• JO9-02 Een nederlaag met een goed vooruitzicht

Tja, daar zit je dan als trainer. Een 5-3 nederlaag tegen de koploper Nieuwkoop JO9-01. En wat zegt dat? Misschien zegt de uitspraak van de trainer van de tegenstander het meest. Een leuke, goede wedstrijd van 2 gelijkwaardige teams. Ja, daar kan ik mij wel in vinden.

In de eerste helft bleven wij goed op de been en kregen ook goede kansen. Binnen een minuut kwamen wij op 1-0 door een goal van Aimane. Dat was een lekker begin. Maar de fysiek sterkere tegenstander was in staat om de bal van een grote afstand op doel te schieten en dat deden ze ook. Na een paar schoten vloog er toch een bal in waar onze goed keepende Amine niets aan kon doen. 1-1. Maar wij deden lekker mee. Onze kracht is juist door samenspel bij het doel te komen en dat bleven wij proberen. Na een voorzet van Florin schoot de tegenstander de bal in eigen doel. Weer stonden wij op voorsprong. Maar weer kwam Nieuwkoop langszij. 2-2 met de rust.

Helaas liet de 2e helft een ander beeld zien. De tegenstander bleef goed druk op ons zetten en dat resulteerde in 2 tegendoelpunten. Nu moest het team laten zien uit welke hout ze gesneden zijn. En dat is het goede hout. Met goede aanvallen over meerdere spelers bleven wij de aanval zoeken en als de teen van Gi iets langer was geweest, stond het 3-4. Helaas schoot Nieuwkoop van afstand de 2-5 binnen. Maar het mooiste doelpunt was van ons. Door goed uitverdedigen kwam de bal bij Rayhan. Hij passeerde de tegenstander en legde de bal prima breed naar Adam. Vervolgens schoof Adam de bal goed binnen. 3-5.

Dus een nederlaag tegen de koploper. Maar zijn we weggespeeld? Zeker niet. De trainers hebben een elftal gezien wat ervoor wil gaan. Helaas hebben wij Nieuwkoop in het zadel geholpen met een paar persoonlijke fouten. Maar waar ik en Niek het meest blij van werden was het goede spel met zulke mooie aanvallen. Op naar Lisse JO9-01.