• Je hebt van die wedstrijden, de bal wilden er echt niet in

Je hebt wel eens van die wedstrijden dat de bal er gewoon niet in wil. Dan geldt de voetbalwet…scoor jij niet, dan heeft de tegenstander aan één kans genoeg.
    Voor de eerste wedstrijd van het seizoen, de bekerwedstrijden zijn voorbij, gingen we zaterdagochtend vroeg naar Moerkappele. Het was voor iederen even zoeken, Moerkappele heeft een compleet nieuw complex midden in een nieuwbouwijk met allemaal nieuwe straatnamen. Die waren in de meeste navigatie’s niet bekend. Nu is Moerkappele gelukkig niet zo groot dus was het voor iedereen snel gevonden.
    Aan het begin hadden we wat twijfel over de tegenstandsters, is dat wel MO11? Het bleek dat ze 2 dispensatie spelers hadden (beide 12) en de meeste van de andere meiden aan de lange kant. Wat stoppen ze daar in de grond ? Wij namen de aftrap en hadden het betere van het spel. Het duurden even voordat de eerste kansen werden gecreerd. Een aantal schoten van onze kant op het doel van Moerkapelle maar die gingen voorlangs of over. Aan de andere kant waren de kansen op één hand te tellen, en stond Faye Jacobs uitstekend te keepen. Wij gingen door met het zoeken naar het eerste doelpunt, maar het geluk was niet voor ons, eerst een bal op de lat en vervolgens nog op de paal. Na een ongelukkige terugspeelbal kwam Moerkappele alleen voor het doel en was er zelfs voor Faye geen houden aan. Met een 1-0 achterstand de rust in.
    De 2e helft gingen we door waar we in de eerste helft mee geeindigd waren, het zoeken van de aanval en de score proberen gelijk te trekken. We creerden weer een hoop kansen welke resulteerde in een schot op de paal en een scrimage voor het doel waarbij de bal uiteindelijk hoog over ging. In wederom één van de zeldazme tegenaanvallen van Moerkapelle scoorden ze en stonden we met 2-0 achter. De meiden bleven gaan en dat resulteerden uiteindelijk in een treffer van Indy. Met nog 3 minuten te gaan werd iedereen naar voren gestuurd. Een doelpount hing in de lucht, maar zoals eerder al gezegd, je hebt van die dagen dat de bal er gewoon niet in wil. Afgelopen zaterdag was zo’n dag voor ons. Na een laatste corner en wederom een scrimage voor het doel kon Moerkapelle uiteindelijk de bal uitverdedigen en opeglucht adem halen. De scheidsrechter floot af en de eindstand van 2-1 stond op het bord.