• Zaterdag 3 september

De tweede wedstrijd van de competitie staat op het menu, we spelen uit tegen WVC uit Alkemade. Best grote meiden zo op het eerste oog. We starten met vier wissels en al in de tweed e minuut schiet Mikky net naast het doel van de tegenstander. Helaas, maar we zijn slechts net begonnen. Sophie neemt een corner en al snel scoort Nikita in de 3e minuut het eerste doelpunt. De kop is eraf!
    Maar we moeten snel teug naar onze eigen helft, gelukkig staat Yassira op doel en houdt zij met een mooie redding de bal uit het doel.

Roos gooit de bal mooi diep in en door een goede voorzet van Sophie op Marissa ontstaat er toch paniek bij de tegenstander. Achterin heeft Floor een uitdaging doordat zij een meisje van ongeveer twee meter moet dekken, dat doet zij goed. De mooie poging op doel leidt niet tot een tegendoelpunt. Nog steeds 0-1. So far, so good!

Fatima maakt plaats voor Estella, zodat ook zij haar team verder kan brengen. Merel loopt keihard langs de zijkant van het veld en weet met een pass op maat de bal aan Stassia te geven.

Na eerst nog een mooie redding van Yassira, komt er een corner voor de tegenstander die deze weten af te ronden met een doelpunt, 1-1…
    Toch nog even flink aan de bak om niet met een gelijk spel de rust in te gaan. Dat schijnt iets belangrijks te zijn. Estella en Floor weten de tegenstander af te troeven door er met de bal vandoor te gaan. Riva komt nu ook in het veld, evenals Kristina. Aanvoerder Elisa heeft het behoorlijk druk en laat regelmatig haar kwaliteiten zien. Merel gaat ook niet aan de kant voor de tegenstander, door niet op te geven, kan de bal goed naar voren en wordt Sophie bereikt. Zij speelt de keeper uit en scoort net voor de rust het tweede doelpunt. We kunnen met een gerust hart aan de limonade en koffie.

In de tweede helft krijgt Kristina de bal na een mooie pass. Tanja verdedigt inmiddels de zijkant van het veld. Helaas scoort de tegenstander al snel het tweede doelpunt en staat het 2-2. Opnieuw de tanden erin en op naar het volgende doelpunt. Elisa weet de bal goed vast te houden en Stassia knalt de bal hard naar voren. Goede poging op het doel door Elisa, maar helaas gaat ie net naast. Roos weet de bal weer te bemachtigen en draait behendig om de bal heen om deze af te kunnen spelen. Al snel scoort Sophie het derde doelpunt, we staan weer voor.

Uiteindelijk weet Yassira na een goede redding voor het doel de bal snel uit te spelen. Uiteindelijk bereikt de bal Fatima en maakt zij dit geweldig af door ons vierde doelpunt te scoren. Aan het eind van de wedstrijd heeft Riva nog een mooie actie door om de bal heen te draaien en de tegenstander door de benen te spelen. Het blijft 2-4 en we zijn er dik tevreden mee. Twee uit twee! Goed gedaan meiden, op naar de volgende wedstrijd.