantekende. Met een mooi schot diagonaal verraste hij de keeper. Dat was het moment dat de wedstrijd kantelde in het voordeel van Alphense Boys, er werd bij vlagen veel gecreëerd, kansen van onder meer Jasper, Nassir en Elia troffen geen goal. De rust stand was ook 0-1.

De 2e helft was eigenlijk een herhaling van de eerste helft, niet spectaculair qua voetbal. Maar zeker wel hard werken door iedereen! Elia Mufata scoorde in de 76e minuut en fraaie goal, en zette de uiteindelijke eindstand op het bord 0-2.

Complimenten voor het hele team (dat zelfs in de laatste 10 minuten met 10 man kwam te staan door een zeer onnodige rode kaart) voor het, zeker in de eindfase zich voor de volle 100% in zetten en de o zo belangrijke 0 te houden.

Volgende week, wederom een uitwedstrijd in het Goudse, Jodan Boys JO19-2 is de tegenstander.