• Derde zege op rij voor Boys 1

Alphense Boys boekte bij CVV Zwervers een onbedreigde 4-1 overwinning, de derde op rij. Maurice Kerkhof (archieffoto Carlos Mahalla) won de titel ‘man of the match’. Hij scoorde de openingstreffer en had een groot aandeel in het tweede en derde doelpunt. Daarmee deed hij het net iets beter dan de andere doelpuntenmakers Patrick Krop, Arjan Ouwendijk en Stanley Mailoa, die ook ieder nog weer andere goals voorbereidden.

Kortom, het liep lekker in de Alphense aanval en trainers Aad van den Berg en Eli Wattimury konden tevreden vaststellen dat de Boys als ploeg in een goede fase zit. De absentie van aanvoerder Thom Nouwens (komende week mag zijn pols uit het gips), Erwin Nuijtinck (ziek thuis) en Kevin Cameron (niet fit genoeg) werd probleemloos opgevangen. Bas van Zoest keerde na drie wedstrijden schorsing terug in de basis. Later op de middag maakte ook Milan van Schaijik zijn rentree na een langdurige blessureperiode. A-junior Ruben Rietdijk (18) debuteerde. Dat deed hij goed, zoals iedere andere speler het in Capelle vandaag gewoon goed deed.

De thuisploeg was nagenoeg kansloos. Met name in het eerste deel van de wedstrijd had CVV Zwervers totaal geen grip op ‘de lopende mensen’ bij Alphense Boys. Daardoor kwam in het eerste halfuur vijf keer een speler oog in oog met doelman Michel Franken te staan. Maurice Kerkhof had na een kwartier al een hattrick op zijn naam kunnen hebben. In de zesde minuut tikte hij de 0-1 binnen, een goal die net zo goed aan Stanley Mailoa kon worden toegeschreven. Na een een-tweecombinatie met Patrick Krop boogde hij de bal fraai over Franken heen. De bal zou er zo goed als zeker in zijn gegaan; en helemaal zeker toen Kerkhof nog een laatste touch gaf.

De middenvelder kwam in de tien minuten daarna tweemaal alleen voor de Zwervers-keeper. Eerst keerde Franken de schuiver met zijn voet. Bij de tweede poging mislukte het Kerkhof om de keeper te omspelen. Ook Saad el Boutaybi vond even later de sluitpost op zijn weg en Patrick Krop schoot uit een halve draai rakelings over. In de 34-ste minuut viel de 0-2 dan toch. Maurice Kerkhof zette voor en bij de eerste paal wist Krop de bal binnen te werken.

Zwervers leek het de Boys ook na rust niet moeilijk te kunnen maken, totdat na ruim een uur spel ineens toch de bal in het doel lag, na een kopballetje van Frank Stienstra. Héél even was de Boys de controle kwijt en een minuut later kon Menno de Jong maar net de 2-2 verijdelen. Het was de laatste serieuze doelpoging van de thuisploeg, die in de 69-ste minuut tot definitieve overgave werd gedwongen. Na een actie van Maurice Kerkhof dus weer. Hij schoot op de paal en Arjan Ouwendijk gooide in de rebound de wedstrijd op slot: 1-3. Twee minuten voor tijd lanceerde Ouwendijk met een afgemeten trap Stanley Mailoa (archieffoto Ron Hoenson, onder, www.alphenphoto.nl) die op de valreep dus toch ook nog een goal achter zijn naam mocht zetten (1-4).

Omdat ook Leonidas en FC Boshuizen wonnen, bleef Alphense Boys derde in het klassement van de Eerste Klasse B. Vooralsnog blijven de Rotterdamse en Leidse club de dienst uitmaken, zo lijkt het, en is de Boys hun enige overgebleven concurrent.

Dinsdagavond speelt Alphense Boys o23 een thuiswedstrijd tegen Katwijk o23. Donderdagavond staat de klassieker van Boys 1 tegen onze G-teams op het programma (aanvang 20.00 uur).

Uitslagen 1B

CVV Zwervers-Alphense Boys 1-4, Nieuwerkerk-Laakkwartier 4-1, Poortugaal-Leonidas 1-4, SC Woerden-FC Boshuizen 1-3, Olympia-VELO 0-1, OVV-VOC 3-0, DRL-TAC’90 2-4.