• Alphense Boys JO11-8 wint met ruime zege

Na vorige week de Hazerswoude Boys JO11-3 met 18-0 verslagen te hebben, lag de lat hoog voor de jongens, die het afgelopen seizoen het kampioenschap in de laatste wedstrijd en na een spannend seizoen in de wacht hadden gesleept. Vandaag moesten de Boys tegen SJZ JO11-4 die vorige week een ruime zege hadden geboekt op Meerburg.
    Met gelegenheidscoach Johnny in afwezigheid van trainer/coach Wim en zijn zoon Teim startten we de wedstrijd in Zoeterwoude op een nat maar zonnig veld met 8 boys. Al binnen een paar minuten van de wedstrijd scoorde onze middenvelder Wei jie de eerste goal, waarna de wedstrijd heel gelijk opging. Door een vrije schop kwamen de Boys 2-1 achter, en na 20 minuten spelen was de stand 3-3, met veel gemiste kansen voor de Boys die geregeld de lat en het zijnet wisten te vinden. Uiteindelijk was het 3-5 bij rust, door een eredivisie waardige achterwaartse goal, opnieuw van Wei jie. De tweede helft gaf een geheel ander beeld, Jano scoorde binnen een minuut knoerthard in de rechterbovenhoek, de verdediging van SJZ werd weggespeeld en met een-tweetjes van Jano en Ahmed gunden zij elkaar afwisselend een doelpunt. Onze nieuwe aanwinst Hamza scoorde de nummer 12, de Boys waren niet meer te stoppen, Ahmed liep iedereen eruit en Ayoub was gretig op het middenveld om de ballen die er wel doorkwamen afhandig te maken. De spitsen van SJZ liepen keer op keer tegen de sterke verdediging van Jasper en Daniel op, die de bal afpakten en die met een mooie pass weer naar voren brachten, met knalharde goals van de spitsen. Die weinige kansen die de tegenstanders kregen werden door keeper Per in de tweede helft mooi gestopt, waardoor zijn doel de tweede helft leeg bleef. Eindstand 3-19. Volgende week op naar 20 doelpunten, en over tien jaar wereldkampioen met Oranje met deze toppers uiteraard.