• SJZ JO13-1 -Alphense Boys JO13-3

Vandaag is de laatste en belangrijkste wedstrijd van de bekerronde voor de Boys, bij winst kunnen ze in de competitie 1e klasse gaan voetballen.

De dag begint mooi met een zonnetje, de jongens lijken uitgeslapen en enthousiast te beginnen aan de wedstrijd (die ruim 20 minuten later begint vanwege het ontbreken van een scheidsrechter). Kay staat als eerste wissel en Daniël is helaas geblesseerd maar is er wel bij om zijn team aan te moedigen!

Vanaf de aftrap gaat het snel, binnen 1 minuut scoort Senna de 0-1. Niet lang daarna mogen de Boys een corner nemen, maar helaas gaat deze er niet in.

Na ongeveer 10 minuten spelen geeft Anouar een mooie voorzet op Senna, en ja hoor daar is de 0-2!

SJZ begint nu feller te spelen en het spel van de Boys zakt in, ballen worden lukraak weggeschoten recht in de voeten van de tegenpartij. Dit wordt al snel afgestraft door een snelle tegenstander en een foutje in de verdediging, en ineens is het 2-2.

Een paar minuten voor rust vallen de Boys weer aan en deze keer lukt het Anouar om de stand op 2-3 te zetten. Er is veel onrust en paniek te zien in het spel van de Boys (maar ook aan de kant bij Hatim).

Na de rust begint het spel aan beide kanten rommelig, maar de Boys hebben overduidelijk meer balbezit.

In de derde minuut hebben de Boys een mooie kans, maar deze gaat er niet in. Dan breekt Senna door de verdediging heen en met een mooie lob zet hij de stand op 2-4! De Boys krijgen duidelijk weer meer vertrouwen in een goede afloop en door een mooie aanval van Ralph komt de stand op 2-5.

De tweede helft hadden de Boys overduidelijk meer balbezit en was het spel wat feller dan de eerste helft.

Een knappe overwinning van 2-5! Super gedaan Boys, op naar de 1e klasse (voor het eerst dat een D3 elftal van de Alphense Boys in die klasse gaat voetballen, daar mogen jullie en Hatim en Sjoerd meer dan trots op zijn!)