• Alphense Boys JO13-3 - Meerburg JO13-2

Wat kunnen we verwachten van onze mannen na een heerlijke zomerse week?

Het zomerse weer heeft toch zijn weerslag op de jongens, vooral de eerste helft. Weinig goede kansen, puffend achter de bal aan lopend en een tegenstander die er wel zin in heeft. Het zijn de ingrediënten voor de klassieke bril-stand (0-0). Een kans wil ik wel beschrijven; uit een corner van Senna komt Rick goed inlopen en neemt een sprong, knikt de bal goed in, helaas net naast. De rust is met name gebruikt om de jongens te overtuigen van meer inzet, felheid en goed vrijlopen. Met het begin van de tweede helft ging het ook gelijk een stuk beter. Ik begreep dat er nog wat strafrondjes beloofd zijn als er niet genoeg inzet was. Het helpt blijkt….

Aangezien we de tweede helft meer en meer op de helft van de tegenstanders speelden kwam ook de grensrechter in beeld. Voorop gesteld dat deze goede bedoelingen heeft gehad is het toch beter dat hij een andere hobby gaat zoeken. Veel en kort vlaggen was zijn devies en dat deed hij dan ook graag, veel en vooral op de verkeerde momenten. De eerste goal komt op naam van Senna, na goed doorlopen plaatst hij de bal langs de keeper in de rechterhoek. Het doel is gevonden en nu is er een fase in de wedstrijd waarin Alphense Boys wil laten zien dat ze terecht bovenaan staan in de bekercompetitie. Het volgende moment komt Anouar aan de bal, met ploeggenoten links en rechts gaat hij voor eigen succes en terecht, GOAL!! 2-0 kijkt toch net even onspannender. Het middenveld blijft goed voetballen en echt gevaarlijk voor onze goal wordt het niet. Mark moet nog eens uitlopen om zo de bal voor de tegenstanders weg te schieten. Ook schieten ze een goede bal voorlangs en zo blijft het doel schoon. De derde goal komt op naam van Sam, ook hier een scrimmage rond de penaltystip waarbij Sam de bal goed raakt op de goal, de keeper raakt de bal nog wel en tergend langzaam rolt de bal over de lijn, 3-0, dit is ook de eindstand. Al met al was dit niet onze beste wedstrijd maar wel drie punten voor ons.

Volgende week ROAC O13-1 uit om 10:30, we spelen in het blauw tenzij anders vermeld.