• AB JO17-7 verdringt koploper Nieuwkoop JO17-3

Vorige week was het nog heel spannend en moest het 7e onder 17 genoegen nemen met puntendeling tegen het 6e van ARC. Vandaag staat dan wel de vigerend koploper op het menu, maar spannend zou de wedstrijd niet worden. Een duidelijk niveauverschil komt al pijnlijk naar voren in de eerste 6 minuten, waarin het rap 3-0 wordt met goals van Wouter, Daan Slagter (inhuur van JO17-5, bedankt) en Julian. De hele wedstrijd kan bij Nieuwkoop de wil en de inzet worden ontkent, maar de thuisclub krijgt ruimte om bij vlagen hele mooie combinaties te laten zien. Hoewel er nog vele doelrijpe kansen zijn blijft de score in de eerste helft beperkt tot 4-0. Tristen is vlak voor tijd zeer beheerst en schuift de bal langs de uitgekomen keeper.
    De tweede helft is de wil bij Alphenseboys minstens net zo groot, maar er wordt veel minder geconcentreerd gespeeld. Het vele wisselen binnen de verre van topfitte formatie van coach Hans helpt daar niet bij. Achterin vallen nu ook gaten, waarvan Nieuwkoop kan profiteren. Keeper Daan - die gelukkig wel weer een hele en een goeie wedstrijd keept - kan niet voorkomen, dat er nog drie tegendoelpunten vallen. De aanval van de thuisploeg werkt hard, maar is minder effectief. Het is uiteindelijk Tristen die nog twee keer weet te scoren en voor een respectabele eindstand van 6-3 zorgt.
    Nieuwkoop is na een week weer van de kop af. Het zal er in de rest van de bekerpoule waarschijnlijk om gaan wie van ARC en Alphenseboys het beste doelsaldo tegen de overige tegenstanders kan behalen. Op dat vlak staan onze jongens nu 2 doelpunten voor…..