• E12: uit tegen de nr 2

Na een langdurig zomerreces, meldt zich op deze mooie zaterdagochtend uw razende reporter weer langs de lijn. Onze toppers zijn inmiddels gepromoveerd naar de JO11-12. Een nogal ingewikkelde benaming voor de E12. Even wennen, maar het voetbal wordt er niet anders mee.
    Met een vrijwel ongewijzigde bezetting zijn onze mannen en vrouw dit seizoen weer begonnen. Wij hebben afscheid genomen van Thom. Danya en Florian zijn er nu definitief bij gekomen. Een mooi setje bij elkaar dus weer. Vanaf dit seizoen wordt er 2 x in de week getraind onder de bezielende leiding van Wim. Een echte voetbalman met passie voor jeugd én voetbal, een ware aanwinst voor het team dus! De focus wordt gelegd op plezier maken en opbouwend voetballen. Er wordt hard getraind op passen en positiespel. We gaan eens kijken of deze training zijn vruchten afwerpt in de wedstrijden.

Deze zaterdag alweer de 5e wedstrijd voor de beker. De eerste wedstrijden afgesloten met 12 punten uit 4 wedstrijden.. Vandaag RVC op het programma. Na een prachtige toeristische, landelijke route, is iedereen keurig op tijd in Reeuwijk aangekomen. Het fluitsignaal klinkt. Het publiek zoekt een plekje langs de lijn, maar heeft weinig tijd om even goed te gaan staan, na 10 seconden prikt Adam de 1-0 erin ! Goedemorgen, we zijn weer wakker allemaal! Nog geen vier minuten later opnieuw een mooie aanval uitgespeeld. Jer komt vrij voor het doel en schiet de 2-0 erin. Dat ziet er goed uit zeg. Diverse aanvallen heen en weer. Ook RVC zet druk en de bal gaat richting keeper Hidde. Maar de bal is weer in bezit, mooie opbouw naar voren. Florian passt op Danya en daar is de 3-0. En dat vonden onze boys en girl nog niet genoeg. Deacon zet aan op rechts en passeert RVC-er nr 1 (één kop groter). Dan staat RVC-er nr 2 (twee koppen groter) maar Deacon passeert hem met gemak. Geeft voor op Danya, wat gerommel voor het doel en uiteindelijk Danya die trefzeker het vierde doelpunt scoort!
    Er is amper tijd om even op adem te komen. Volgende aanval, schot van Adam op de keeper, niet klem. En jawel daar is de 5-0.
    Maar RVC geeft zich niet gewonnen en blijft terugknokken. Even een verslapping in de defensie 5-1. Met deze stand gaan we de rust in.

Tweede helft gaat van start. Wederom een mooie aanval, stiftballetje over de keeper en Danya scoort de 6-1. Kort daarna een klein verdedigend foutje, de bal wordt door Deacon met de handen gestopt. De scheids blaast krachtig op zijn fluit en legt de bal op de stip. Alle ogen zijn gericht op keeper Hidde…. RVC neemt een aanloop en….. Hidde redt! De nieuwe Tim Krul speelt in de E12 van AB!
    Dat geeft onze boys en girl weer vleugels. Zjenet prikt de 7-1 erin. Maar dan is het nog niet klaar. Na een bewogen week waarin Joost en Patrick afscheid hebben moeten nemen van hun opa en vader, wilde Joost graag scoren voor zijn opa. En zo gebeurt het. Een bijzondere goal dus, de 8-1.
    Het wordt een erg lang verslag inmiddels, maar nog is het niet klaar. In de 21e minuut vd 2e helft een prachtige opbouw. Verdediger Mats gaat mee naar voren. Danya op links, ziet Mats vrij staan. Geeft een pass, precies op maat. Mats neemt aan, dribbelt 2 stappen en poeiert de bal vanaf 12 meter keurig in de rechterbovenhoek. 9-1. Wat een bijzondere wedstrijd vandaag. Een mooie ode aan opa Verweij! Op naar volgende week, wij kijken er alweer naar uit!