• JO9-02 Soms heb je van die dagen

    Vandaag kwam koploper Docos JO9-01G op bezoek. Docos staat voor “Door Combinatie Sterk”. Helaas kan ik dat vandaag niet van ons zeggen. Al weken ben ik positief aan het schrijven over hoe wij de afgelopen weken aan het voetballen zijn. Vandaag is dat niet het geval. Het leek wel of de jongens gisteren tot laat in de kroeg waren geweest. We waren niet vooruit te branden en er werd geen stap te veel gedaan.

    Men kon zien waarom Docos bovenaan staat. Het is een goed team met fysiek sterke spelers. Zij speelden leuk combinatievoetbal, maar wij konden nog redelijk meekomen. Toch kwam Docos op 0-1. Wij kwamen door een eigen doelpunt weer op 1-1, maar toen was de pijp leeg. Er was geen redden meer aan. De tegenstander sneed meerdere keren door onze verdediging als een mes door de boter. Het was een collectief falen en niet alleen van de verdediging. Met de rust stond het al 1-5.

    In de rust spraken Niek en ik de troepen streng toe. Misschien iets te streng, maar het was echt nodig. Wij wilden niet met dubbele cijfers van het veld worden geveegd. Het is niet erg als het een keer niet lukt, maar volledige inzet kan wel. De doelstelling was om de tweede helft in ieder geval wel te winnen. Toen we het veld opkwamen zij één van de toeschouwers: Het valt niet mee Gijs, maar tja, soms heb je van die dagen.

    De tweede helft lieten de jongens gelukkig meer inzet zien. Meer kan je dan ook niet vragen. Er werd met meer inzet en enthousiasme gevoetbald. Dat vonden de trainers fijn om te zien. Scherper en betere combinaties. Dat de tweede helft dan verloren gaat met 3-1 kan, maar dan kan je tenminste met opgeheven hoofd van het veld. Of zoals ik wel een zeg: Hoofd omhoog, borst vooruit.

    Volgende week staat de derby tegen Alphen JO9-01 op het programma. Ik heb er vertrouwen dat wij weer het spel gaan laten zien wat wij zo goed kunnen, namelijk: vol inzet en leuk combinatie voetbal

    Gijs