• Wat je er in stopt, komt er ook uit

Zaterdagochtend, de eerste competitiewedstrijd staat op het programma. Meerburg Jo9-02G komt bij ons op bezoek. Je merkt aan de jongens dat ze toch een beetje gespannen zijn. Meerburg, een team dat uit de eerste klasse komt. Wat kunnen we verwachten?

De afgelopen trainingen zijn we bezig geweest met strak inspelen van de bal, opendraaien, kaatsen en passen. De trainers waren benieuwd of het er ook uit zo komen. Het was een opstelling waar wij al regelmatig mee spelen. Geen verrassingen dus.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter schoten de Boys uit de startblokken. Wat waren ze scherp. Met druk zetten op de tegenstander, maakten ze het Meerburg heel erg lastig. Klein huis wanneer het moest en groot huis als het kan. Op die manier werden de ballen goed onderschept en daar vanuit konden de aanvallen worden opgezet. Veel van waar wij dit moment mee bezig zijn, zagen we terug op het veld. Heerlijk om te zien. Samen het duel aangaan. Toch duurde het lang voor er een doelpunt viel. Na een schot van Gi op de lat en Rayhan op doel viel het eerste doelpunt. Na een lange bal vanuit achteren van Mathijs, schot Gi raak. 1-0! Gelet op het spelbeeld was de verwachting dat we makkelijk uit zouden lopen naar 2 en 3-0. Maar niets was minder waar. De balvaardige spits van Meerburg dribbelde langs onze verdediging om de bal daarna tergend langzaam in het doel te schieten. 1-1. De boys waren niet uit het veld geslagen en gingen gelukkig door met waar ze mee bezig waren. Goed voetballen met leuke combinaties. Na een voorzet schot Oscar op doel en Florin veranderde de bal van richting zodat hij het doel in ging. Veel kansen, maar toch pas 2-1 voor.

In de rust konden de trainers alleen complimenten geven voor hoe de jongens deze wedstrijd aanpakten. Maar het gevaar is onderschatting. Wij hebben wel eens een oefenwedstrijden tegen Meerburg gespeeld. Ook toen voetbalden wij een hele goede eerste helft, maar de tweede helft hadden wij het heel zwaar.

En ja hoor. Deze tweede helft leek op die van de oefenwedstrijd. Meerburg tapte uit een ander vaatje en durfde de strijd aan te gaan. Wat was dat spannend. Echt billenknijppen. 10 Minuten lang drukte Meerburg op de verdediging, maar Amine hield zijn doel met een paar puike reddingen schoon. Toch was er een schot van minimaal 30 meter waar Amine niets aan kon doen, maar gelukkig ging het schot net naast de goede kant de paal. Dat leek het breekpunt in de wedstrijd. De Boys gingen meer onder de druk van Meerburg uit voetballen. Steeds meer werd de “vrije man” gevonden en daardoor werden wij steeds gevaarlijker. Florin, de voorzetkoning, brak 2 keer uit over de rechterkant en 2 keer schot Gi raak. 4-1.

Als je dan ’s-avonds dit verslag aan het maken bent kan de conclusie alleen maar zijn: wat je er in stopt, komt er ook weer uit. Goed en strak overspelen, in je positie voetballen en fel zijn. 4-1 is een uitslag waar wij heel tevreden mee kunnen zijn. Op naar VVSB Jo9-02.