• ABJO17.7 overklast VEP JO17.3

Zelfs op 1 oktober geeft de zomer zich nog niet gewonnen en spelen we een zonnig potje voetbal tegen bezoekers VEP uit Woerden. Vorige week waren stadsgenoten V.C. Woerden nog best lastig. Zal hekkensluiter VEP het Alphenseboys ook nog moeilijk maken? In de eerste helft is het niveau verschil al gauw duidelijk. Het spel concentreert zich op de helft van de gastploeg. Slechts af en toe wordt de robuuste verdediging van de thuisploeg getest. Na 10 minuten opent Sam de score; al vlot gevolgd door mooie treffers van Tristen en Safouan. Daarna smoren verschillende aanvallen in de verdediging, waarbij de VEP aanvoerder de meeste weerstand biedt. Voor de rust komt Safouan nog lekker op stoom met nog 2 doelpunten.
    Na de rust heeft de thuisploeg er nog volop zin in. Coach Hans geeft een doelstelling van 12-0 mee…. Dat is iets te optimistisch. Ook nu duurt het ruim 10 minuten voordat het volgende doelpunt valt. Bariscan is de eerste die van buiten de 16 m doel treft. Even later krijgt Flemming het op zijn heupen en breekt van achteruit door om na een lange slalom over het hele veld nog koel en succesvol uit te halen. Dan is het VEP toch even te gortig en zien zij kans over rechts door te breken en de verdediging en keeper Daan te passeren. In de periode daarna zijn er keer op keer corners bij de goal van VEP. Daarbij heeft Menno de rol om het op de doellijn keeper en verdediger het werk te bemoeilijken. Dat doet hij zeer effectief en als hij de bal voor zich ziet verschijnen veegt hij hem quasi nonchalant met een hakje langs de keeper. Dat zijn leuke momenten. Na nog een sterk moment van VEP en een trefzeker afstandsschot, is het mooi geweest voor de gasten. Alphenseboys gaan nog lekker even door met corneracties, waarbij eerst Joeri een kopbal zo tussen de drukte rond de keeper krijgt dat deze pardoes met bal en al in het doel verdwijnt. In de 70e minuut krijgt Wouter na alweer een corner de bal terug en kan van zo'n 20 m rustig aanleggen en de bal net onder de lat te plaatsen. De doelstelling van Hans wordt niet waargemaakt, maar de 10-2 is een goede aftekening van de verhoudingen in deze op één na laatste ronde in de bekercompetitie.
    Volgende week komt WDS uit Driebruggen nog op bezoek en dan is duidelijk of JO17.7 kans maakt om de reguliere competitie in de 4e klasse aan te vangen.