• Alphense Boys JO13-5 - Kickers'69 JO13-1

8 oktober 2016 - JO13-5 ontvangen de Kickers

Opnieuw een mooie zaterdagochtend, het zonnetje schijnt, 11.30 uur beginnen op het thuishonk, dus tot zover lijkt alles mee te zitten vandaag. Onze altijd scherpe en rechtvaardige scheids Arno wordt geassisteerd door de vader van Arjan. Fijn dat deze ouders zo vaak klaar staan voor het team. De D5 heeft er zin in! Uw reporter neemt nog even een bak koffie en een goed gesprek in de kantine en meldt zich kort na de aftrap langs de lijn.

Toch iets te relaxed deze ochtend, want in korte tijd heeft Kickers de 1-0 gescoord. Goedemorgen, iedereen weer wakker? Uit betrouwbare bron (de nr 4 in het veld) begrijp ik dat Sepp direct daarna de gelijkstand weer heeft geforceerd. En zo beginnen we weer met een schone lei en kan de wedstrijd echt beginnen. Zowel De Kickers als onze Alphense Boys zijn op beide helften bezig te zien. Gelukkig heeft onze defensie, Jesse, Thije, Damian en Janet hun zaakjes aardig op orde. Waar een Kickers-spits een van onze jongens en meisje passeert, dan staat daar een tweede Alphense Boy klaar om een en ander alsnog op te vangen. De verdediging van onze tegenstander heeft dat trucje niet zo goed in de vingers. Mo komt aan de bal, speelt zijn tegenstander uit en gaat alleen naar voren. Vervolgens legt hij de bal keurig in het net achter de keeper. Zo, de voorsprong is daar en het ritme zit er weer in. Niet kort daarna scoort Reda de 3-1. Er gaat wat aanvallen heen en weer en opnieuw weet Mo te scoren en zo komt de teller op 4-1. We gaan de rust in.

In de tweede helft laten de Kickers zich niet zomaar van het veld spelen en komen regelmatig naar voren. Zij weten echter niet tot scoren te komen. Er is volop actie op het veld. Mooie opbouw van achteruit via Arjan en Janet. Een mooie cornerbal van Jeannet en vervolgens een kopbal over de lat. Iets later een overtreding en jawel, de scheids legt de bal op de stip. Penalty voor Alphense Boys. Vakkundig scoort Reda hieruit de 5-1. Daarna weer een aanval van onze D5, een actie van Korhan en een schot op doel van Tim. Maar helaas, de keeper van Kickers is niet voor niets gekomen en houdt de bal uit het net. Na een kwartiertje in de tweede helft een vrije bal voor de Kickers, komen zij toch nog terug? Maar nee, de bal vliegt meters over het doel heen, zo kunnen we er wel duizend hebben. Dan onze jongens, altijd scherp. Mo in de aanval heeft in de gaten dat de keeper te ver voor zijn doel staat. Een listig lobje over hem heen en jawel, daar is de 6-1. Niet veel later weer in de aanval, een mooi doelpunt van Korhan. Tja, nu is de wedstrijd wel gespeeld. Maar dan in de laatste minuten van de wedstrijd komt de voorhoede van de Kickers door het middenveld heen. Onze verdediger kan niet anders dan aan de noodrem trekken. De scheids blaast op zijn fluit en wijst naar de stip. Penalty. Tja, Farzhd, dit is je kans om de statistieken weer even bij te werken. De Kickers-speler neemt een aanloop en trapt de bal richting doel. Onze keeper staat goed opgesteld en tikt met zijn hand de bal aan, deze stuit via onderkant lat weer op het (kunst) gras waar Farzhd wederom aanwezig is om de bal uit de gevarenzone te meppen. En zo blijft de stand 7-1 in deze leuke wedstrijd! Allemaal goed gespeeld en met plezier gevoetbald, zo zien we dat graag!

Dit was de laatste wedstrijd voor de bekercompetitie, volgende week een oefenpotje!