• JO9-2 Een wedstrijd met 2 gezichten

    Na de goede overwinning van vorige week gingen de jongens vol zelfvertrouwen het veld in voor de wedstrijd tegen Meerburg JO9-3. Deze tegenstander was voor ons bekend, aangezien wij eind vorig seizoen tegen dit team hadden geoefend. Het zou niet makkelijk worden.

    Tijdens de voorbereiding op de wedstrijd namen wij posities door waar iedereen stond en welke taak daarbij hoort. Gi stond diepe spits en moest daar ok blijven staan om het veld voor de tegenstander groot te maken, het middenveld met Rayhan, Oscar en Adam moesten als een harmonica van voor naar achteren bewegen en de verdedigers Kaj en Amine moesten de spitsen opvangen en de gaatjes opvullen. Florin was het laatste redmiddel en stond op doel. Mathijs en Aimane stonden eerste wissel. Zoals jullie al kunnen lezen betekend dat uit je positie voetballen en niet gaan zwerven over het veld.

    Toen de wedstrijd van start ging werden de taken goed uitgevoerd en met name het jagen op de bal was voortreffelijk. Meerburg wist niet waar ze het moesten zoeken en ze kregen alle kanten van het veld te zien. Het elftal was scherp en speelde de bal goed rond in het veld. Gi was goed op dreef en schoot er drie ballen in. De coaches keken tevreden toe hoe de wedstrijd verliep.

    In de rust werd er doorgenomen hoe we door zouden gaan, maar met een paar puntjes op de i, namelijk: nog iets meer overspelen, want je kan het niet alleen. Dan kon het niet anders dan dat wij verder zouden uitlopen op onze tegenstander.

    Maar niets was minder waar. De Boys hielden zich niet zoals de eerste helft aan hun posities en daardoor werd Meerburg in het zadel geholpen. De tegenstander kon nu heel makkelijk om ons heen voetballen en schoten er 2 doelpunten in. 3-2! Als je dan vervolgens ook nog begint te mopperen op elkaar en op de scheidsrechter over beslissingen die hij neemt wordt het heel erg lastig. Gelukkig herpakte de Boys zich en werd de overwinning binnen gesleept. Op karakter.

    Het was een terechte overwinning met een paar leermomentjes, namelijk: voetbal vanuit je positie en accepteer beslissingen van de scheidsrechter. Als we dat doen, zijn wij heel moeilijk te verslaan.

    Wij weten wat er goed is gegaan en daar gaan wij ons aan vast houden. Op naar de volgende wedstrijd tegen Voorschoten ’97.