• Boksclinic voor de JO9-02

    Zaterdag stond er voor het eerst in 7 weken geen wedstrijd op het programma voor ons. Wat moesten we nu gaan doen? De stress sloeg toe. Niets? Een vriendschappelijk potje? Of totaal iets anders? Omdat de boog niet altijd gespannen kon zijn, kozen Gijs en Niek voor een uitje voor het team.

    Om het team nog sterker te maken dan ze al zijn, werd er gekozen voor een boksclinic bij Boxing Club Alphen aan den Rijn. Het hele team was aanwezig, behalve Oscar. Omdat Oscar heel graag hierbij aanwezig wilde zijn hadden zijn vader en moeder er zelfs voor gekozen om een dagje later op vakantie te gaan. Maar juist op deze zaterdag was Oscar ziek. Heel erg jammer! Beterschap Oscar.

    De instructrice, Iris Peperkamp van Alphen Sports, legde keurig uit wat we gingen doen. Eerst deden we een goede warming-up om vervolgens een uitleg te krijgen van de verschillende stoten. De jongens deden vol overgave wat Iris van hun vroeg. Toen ze de verschillende stoten onder de knie hadden, mochten ze zelfs een heuse boksring in. Spektakel natuurlijk. Iris waarschuwde nog dat je niet je handen voor je gezicht moest houden bij het oefenen van de stoten, want anders kwamen die tegen je neus aan bij de stoten van je teamgenoot. Natuurlijk was het wachten op de eerste die dat zou vergeten. De ongelukkige was Gi, maar de schade was niet groot. Meer een gedeukt ego.

    Daarna mochten de jongens zich uitleven op de bokszakken. Deze oefening was heel erg vermoeiend, want ze moesten zich helemaal geven met deze oefening. Lekker hoor. En als afsluiter werden de buikspieren nog even getraind. Aan het einde van de clinic voelde de boys spieren waarvan ze niet eens wisten dat zij die hadden.

    Bij de afsluiting werd door Niek de vergelijking met voetbal gemaakt. Alles geven, respect voor je tegenstander en respect voor de trainer. Als afsluiter ontvingen de deelnemers allemaal een oorkonde. Al met al een geslaagde teambuilding voor de JO9-02. Wij willen Iris Peperkamp van Alphen Sport en Boxing Club Alphen aan den Rijn bedanken voor de leuke, intensieve en leerzame clinic. Helemaal top.

    Als jullie nieuwsgierig zijn hoe de clinic eruit zag, kunnen via de onderstaande link naar een leuk filmpje gaan.

    https://www.magisto.com/int/album/video/ID04XkZVHlQkfnwBDmEwCXh9?l=vsm&o=a&c=w