• AB JO17.7 eindigt ongeslagen als eerste in bekercompetitie na ruime zegen op WDS JO17-2

    Afgaand op de uitslagen in deze bekercompetitie weten we vooraf niet wat we moeten verwachten van WDS uit Driebruggen. Qua gemiddelde lengte en bravour - met stevige club-muziek bij de warming up - kijken onze jongens wel een beetje op tegen deze gasten. Vanaf de aftrap zijn ze echter nog even niet wakker. Op wat eenvoudige passjes en een rush van Sam langs de achterlijn biedt niemand weerstand tegen het eerste doelpunt. Maar dan beginnen ook zij af een toe een beetje te breien op het middenveld en laten de technische spelers zien, dat ze wel wat met een bal kunnen. Maar van enige dreiging komt het niet. De aanvallen van onze boys zijn wel regelmatig gevaarlijk, maar eindigen vaak nog in onnodige missers. In de 15e minuut bezwijkt een tegenstander in een loopactie tezamen met Bariscan, die daardoor vrij door kan en keurig voorgeeft voor Sam's 2e treffer. Even later kan Bariscan zelf scoren na een door WDS slecht weggewerkte cornerbal. De 3-0 geeft wel een goed gevoel, maar grote cijfers zijn nog niet in het verschiet. Na nog wat confrontaties in de voorhoede is het uiteindelijk opnieuw Sam die vlak voor rust zich door verschillende linies worstelt om zijn hatrick op te laten tekenen.

    De tweede helft start wonderbaarlijk precies hetzelfde als de eerste. Weer komt Sam vrij eenvoudig bij de rechter achterlijn en kan doorlopen naar de eerste paal voor zijn volgende treffer. Je zou zeggen dat er in de pauze wat aanwijzingen waren gegeven… Nu lijkt de gastploeg er eigenlijk weinig meer aan te willen doen. Alphenseboys begint juist heel leuk voetbal te vertonen. Joeri geeft een keurig hoge pass op Remco, die maar eens tot rechtsvoor is doorgelopen. Remco kan precies voor de goal afgeven, waar alweer Sam het afmaakt. Even later wordt Sam door de lange keeper in een heupzwaai zonder handen geveld, wat tot penalty leidt die ook door Sam wordt benut. Zo komt hij al tot zijn 2e hatrick!!! Deze serie wordt een tijdje onderbroken, waarbij zelfs WDS een rieuze kans heeft bij een meertal situatie voor de goal. De rechtsvoor blundert de bal echter hard voor de goal van Daan langs. Vanaf de 65e minuut manifesteert Safouan zich drie keer achter elkaar voor de goal. De ene keer na een eigen slalom, de andere keer met een afstandsschot en tot slot als onderdeel van een teamdoorbraak. Met de 10-0 is tenminste een deel van de gastploeg totaal geknakt. Sommigen proberen hen nog op te peppen. Het lijkt dan ook helemaal gebeurd als Sam in de 77e minuut de keeper handig passeert met een balletje hoog, waarna hij zelf de bal de goal in loopt. Met de moed der wanhoop komt WDS alsnog in de laatste minuut door met een overtal en gunt iedereen eigenlijk hun tegendoelpunt.
    De 11-1 is een onverwacht grote uitslag en ruim voldoende om op doelsaldo voor te blijven in de bekercompetitie op ARC, die vandaag met 4-2 van Nieuwkoop won.
    Mannen JO17.7, leiding en vaste supportersschare zijn trots op dit eerste resultaat van het seizoen. We kunnen lekker doorbekeren en wachten de indeling in de reguliere competitie (4e klasse?) met spanning af.