• Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys werd afgelopen week onaangenaam verrast door de plotselinge opzegging van Dave Huisman als selectietrainer van de B2 (3e divisie). Zonder enig overleg koos hij met onmiddellijke ingang voor een functie als jeugdtrainer bij Hollandia in Hoorn. Het bestuur verwijt hem contractbreuk en maakt hiervan een zaak bij de arbitragecommissie van de KNVB.

    Alphense Boys heeft inmiddels een vervanger gevonden in de persoon van Dwight Schenkers (zie foto) die afgelopen maandag al de training leidde samen met zijn assistent Kevin v/d Hagen, die Dwight de komende weken even zal helpen en die overkomt uit de technische staf van de B1. Dwight Schenkers is 48 jaar, in bezit van diploma TC 3, woont in Nieuwegein, getrouwd en twee kinderen en heeft een modezaak in Amsterdam en heeft een bureau van conceptontwikkeling. Hij speelde bij DOS Holland, Zeeburgia en Brederode en was trainer bij o.a. jsv Nieuwegein, UVV en De Meern en werkt als trainer bij de Mihai Nesu Soccer Academy (MNSA) in Utrecht

    MNSA is gebaseerd op: loop-, conditie-, kracht- en coördinatietraining. En daarnaast  ontwikkeling, verbetering en toepassing van techniek en inzicht. De trainingen zijn dan ook een ideale aanvulling op de trainingen bij de eigen club. De belangrijkste pijlers van de MNSA: "individuele ontwikkeling, mentaliteit, communicatie en inspiratie.

    Daan Gijsbers (vader van Djeremy) zal op de achtergrond als leider gaan optreden van de B2, waarvoor dank,

    Sander van Dijk en Henny van Raaij (trainers van de B1) waren direct bereid afgelopen vrijdag en zaterdag de training en de coaching van de B2 over te nemen vanwege het plotselinge vertrek van trainer Dave Huisman die naar Hollandia B1 gaat.

    Met de aankoop van een aantal heerlijke oliebollen ( gebakken door bakkerij het Stoepje ) steunt u de C1 van de Alphense Boys om onze reis naar Italië mogelijk te maken. U kunt deze nu al bestellen. Wanneer u de oliebollen voor zaterdag 24 december betaalt dan leveren we de oliebollen bij u thuis af. ( uitsluitend in Alphen aan de Rijn). Daarnaast zijn ze op zaterdag 31 december tussen 10:00-12:00 uur af te halen in de kantine van de club.

    Voor meer informatie kijkt u op: www.alphenseboyso15.nl

    Aantal oliebollen                   Prijs
    5 oliebollen                          
    5,00
    10 oliebollen                        
    8,00
    20 oliebollen                       
    € 15,00
    40 oliebollen                       € 28,00

    Bestellingen kunt u mailen naar: info@alphenseboyso15.nl

    Thuisbezorgen? Dat is mogelijk, maakt het bedrag over op onderstaand rekeningnummer onder vermelding van naam, adres, en aantal oliebollen. U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer: NL15RABO0129352195   T.a.v. Oliebollenactie C1  (voor 24 december) daarna afhalen kantine. Voor vragen en eventuele grote bestellingen buiten Alphen aan de Rijn kunt u mij op onderstaand nummer bereiken, namens de jongens en begeleiding van de C1, alvast hartelijk dank. Paul Putman, telefoonnummer : 06 12249464

    Op zaterdag 19 november komt ook de B1 selectie in actie om geld bij elkaar te krijgen voor hun trainingskamp begin januari op Papendal bij Vitesse. De plantjes (zie 1e foto onder) kosten 4 euro per stuk en 3 voor 10 euro. Met dank aan  Steijn - Damen voor de medewerking.

    Alphense Boys 1 gaat van donderdag 12 januari tot en met zondag 15 januari op trainingskamp naar Valencia. Er gaan 21 man mee. Elke dag  zal er 2 uur worden getraind en op zaterdag wordt er een wedstrijd gespeeld.

    De operatie van Hans Wertheim (leider C2, zie 2e foto onder) van vorige week dinsdag, is geslaagd. Hans heeft een nieuwe knie gekregen wat nodig was omdat hij heel moeilijk ter been was vanwege zijn versleten knie. Hij is vrijdag pas thuisgekomen, heeft nog veel pijn maar het gaat langzaam beter. Hij heeft veel leuke reacties van de jongens van de C2 gehad en van de ouders en is verwend met een prachtige fruitmand die zaterdag Jose, Richard en Marciano zijn gebracht.  ''Ik hoop er gauw weer bij te zijn want ik mis het nu al''.

    De opa van D1 speler Tom Beijeman is een trouwe bezoeker van de wedstrijden van Alphense Boys D1 en vindt het heerlijk om dan met de hond van Michael Woodall (vader van keeper Roman) te lopen. De hond krijgt van Opa Beijeman voor elke goal die de D1 maakt een koekje. Afgelopen zaterdag won de D1 met 2-1 van koploper FC Amsterdam en de hond kreeg dus inderdaad twee koekjes!

    De Clinic  die Feyenoord trainers Glenn v/d Kraan en Gerard Rutjes ( zie 4e foto onder) afgelopen vrijdag bij Alphense Boys gaven aan de trainers en leiders van Alphense Boys en de 6 amateurclubs waar Alphense Boys mee samenwerkt, was met 70 aanwezigen een groot succes (zie 3e foto onder) . De training aan Alphense Boys D3 was heel leerzaam en de reacties van de aanwezigen waren heel positief. Prachtig om te zien hoe de professionals van Feyenoord deze avond presenteerden.

    Vorige week dinsdag oefende Alphense Boys 1 tegen DOSR 1 (2e klasse) en won met 7-0.

    Afgelopen zaterdag oefende Alphense Boys C1 tegen de talenten van Feyenoord o14 jaar (dus 1 jaar jonger) de ongeslagen koploper in hun BVO klasse. Dat jaar leeftijdsverschil op C-junioren niveau weegt zwaar, maar ook de kwaliteiten van het team van trainer Bryan de Vries mogen niet onderschat worden, het werd (zelfs zonder 4 basisspelers) maar liefst 9-2 voor Alphense Boys. Aan de kant van Feyenoord speelde Kaj Bodo mee (als rechtsback, zie links op de 5e foto onder) en zat keeper Sam Pak op de bank.

    Sam Pak (vorig seizoen nog keeper van Alphense Boys D1) doet het uitstekend bij Feyenoord en maakt zelfs kans voor de selectie van het Nederlands team van spelers onder 14 jaar. Of hij ook echt deel zal gaan uitmaken van dat team, wordt komende week bekend. (zie 6e foto onder)

    Lorenzo Seymonson (A1 speler) is vorige week geopereerd aan een  kapotte meniscus. Hij hoopt na de winterstop weer aan te haken.

    Afgelopen zondag pakte ons eerste elftal zijn vierde achtereenvolgende overwinning in de competitie van de 1e klasse. Maurice Kerkhof was de matchwinner. Dat de wedstrijd in de herfst werd gespeeld was op deze mooie foto (7e foto onder) te zien met die fraaie typische herfstkleuren aan de bomen.

    Afgelopen donderdag hebben beide G-teams gebak gekregen van het 1st elftal van Alphense Boys. Deze traktatie was een beloning voor de overwinning van de G-teams tegen het ons 1st elftal (zie 8e foto onder)

    De F9 heeft afgelopen zaterdag hun 1ste competitiewedstrijd gespeeld tegen Alphia(uit) en hebben met 2-5 gewonnen (zie 9e foto onder)

    De voetbalwedstrijd  Laakkwartier  - Alphense Boys  is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Aad Groenewoud  zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 5 november

    09.00 uur      E-Top - Be Fair D1

    Binnenkort wordt het aangezicht van ons clubhuis opgefleurd met een metersgroot spandoek, waarop verschillende Boystaferelen zijn afgebeeld. Deze foto geeft hiervan een beeld (zie 10e foto onder)

    In samenwerking met Aguri heeft Alphense Boys deze maand een speciale Kerstvoetbal-actie. Je kunt voor 20 euro in het bezit komen (een mooi cadeau, zie foto onderaan dit artikel!) van een gepersonifieerde leren pingel van goede kwaliteit. Op de bal komt het logo van de Boys én de naam van de speler. Alphense Boys krijgt een deel van de opbrengst en zal deze nader bestemmen.

    Wilt u een bal bestellen? Geef u dan uiterlijk 14 november a.s. de naam van uw zoon/dochter aan ons door (mail naar secretaris@alphenseboys.nl) en maak 20 euro over op rekeningnummer NL14RABO011026929 t.a.v. Alphense Boys. Er is één voorbehoud: de actie gaat alleen door als we ten minste dertig ballen verkopen.

    Is er een bedrijf dat deze actie wil sponsoren? Dat kan. Voor een nader te bepalen prijs kunnen op elk bal twee logo’s worden afgedrukt van uw bedrijf. Mail of bel voor meer informatie naar Gerard Haverkamp (06-51186940, secretaris@alphenseboys.nl).

    Oud-Boysspeler Jens Toornstra is aan een prima seizoen bezig bij Feyenoord, dat volgen we natuurlijk allemaal op de voet. Vorig week in de gewonnen  bekerwedstrijd tegen Excelsior kreeg hij zelfs de aanvoerdersband om. Hij is derde in rang, na Dirk Kuijt en Karim El Ahmadi. Omdat Kuijt rust kreeg en El Ahmadi werd gewisseld kwam Jens dus aan de beurt. Gaaf toch, een ex-speler van Alphense Boys aanvoerder van het succesvolle Feyenoord?

    Jens staat nog tot medio 2018 onder contract bij de Rotterdamse koploper van de eredivisie en het ELF Voetbal Magazine vroeg hem naar zijn plannen. Jens: "Het is zeker een optie om nog jaren bij Feyenoord te blijven. Ik hoef niet per se naar een buitenlandse club. Ik ben een Randstad-jongen. Ik kom uit Ter Aar, heb bij ADO, FC Utrecht en Feyenoord gespeeld. Lekker dichtbij huis, bij mijn vrienden en familie. Dat bevalt me uitstekend. Maar als er een aanbieding uit het buitenland komt en het plaatje is mooi, dan zal ik er wel over nadenken."

    Jan Heijmel (zie 11e foto onder) zet al ruim 5 jaar op iedere woensdagmiddag de veldjes uit voor de woensdagmiddagtrainingen voor onze Fjes en guppies. Tevens pompt hij alle ballen op en legt die keurig klaar. Jan heeft nu aangegeven dat dot zijn laatste jaar wordt dat hij dit doet. Jammer, maar wij zijn hem enorm dankbaar voor die afgelopen 5 jaar.

    Vrijdagavond wordt bij Alphense Boys een informatieavond gehouden voor de ouders van D-junioren. Het thema is ‘Alphense Boys op weg naar 2020’. Onderwerpen die worden besproken zijn Alphense Boys als voetbalvereniging en als vrijwilligersorganisatie. Ook andere leden met belangstelling voor het wel en wee van Alphense Boys zijn van harte welkom; aanvang 20.00 uur.

    Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is afgelopen maandag gestart met het onderzoek naar rubbergranulaat in kunstgrasvelden. In het onderzoek worden honderd kunstgrasvelden in Nederland onderzocht. Op zes plekken op het veld worden monsters genomen. Per plek wordt minimaal één liter granulaat met een stofzuiger opgezogen en in een glazen fles meegenomen naar het laboratorium. In het lab wordt het rubbergranulaat geanalyseerd.

    In het onderzoek is er sprake van een zogenaamde aselecte steekproef van verenigingen met kunstgrasvelden, wat inhoudt dat iedere vereniging evenveel kans maakt deel te nemen aan het onderzoek. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de Alphense voetbalvelden aangeboden voor het onderzoek. Het is op dit moment nog niet bekend of het RIVM deze meeneemt in het onderzoek.

    Het RIVM voert ook een literatuuronderzoek uit naar alle relevante nationale en internationale wetenschappelijke publicaties met betrekking tot rubbergranulaat. Deze bevindingen worden gecombineerd met het veldonderzoek. Een ander onderdeel van het onderzoek is dat het RIVM met een selectie uit de verkregen monsters in het lab gaat kijken in welke mate er stoffen onder bepaalde omstandigheden vrijkomen. Denk hierbij aan huidcontact en/of het inslikken van het granulaat.

    Voor de te gebruiken methoden en selectie van stoffen is ook gekeken naar de aanpak en resultaten van internationale onderzoeken. Daarnaast is de onderzoeksopzet ter toetsing voorgelegd aan een wetenschappelijke begeleidingscommissie. Het RIVM en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben onlangs aangegeven dat op basis van de huidige gegevens er geen reden is om te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden. De KNVB volgt hierbij het standpunt van het RIVM en ministerie van VWS. Ook de gemeente en het bestuur van Alphense Boys volgen dit standpunt.

    "Kunstgras met SBR-granulaat van voertuigbanden is veilig", aldus de Vereniging Band en Milieu en VACO, de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche, afgelopen week op hun site (http://www.sbrcheck.nu/nl). Zij stellen verenigingen in staat om hun korrels te laten onderzoeken. De gemeente Alphen heeft dertien voetbalvelden en de uitloopstrook bij de atletiekvereniging voor dat onderzoek aangemeld. De branche maakt nadrukkelijk onderscheid tussen granulaat van het type SBR van banden en ander granulaat, bijvoorbeeld gemaakt van oude rubberen buizen uit de chemische industrie. VBM/VACO: "Velden met SBR-granulaat van banden zijn veilig. Dat is in tientallen onderzoeken vastgesteld."

    De ledenvergadering van de Club van Honderd wordt gehouden op woensdag 21 december a.s. De leden ontvangen begin december de officiële uitnodiging hiervoor. Bent u al lid van de Club van Honderd?

    Gisteravond (dinsdag) won de D1 een oefenwedstrijd tegen Jonathan D1 met 4-2 en de D2 won met 7-4 van de leeftijdgenoten van Jonathan.