• Alphense Boys JO13-2 wint overtuigend van nummer 2 RKAVV

  In dit weekend dat ik moet werken staat de wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst op het menu, RKAVV JO13-1 uit Leidschendam. Zij staan 2e met een wedstrijd meer (tegen Nieuwkoop) gespeeld en hebben van de 7 wedstrijden er 5 gewonnen en 2x gelijkgespeeld; daarnaast een veel beter doelsaldo (ook door de uitslag van 0-8 tegen Nieuwkoop dat de competitie zal verlaten).
  Als we Nieuwkoop buiten beschouwing laten (sorry buurtjes), dan resteert er een 4-tal gewonnen wedstrijden met 14 punten een doelsaldo van plus 10. Onze boys hebben 13 punten verzameld met een doelsaldo van plus 3.

  Ik moet dus werken en kan mijn zoon om 08.00 uur afzetten bij Alphense Boys met mijn werkkleding aan. Kleding die past bij een verlies-wedstrijd, maar daar hopen we natuurlijk niet op. Na overleg met een collega kan ik toch de wedstrijd zien en dat is dan weer een bonus. Want net als alle andere supporters ben ik getuige van een goede wedstrijd van onze boys.

  Vanaf het begin staat er een team dat wil winnen, maar ook goed speelt. Dat er een goed team staat kan komen door de inzamelingsacties voor het Paastoernooi in Spanje. Alle spelers en ouders doen hierbij hun uiterste best om geld op te halen met allerlei prachtige initiatieven. Spelers verzuimen hierbij niet en het zorgt naar mijn idee voor een boost bij iedereen. Wellicht komt dit de teamspirit ten goede, want we zien een JO13-2 dat vanaf het begin de tegenstander bestrijdt met alles wat ze waard zijn.

  De verdediging (vlnr Larrick, Joep, Wessel en Jordie) staat als een huis en geeft je ook langs de lijn het gevoel dat de tegenstander vandaag iets bijzonders moet brengen om naar het doel te komen, laat staan een doelpunt te maken.
  De middenvelders (vandaag Aldo, Evan en Jarno) zijn moeilijk te bespelen, omdat ze goed bewegen en de vrije ruimtes zoeken met daarnaast ook vaak een goed doorgespeelde bal.
  De aanvallers (Chase, Mo, Adil) houden hun tegenstanders lekker bezig en houden de bal vaak in de ploeg waardoor we gevaar kunnen stichten.
  Op doel staat dit weekend Mike. In de wissel beginnen bij deze wedstrijd Tycho, Nordin, Noë en Tommie.

  Beide teams klappen er op als gladiatoren en als je net als bij boksen punten moet geven dan gaan die zeker naar Alphense Boys; alleen de KO ontbreekt nog. De stugge tegenstander krijgt geen vat op de boys. Vlot combinerend van achteren naar voren is er continue dreiging. Onze sterke spits Mo gaat op snelheid langs de verdediging van RKAVV en zorgt voor het eerste gevaar, maar zijn schot richting de verre hoek wordt knap weggewerkt door de goede keeper van RKAVV. Een goede cornervariant levert daarna een schotje op van Evan, maar hij raakt de bal niet vol en de keeper staat wederom op de juiste plek opgesteld.

  Los van 1 slippertje achterin, waar RKAVV overigens niets mee doet, maakt de ploeg verdedigend vandaag vrijwel geen fouten en krijgen zij pas in de 14e minuut een bal op onze goal. Het afstandsschot heeft echter geen kracht en is een makkelijke prooi voor Mike, die de hele wedstrijd goed mee voetbalt. Onze verdediging speelt vandaag goed onder de druk vandaan de middenvelders in en die bereiken weer regelmatig de aanvallers. Uit 1 van deze acties draait Aldo goed weg van zijn tegenstander op het middenveld en geeft de bal met een steekpass mee op spits Mo, die wederom zich voorbij de verdediger, eh goede verdedigster, wurmt en de bal goed binnenschiet. Na 20 minuten terecht de voorsprong van 1-0. We blijven ook daarna domineren. Het duurt niet lang of de 2-0 valt als Adil een bal in de diepte speelt. Iedereen denkt dat de bal over de achterlijn zal gaan, maar Adil geeft blijkbaar een speciaal effect en de bal blijft in het strafschop gebied liggen. De verdediger van RKAVV loopt er op zijn gemak naar toe en heeft alle tijd om de bal weg te schieten, maar Mo komt voluit naar de bal rennen en is er als eerste. De verdediger schrikt volgens mij van deze actie en geeft onze aanvaller een zetje, voldoende om hem uit balans te krijgen en voldoende om de scheidsrechter gedecideerd naar de stip te laten wijzen. Ik denk niet dat iedere scheidsrechter in deze situatie hetzelfde beslist, maar het is voor ons een buitenkansje om een goede marge op te bouwen.
  Onze laatste man, Wessel die vandaag centraal achterin geweldig speelt en alle duels winnend afsluit, gaat achter de bal staan en knalt deze hard en strak in de linker hoek. De keeper van RKAVV is kansloos en de 2-0 is een feit.
  Mo komt op hem bekende wijze weer voor zijn tegenstander en haalt de trekker weer over. Ik tel het doelpunt al, maar de keeper van RKAVV doet niet aan Sinterklaas en redt weer fraai. Dat doet hij daarna nogmaals door een goede kopbal van Larrick (vrije trap Joep) fantastisch te stoppen.

  Na rust komen de andere boys het team versterken. Tycho gaat voor Joep centraal spelen, Noe komt voor Jarno op rechtshalf, Tommie komt Chase linksvoor afwisselen en Nordin komt op de plaats van Adil, rechtsvoor.

  Ook in de 2e helft is RKAVV niet bij machte om iets te creëren. De boys blijven beter en geduldig spelen. Het spel golft op en neer maar de kansen worden schaarser. Toch moeten we RKAVV de genadeklap geven in deze fase. Tommie komt er op links af en toe fraai langs, maar de precieze pass kan nog niet gegeven worden. Op rechts gaat Nordin zijn tegenstander voorbij en zijn voorzet gaat onze aanvallers voorbij en een vrije trap wordt door Mo hard langs de muur geschoten. De keeper kan de harde bal keren, maar laat deze even los waarbij de rebound nog bijna kan worden ingeschoten.
  Het middenveld speelt mede ook door de komst van Noë nog steeds met power en ook achterin is het een van de beste wedstrijden van dit seizoen van alle spelers.

  Tot 5 minuten voor tijd geen vuiltje aan de lucht. Na de wissel van Jarno voor Mo zakt het spel iets verder in en komt er opeens druk van de tegenstander. Dit ligt overigens niet aan die wissel, maar omdat RKAVV alles of niets gaat spelen. Na balverlies op links wordt de bal direct ingespeeld op hun snelle rechtsvoor, die scherp staat. Hij gaat richting de achterlijn en waar iedereen een voorzet verwacht, schiet hij de bal in de korte hoek binnen. Als het zo bedoelt is, dan was dat een slimme goal, maar hij mag er eigenlijk niet in. Vanaf dat moment denkt RKAVV dat er nog wat te halen is en wordt het pompen of verzuipen. De boys spelen wat meer afwachtend of voorzichter lijkt het en ze laten zich terug dringen. RKAVV komt er nog een keer op rechts goed door, maar Wessel grijpt goed in. Bij de corner die volgt vallen wat spelers om, maar deze levert hen gelukkig niks op. Een laatste actie van hun linkerspits wordt met de nodige moeite door drie man van ons geneutraliseerd waarbij de speler van RKAVV valt alsof hij geraakt is. De scheids staat dicht op de situatie en vindt van niet. Het was wel de laatste hachelijke situatie en tevens het einde van de boeiende wedstrijd.

  De boys zoeken tevreden de kleedkamer op en weten dat ze volgende week uit moeten spelen tegen Forum Sport JO13-1, nummer 3 van de ranglijst na RKAVV. Maar beiden hebben een wedstrijd meer gespeeld en staan slechts 1 punt op ons voor. Voor de liefhebbers: de wedstrijd begint in Voorburg om 8.30 uur. Forum Sport wist dit weekend de ongenaakbare koploper UVS in Leiden een punt afhandig te maken en dat is een knappe prestatie. Als de boys zo spelen als dit weekend, dan zullen we eens kijken wat de mogelijkheden zijn. Voorlopig staan wij virtueel 2e!