• Alphense Boys JO11-03 verslaat Meerburg JO11-01

Na twee oefenwedstrijden afgelopen week met relatief weinig weerstand wisten de jongens dat ze vandaag weer écht aan het werk moesten. Meerburg had al 2 overwinningen op zak, dus er was veel aan gelegen om de 3 punten vandaag in Alphen te houden.

Bij aankomst bij Alphense Boys waren er wel wat tegenlagen. Jesper was door de griep geveld en kon er helaas niet bij zijn. Thijs heeft een flinke keelontsteking en kan maar net aan praten. Gelukkig voelt hij zich fit genoeg om wel mee te spelen. Yassin gaat weer voorzichtig mee doen, maar hij zal wellicht nog geen hele wedstrijd spelen. Gelukkig is Vince weer helemaal topfit en zijn we ervan verzekerd dat ons doel in ieder geval goed beschermd zal worden. De trainers hebben gelukkig wel voor wat ondersteuning kunnen zorgen van Gila en Deverell.

De jongens én de trainers laten zich door wat kleine tegenslagen niet uit het veld slaan en beginnen enthousiast aan de warming-up op veld 5. We mochten vandaag lekker uitslapen en het was heerlijk weer om te voetballen. Althans, wellicht ietswat warm voor de jongens, maar voor de supporters was het uitstekend weer om een mooie wedstrijd te kijken.

De scheidsrechter fluit en de wedstrijd is begonnen. De eerste minuten van de wedstrijd blijkt wel dat Meerburg niet van plan is om de punten cadeau te komen geven. Er wordt gevochten om de bal en er is een evenwichtige start. Zowel onze jongens als Meerburg creëren tal van kansen. Al snel wordt duidelijk dat de waarde van een compleet team groot is. Er zijn veel mooie voorzetten die wel het doelgebied bereiken, maar waar we toch het hoofd en de benen van Jesper missen voor het doel.

Vince weet samen met de verdediging zijn doel goed leeg te houden en de boys trekken langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe. Steeds meer aanvallen worden mooi opgebouwd, maar het lukt in de eerste helft maar één keer om zo’n mooie kans te verzilveren voor een doelpunt. Na een mooie voorzet van Senne maakt Deverell het keurig af en wordt het harde werken beloond met de 1-0.

In de tweede helft wordt Meerburg niet meer écht gevaarlijk en zijn de boys duidelijk sterker. De wedstrijd van vorige week tegen Quick Boys zit echter nog vers in het geheugen. Je kunt hard werken én de beste zijn, maar wanneer de tegenpartij nét wel de bal tussen de palen krijgt, kun je een verdiende winst toch kwijtraken.

Ook in de tweede helft worden er weer veel kansen gecreëerd en wordt er door iedereen hard gewerkt. In één van de mooie acties zoals we die het liefst zien, krijgt Levi de bal mooi voor het doel en is daar het hoofd van Thijs dat de 2-0 lekker tussen de palen knikt. Meerburg weet dat het gedaan is en probeert nog wat tegendruk te geven. Ze krijgen nog een vrije trap dicht bij ons doel, maar deze eindigt in de muur, waarna onze jongens weer snel de aanval inzetten.

De scheidsrechter fluit het eindsignaal. De wedstrijd is afgelopen. We hebben mogen kijken naar een mooie pot voetbal, die verdiend gewonnen is. De 2-0 op het scorebord is wat mij betreft een magere weergave van hoe de verhouding in de wedstrijd was.

Onze jongens krijgen complimenten van de trainers van de tegenpartij. “Jullie hebben goed gespeeld!” En zo is het. Goed gespeeld en verdiend gewonnen. Lekker boys!
    Na de wedstrijd horen we dat Voorschoten heeft gewonnen van Quick Boys. Dat betekent dus dat we de kans op de beker nog in eigen hand hebben.