• JO11-4 De 1ste competitie overwinning!

  De 1ste competitie overwinning !

  Onze wedstrijd op zaterdag tegen Be Fair JO11-3 begint vroeg. Het is een prachtige dag en onze Boys hebben er zin in.
  Hoe spannend is het als je vandaag voor het eerst 4 klasse hoger speelt? Ik bespeur geen enkele spanning. Zakaria en Rabaah hebben afgelopen week ons spelersniveau nog even aangescherpt. Snel overspelen en ruimte op het veld houden. Ik ben trots op ons team en dankbaar met zulke trainers ! Zo bijzonder om te zien hoe onze talentvolle Boys elkaar elke week beter weten te vinden.

  De wedstrijd begint. Onze jongens blaken van het zelfvertrouwen. Het eerste kwartier overheersen de Boys het spel. Maar waar blijft die goal? Ondanks vele pogingen wil de bal er maar niet in. Ik heb vier \" bijna\"\" doelpunten geteld. Met onze focus op de aanval breekt Be Fair door.... een kans en meteen een treffer. Ik zie de Boys even verongelijkt kijken. Zakaria geeft kalm de juiste aanwijzingen; niet opgeven, gewoon het  hele veld gebruiken en overspelen en positie`s houden !! Vervolgens domineren de Boys weer het veld. De potige jongens van Be Fair zijn talentvolle verdedigers. De keeper doet zijn werk goed.
  Poging nummer vijf tot en met acht volgen. Tergend is het!
  Hup Boys!!! Roan houdt zijn hoofd koel. Hij geeft een perfecte pass aan Finn die dan geweldig scoort. Yes!!!! Maar dan breekt Be Fair  weer door. Er wordt zwaar verdedigd en Be Fair krijgt een onterechte strafschop,  2-1 is een feit. Hup Boys, jullie kunnen het! Dat vindt Roan ook en knalt hem koelbloedig in het doel. Dat is maar goed ook want voor de rust eindigt het met 3-3. Zinne-Eddine maakt het 3de doelpunt.
  Een hele taaie uitslag als je bedenkt dat de Boys echt beter zijn.

  De Boys verlaten teleurgesteld en boos het veld.
  In de kleedkamer heeft Zakeria de Boys onder controle hoor ik van Miranda. Geen gemor, gefocust drinken ze hun limonade. Niemand van de ouders weet wat de aanwijzingen van de coaches zijn maar na de rust stappen ze weer met zelfvertrouwen het veld op.

  De aanval wordt weer opgezet. De verdediging heeft niet de hoogste prioriteit en Be Fair lijkt daarop in te spelen. Gelukkig verandert Simon van keepers strategie en loopt uit zijn doel om de aanval te storen.
  Een mooie duik en redding. Daar heeft Be Fair niet van terug.
  Jassin heeft vervolgens genoeg probeersels gezien en schiet daadkrachtig twee prachtige doelpunten erin. Met  3-5 voorsprong krijgen de jongens vleugels. Of is de verdediging van Be Fair gebroken? Ik weet het niet. Ik zie vanaf nu alleen nog maar prachtig voetbal. De spitsen krijgen de ruimte. Vervolgens scoren Roan,Miro, Jassin en Zinne- Eddine. Met een eind stand van 3-9 valt de schade voor Be Fair mee.

  Tenslotte wil ik nog even een pluim geven aan Daan, Adam, Max en Ziyad. Jullie hebben dan wel niet gescoord met wel slim en hard gewerkt. En dat is een verdienste voor het team! Het is maar dat jullie het weten.

  Volgende week spelen we thuis tegen Olympia J011-5 om 9.00 uur!

  Margreth Wortman