• JO11 – 5 | Voorronde beker in stijl afgesloten!

Vandaag de laatste wedstrijd in de voorronde van de beker. Onze boys zijn weken geleden al doorgestoomd naar de volgende ronde van de beker. De wedstrijden die we daarna hebben gespeeld zijn stuk voor stuk mooie oefenpartijen geweest voor de start van de competitie!

Vandaag dus Olympia. Ze starten sterk en zetten gelijk veel druk op de bal. Of misschien is het wel zo dat wij heel zwak starten. Het lijkt wel of we niet wakker zijn, gaan niet achter de bal aan en laten het spel over aan de tegenstander. Niet lang daarna volgt de openingstreffer van Jens, onze rasechte verdediger. En dan kan het dus ook gebeuren dat de bal bij het uitverdedigen in eigen doel belandt, stand 0-1.

Na de eerste wisselronde lijkt het spel wat sneller te gaan en komt er ook meer druk op de bal. We schuiven op naar de helft van de tegenstander. De gelijkmaker volgt dan ook niet lang daarna in een mooie voorzet van Baran op Berke. En Berke weet zich nu goed van zijn man los te maken en voor hem te gaan staan waardoor hij goed aanspeelbaar is. De 2-1 komt ook van zijn schoen.

Achter in het veld staat Jens een puike wedstrijd te verdedigen. Met alle rust weet hij de bal weer richting het middenveld te krijgen of schuift hij zelf naar het middenveld en steekt de bal naar voren. Ook Milan laat zich niet van de bal zetten en maakt het de tegenstander moeilijk. Een afstandsschot van de tegenstander, hoog over Sven heen, zorgt toch voor de gelijkmaker. Best spannend nog…!

Maar de spanning gaat langzaam uit de wedstrijd naarmate onze boys langer op het veld staan. Ze zitten weer volledig in het spel. Semmy weet de keeper mooi uit te spelen en scoort de 3-2. Mees, die de bal vaak zo weet te plaatsen dat het gevaarlijk kan worden, stuurt Mik met de bal richting de goal. Hij maakt de 4-2. Ilias op het middenveld controleert het spel prima en werkt keihard voor de bal! Voor de rust mag Baran nog een keer scoren na een voorzet van Mo. We gaan aan de limo met een 5-2 voorsprong!

Na de rust blijft het spel van onze boys. De tegenstander komt zeker nog wel bij onze goal, maar Sven weet de ballen keer op keer uit het net te houden. Met zijn verre uittrap wordt het spel opgepakt door Mik. In een mooie driehoek combinatie met Mees en Semmy, belandt de bal in het net van de tegenstander, 6-2. En ook Mees weet het net te vinden, 7-2. Er wordt weer overtuigend gespeeld. Met nog een prima combinatie van Semmy met Mohammed volgt de 8-2. De afsluiter komt van Mik zijn schoen, 9-2 eindstand!

Aan het eind van de wedstrijd worden de jongens door de coaches in het zonnetje gezet voor de uitstekende voorronde van de beker! Allemaal een mooie medaille, dik verdiend! Laten we het plezier en het teamgevoel vasthouden en starten aan een mooie voetbalcompetitie met elkaar! Ik heb er enorm veel zin in!