• Woensdagnieuwtjes

    Dat was nog eens een spectaculaire fotoshoot! Vrijdagavond waren de meiden van de MO17-1 bij tweewielerspecialist Hans van der Louw in de Hooftstraat, waar dit team de door Van der Louw gesponsorde wedstrijdshirts kreeg overhandigd. Daarna volgde de groepsfoto en vervolgens mochten de meiden allemaal nog op de nieuwste modellen scooters op de foto. Zie hier Winny Wels en Monetta van Rijn. Onderaan deze rubriek staat de teamfoto. Lees verder voor de woensdagnieuwtjes.

    • Drie weken geleden kregen drie andere meidenteams al shirts van Restaurant De Vrienden aangeboden.
    • Nog meer cadeaus deze week: namens JO17-1 nam teammanager Jan Overes dinsdagmiddag twee originele eredivisieballen in ontvangst, geschonken door Kicksshop, de sponsor van de jeugdselecties van Alphense Boys. Ook hiervoor hartelijk dank!
    • De bekerwedstrijd van Alphense Boys tegen Noordwijk is verplaatst naar volgende week dinsdag 11 oktober, aanvang 20.15 uur. Het wordt een weerzien met trainer Dogan Corneille en speler Martijn le Congé, die vijf jaar geleden bij Alphense Boys actief waren.
    • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 8 oktober:

    15.15 uur     A1 - Excelsior Maassluis A1

    13.00 uur     A2 - Nieuwkoop A1

    13.00 uur     B2 - UVS B1

    11.00 uur     D1 - Foresters D1

    09.00 uur     D2 - Graaf Willem II VAC D1

    • Het programmaboekje met de definitieve poule indelingen van de Herfsttoernooien van Alphense Boys, wordt op maandag 10 oktober per mail naar de deelnemende clubs gestuurd.          
    • Voor de komende herfsttoernooien zoeken we nog scheidsrechters voor enkele dagen: maandag 17 oktober (C-toernooi) nog 1 scheidsrechter, donderdag 20 oktober (D-toernooi), nog 2 scheidsrechters. Scheidsrechters die dit lezen en beschikbaar zijn, kunnen mailen naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl.
    • Het programma van de herfsttoernooien 2016 van Alphense Boys staat inmiddels op de website. Alle poule indelingen, wedstrijden, kleedkamerindeling, veldindeling, scheidsrechters en het finale-schema staan daar in. Kijk op de balk onder ‘Activiteiten’/’Herfsttoernooien’ en klik ‘download programmaboekje’ aan.
    • Komende zaterdag wordt weer de Alphense Boys viswedstrijd gehouden. Iedereen kan meedoen. Alle vissers (en fans) verzamelen om 7.00 uur in de kantine en reizen na een bakkie troost naar de visplek. Het inschrijfgeld is 10 euro per visser (voor families en kinderen geldt een aangepaste prijs). Na afloop worden natuurlijk weer uitsmijters gegeten.
    • Het eerste nieuws over het Sportweekend 2017: de dagen waarop dit evenement voor de F-, E- en D-jeugd wordt gehouden, zijn vrijdag 9 juni (v.a. 16.00 uur) en zaterdag 10 juni. De Sportweekendcommissie heeft al twee vergaderingen achter de kiezen en werkt aan een swingend programma. Meer info volgt uiteraard.
    • Het Frans Bahlmann toernooi zal in 2017 zijn derde editie beleven, echter zonder deelname van ARC en Jodan Boys. Zij kiezen voor een andere invulling van hun oefenprogramma. Sportlust\'46, de winnaar van de vorige twee edities, heeft zijn deelname wél toegezegd. De commissie gaat op zoek naar twee nieuwe deelnemers. Het Frans Bahlmann  die op dinsdag 8 augustus en zaterdag 12 augustus het toernooi bij Alphense Boys komen spelen.
    • Alphense Boys JO15-1 zal met Pasen 2017 een internationaal toernooi spelen in Turijn genaamd "Memorial Stefano Gusella". Het toernooi wordt gespeeld van 14 tot 17 april. Er zullen 32 teams aan meedoen en nu al zijn er naast Alphense Boys inschrijvingen van Juventus, Torino, Sampdoria, Espanyol, Paris Saint Germain , AS Roma , Lazio Roma, Napoli, een Japans team , AC Milaan en Inter Milaan. In de laatste zes edities waren dit de winnaars: Glasgow Rangers (2010), Spartak Moskou (2011), FC Torino (2012), Atalanta Bergama (2013), A.S. Roma (2014) , Chertanovo (2015) en A.S. Roma (2016)
    • Alphense Boys 6 heeft ook een fraaie teamfoto gemaakt (zie onder). Het team heeft tevens een Facebookpagina waarop wedstrijdverslagen met foto\'s op staan. De link van de pagina is: www.facebook.com/alphenseboys6
    • Vanmiddag (woensdag) speelt Alphense Boys F1 vanaf 14.30 uur en mini-toernooitje bij Feyenoord op Varkenoord.  Op dat toernooi kan een plek verdiend worden voor het eindtoernooi (mei 2017) op het hoofdveld in De Kuip.
    • Het wordt er weer voor: de nieuwe coachjassen voor de jeugdleiders van Alphense Boys. Met de opbrengst van de Grote Clubactie 2015 zijn deze jassen aangeschaft. Ongeveer de helft van alle jeugdleiders heeft de jas inmiddels opgehaald. Deze week gaan we verder met het uitdelen. Zo kunt u vanavond (woensdag) en donderdagavond (morgen) tussen 19.00-21.00 uur terecht bij Maureen Schijven. Melden aan de bar s.v.p en als ze daar niet is, is ze waarschijnlijk in het kleedkamergebouw. Zaterdag kunt u tussen 12.00-13.00 uur terecht bij Gerard Haverkamp, in het kleedkamergebouw, scheidsrechters-kleedkamer 3. De verschuldigde borg van 30 euro dient ter plaatse contant te worden afgerekend.
    • Deze week gaat bij Alphense Boys de Grote Clubactie 2016 officieel van start. De verkoopboekjes worden uitgereikt en er zijn weer mooie prijzen te winnen voor de beste lotenverkopers, zoals het tenue van je favoriete profclub en een uitje met het team.

    Nieuwe opzet pupillenvoetbal: wat, waarom en hoe?

    De KNVB is deze periode op bezoek bij 80 voetbalverenigingen om de plannen door te nemen voor nieuwe wedstrijdvormen. Ruim 4000 personen van ongeveer 1400 verenigingen hebben zich tot nu toe aangemeld voor deze bijeenkomsten. Wij willen hen betrekken bij de plannen en informeren over de achterliggende gedachte.

    Wat is het idee? Het idee is dat pupillen vaker aan de bal komen. Om jonge voetballertjes vaker aan de bal te krijgen, is het plan om de wedstrijdvormen voor de pupillen van 5 tot en met 11 jaar aan te passen aan de leeftijd. In het kort: hoe jonger de kinderen, des te minder spelers en des te kleiner de veldjes.

    Waarom? In het kader van het plan 'Winnaars van Morgen' deed de KNVB uitgebreid onderzoek naar de optimale wedstrijdvormen voor pupillen. Daarbij is onder meer gekeken naar het buitenland en naar andere sporten. Het uitgangspunt was altijd het voetballertje zelf: wedstrijdvormen die het beste aansluiten op hun plezier en ontwikkeling.

    Uit het onderzoek blijkt dat door de nieuwe wedstrijdvormen voetballertjes op jonge leeftijd meer voetbalhandelingen per wedstrijd hebben en dat de nieuwe wedstrijdvormen een positief effect hebben op het spelplezier.

    Hoe gaat de KNVB dit invoeren?  In totaal krijgen zo’n 300.000 voetballertjes met de nieuwe wedstrijdvormen te maken. En met hen natuurlijk ook alle betrokken ouders, vrijwilligers, scheidsrechters en verenigingen.

    Juist omdat het om zo’n grote vernieuwing gaat, wil de KNVB horen wat de verenigingen ervan vinden en wat hun ideeën, tips, kritiekpunten en vragen zijn. Daarnaast zijn we benieuwd naar hoe zij de samenwerking tussen de verenigingen en KNVB zien om dit samen zo goed mogelijk in de praktijk te brengen.

    De 80 bijeenkomsten en alle pilots die verenigingen zelf organiseren leveren waardevolle informatie op. Op basis daarvan is in januari 2017 duidelijk of invoering van de nieuwe wedstrijdvormen per seizoen 201718 haalbaar is en zo ja, onder welke voorwaarden.

    De KNVB geeft aan groepen korting op een bezoek aan de interland Nederland-Frankrijk op 10 oktober a.s. in de Amsterdam Arena. Wie met 8 personen tickets koopt, krijgt 20 procent korting. Ga voor kaarten naar de website onsoranje.nl.

    • Welke F-, E- of D-junior wil komende zondag samen met een ploeggenoot Pupil van de Week zijn bij de thuiswedstrijd van het eerste elftal van Alphense Boys? Of bij een wedstrijd later dit seizoen? Meld je dan nu aan door een mailtje te sturen naar Gerard Haverkamp via secretaris@alphenseboys.nl
    • Tegen het einde van oktober houdt Alphense Boys een belavond voor de Vriendenloterij. Speelt u al mee? Doe dat dan voor Alphense Boys. Meer informatie volgt binnenkort op deze site.
    • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - OVV  is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma Sport Lokaal van  Studio Alphen. Herman Scholten zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio.
    • Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14-18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).
    • We begonnen deze editie van de woensdagnieuwtjes met Girls en we eindigen ermee: zie de foto onderaan van de training van de MO17-1 met Smart Goals. Alphense Boys beschikt sinds dit voorjaar over deze uitdagende trainingsmethode. Iedere trainer kan er gebruik van maken.
    • Het principe is als volgt: Je passt/dribbelt/loopt/schiet door een poortje waar het licht brandt, vervolgens gaat dit licht uit en willekeurig (en automatisch) bij een ander poortje een licht aan. Door de wisselende doelen krijg je veel dynamiek in je training en kun je eindeloos variëren in je oefeningen. Bovendien is het een plug and play systeem, je hebt er geen enkele  computer of laptop voor nodig, het is zo simpel dat iedere trainer er mee kan werken!
    • SmartGoals is geschikt voor allerlei toepassingen in het voetbal, van het trainen van reactievermogen en coördinatie, tot het nabootsen van spelverplaatsingen, het opendraaien, ruimtelijk inzicht, coaching en nog veel meer. Daarnaast is SmartGoals ook erg geschikt voor loop- en coördinatie-oefeningen.
    • Wil je meer weten over Smart Goals? Kijk dan op hun site of informeer bij Gerard Haverkamp via secretaris@alphenseboys.nl.