• Nieuwe shirts Girls van De Vrienden

    Drie van onze meidenteams stappen dit weekend in nieuwe shirts het veld op. VR1, MO15 en MO13 zijn door het Alphense restaurant De Vrienden in het nieuw gestoken. De shirts werden afgelopen woensdag tijdens een feestelijke bijeenkomst aan de teams overhandigd door beheerder Aaldert Idema van De Vrienden.

    "Vrouwen- en meisjesvoetbal staat voor prestatie, plezier en gezelligheid. Dat is ook van toepassing op ons restaurant", sprak Idema voordat hij de shirts aan de aanvoerders van de teams overhandigde. Hij genoot zichtbaar van zijn rol als sponsor. Een nieuwe rol voor hem. "Wij zochten een verrassende manier om inhoud te geven aan maatschappelijk ondernemen en kwamen bij het meisjesvoetbal uit. Wij hebben ook een restaurant in Leiderdorp. Daar kwamen we bij RCL uit en hier in Alphen bij de Girls. We zien veel overeenkomsten tussen Alphense Boys en De Vrienden: er wordt op niveau gepresteerd. Daarnaast is het een echte familieclub en wij zijn een echt familierestaurant. Bij allebei is iedereen welkom."

    De keuze voor het vrouwenteam en de meidenteams  MO13 en MO15 is bewust gemaakt, vertelt Idema. "Dat vonden we net wat verrassender. Bovendien hoorden we dat sommige meidenelftallen al jaren geen sponsor hadden gehad, dus hier konden we echt een verschil maken."

    Van de shirtoverhandiging werd een echte happening gemaakt. Alle teams gingen in hun nieuwe shirts op de foto en daarna nodigde Idema speelsters, trainers, begeleiders en ouders uit voor een uitgebreide barbecue op het zonovergoten terras van het restaurant.