• Koploper AB JO17-7 heeft een zware dobber aan middenmoter Woerden JO17-3

De bekercompetitie is niet saai voor het 7e onder de 17. Dachten we met Nieuwkoop de 'best of de rest' gehad te hebben, dan blijkt op deze zaterdag het 3e van Woerden niet zo maar bereid ons te helpen het doelsaldo lekker op te schroeven. Met snelle en sterke jongens maken ze het Alphenseboys met vlagen erg moeilijk. In de eerste helft zijn de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Na 8 minuten opent Sam wel de score na een indrukwekkende soloactie door meerdere linies. Daarna ontstaan er over en weer hele goeie kansen en zit het aan beide zijden in gelijke mate niet mee. De score blijft beperkt tot een 1-1 ruststand.
    De tweede helft begint de gastploeg hoopvol. Binnen 2 minuten geeft Wouter een strakke pass door het midden, waarmee ingehuurde Lars verder kan en met een mooi boogje over de uitgelopen keeper de voorsprong kan herstellen. Daarna keert lang hetzelfde beeld als de eerste helft terug. Woerden is zeker ook krachtig en komt gevaarlijk dicht bij, maar is toch nog net even minder effectief in het afmaken. Pas in de 66e minuut is het weer Sam die wat lucht lijkt te scheppen met een uitbraak en een schot, dat maar net onder de keeper door schuift. Deze tegenslag geeft bij Woerden een impuls voor een directe tegen aanval, waarbij onze verdediging het nakijken heeft. Het vraagt van beide teams tot het eind alle inspanning om het beste resultaat te halen. Net voor tijd schiet Lars hard in, maar deze bal wordt nog gekeerd. De rebound valt precies voor zijn voeten, waarna het 2e schot alsnog achter de dappere keeper in het doel verdwijnt. De 2-4 eindstand is onverwacht zwaar bevochten. Des te groter de voldoening, dat het toch gelukt is en de koppositie behouden blijft.