• AB O17.7 houdt stand tegen ESTO O17.2

Deze zaterdag begint de nieuwe competitie. Door een meer dan goed resultaat in de bekercompetitie is het 7e onder de 17 ingedeeld in de 4e klasse en kunnen we serieuze tegenstanders verwachten. Saillant detail is, dat het 4e ook in onze competitie is ingedeeld. Die komen we direct volgende week al tegen….
    Maar nu ontvangen we eerst het 2e van ESTO. Vanaf de start is te zien, dat we zeer op onze hoede moeten zijn. Coach Hans heeft hierop ingespeeld, door zijn eigen variant van een 5-3-2 opstelling te hanteren. Eerste doel moet zijn: overeind blijven tegen de tegenstanders op dit niveau. Onze jongens mogen het eerste kwartier eigenlijk wel aardig opkomen. Dat mondt zelfs uit in een link doelpunt van Sam met een kort boogje over de keeper na een drukke scrum in het doelgebied. De gasten gaan nu wel in de tegenaanval. Alleen de linksvoor lukt het om echt gevaarlijk te worden, maar gelukkig is zijn schot op goal steeds niet goed. Na een stevig offensief, lijkt het in de fase vóór de rust of ESTO het wel even goed vindt.
    De 2e helft vraagt alles van beide teams. De druk op het goal van Alphense boys is bij vlagen erg hoog, maar Niels houdt veel ballen er goed uit. Ook Flemming blinkt weer uit met de vele effectieve tackles op de bal. Het gaat er aan beide kanten wel hard aan toe. De gasten raken een beetje gefrusteerd en hebben commentaar op scheids Richard. Na een paar duidelijke waarschuwingen is de keeper zo dom om de scheids toch weer onacceptabel uit te schelden en moet hij met een gele kaart voor 10 minuten het veld ruimen. Na de noodwissel op de keeperplek is het in de 73e minuut weer Sam, die zich met een soloactie langs de rechterachterlijn naar de goal vecht en door een heel klein spleetje de bal in de goal krijgt. Deze luxe voorsprong wordt niet lang vastgehouden. In de 76e minuut is het eigenlijk voor het eerst dat de handige ESTO-spits een paar man omspeelt, inclusief keeper Niels. De 2-1 wordt hierna met hand en tand verdedigd. In de laatste minuten beginnen we er echt in te geloven dat we de eerste 3 punten kunnen noteren. Scheids Richard is fair en trekt nog wat extra tijd bij voor het oponthoud in de tweede helft. Dat is net even te veel… in de 82e minuut krijgt ESTO alsnog een corner en is een kopbal alsnog fataal.
    In de kleedkamer overheerst bij de thuisploeg het gevoel dat ze bestolen zijn - niet terecht, maar wel begrijpelijk. Objectief gezien kan alleen maar gezegd worden, dat ze samen heel goed de opdracht hebben volbracht en mogen ze gewoon trots zijn met dat 1e punt in de 4e klasse onder de 17.