• Boys C1 knikkert FC Emmen C1 uit beker

In navolging van de B1 heeft ook Alphense Boys C1 de volgende ronde bereikt van de landelijke beker door FC Emmen C1 in een uitwedstrijd met 1-2 te kloppen. In de competitie kwamen de A1 en D1 terug met een gelijkspel, verloren de B1, B2 en C2, maar wonnen de A2, D2 en E-Top. Op de foto een van de drie vandaag geprogrammeerde wedstrijden tussen Alphense Boys en ARC.

Vandaag speelde Alphense Boys A1 zijn eerste competitiewedstrijd, uit tegen Velo A1. Op het prachtig gelegen hoofdveld werd de wedstrijd op een iets te lange grasmat afgewerkt. De start was direct voor Velo A1. Velo was fysiek sterker en hanteerde veelvuldig de lange bal. Tot hele grote kansen kwam Velo niet in de 1e helft. Het spelbeeld speelde zich  vooral af op de helft van de boys. Maar in de 15e minuut kreeg Vincente Pesoal een dot van een kans omdat de keeper van Velo twee keer achter elkaar blunderde. Helaas profiteerde de boys hier niet van en bleef de score uit. In de 19e minuut werd Bryan Iliohan diep gestuurd die op randje buitenspel stond en zijn vervolg niet mocht afmaken. Na 25 minuten namen de boys langzamerhand het heft in handen. De boys knokten voor elke meter maar creëerde in de 1e helft geen grote kansen. Met een 0-0 gingen de boys de kleedkamer in. De 2e helft was volledig voor Alphense Boys A1 en het was wachten op een goal. De boys moesten wel alert blijven voor de lange bal en het fysieke spel van Velo A1. In de 53e minuut kreeg Jerremy Haarmans de bal op 5 meter van het doel niet gelukkig mee en kon deze kans helaas niet verzilveren. In de 66e minuut creëerde Bryan een uitstekende mogelijkheid maar zijn schot werd op tijd geblokt door een inglijdende Velo verdediger. De druk nam toe op het doel van Velo en het was wachten op de bevrijdende treffer. In de 72e minuut kwam de verdiende 0-1 door een prachtige combinatie door de as gaf Bryan een prima steekbal op Daily Loos die deze kans beheerst binnen schoot. Na de 0-1 kwam Velo er ook niet aan te pas en was het wachten op de 0-2. Deze treffer bleef helaas alleen uit. In de 83e minuut kreeg Bryan Iliohan een dot van een kans maar kwam een teenlengte te kort om hem binnen te prikken. Velo had op dit moment weinig te vertellen en was weinig te vinden op de helft van de boys. Bryan Iliohan had in de 88e minuut de bevrijdende treffer kunnen scoren maar hij werd buitenspel beoordeeld. Een cruciaal moment in de wedstrijd want de direct volgende tegen aanval van Velo werd het 1-1 in de 89e minuut. In de 93e minuut kreeg Velo nog een grote kans maar de bal ging gelukkig voorlangs het doel. Na afloop was er een diepe teleurstelling bij de jongens. Er is hard gewerkt en er was voldoende strijd, passie en beleving getoond. De boys hadden meer verdiend maar het geluk zat niet aan onze zijde. Volgende week nieuwe kansen tegen Baronie A1 (thuis om 15.15 uur).

Forum Sport A1 - FC Dordrecht A1         1-4

Zaterdag middag 3 September speelde Alphense Boys A2 zijn eerste competitie wedstrijd tegen ARC A2. Na een goede voorbereiding en bekerwedstrijden, was de sfeer en de gedrevenheid uiterst goed voor deze wedstrijd. Een echte derby om de competitie mee te beginnen, een leeg veld voor de warming up en fantastisch weer, laat de wedstrijd maar beginnen. Alphense Boys A2 startte de wedstrijd scherp en had even het overwicht, maar dat kantelde door de druk van ARC. Normaal heeft Alphense Boys geen moeite met onder druk voetballen, maar een echte derby heeft toch altijd iets aparts. Toch gaf Alphense Boys niet heel veel echte kansen weg, maar daarin tegen creëerde de ploeg van trainer Bas Brands en Henny Kluivers ook niet heel veel kansen.  Met wat vrije trappen en wat  kleine mogelijkheden voor o.a. Elia, Louis en Jasper werd geprobeerd de stugge verdediging van ARC te passeren. Na 36minuten was het uiteindelijk via een wel gespeelde aanval Thijs Spanjer ( zie foto onder, die zich later match winner mocht noemen ) die de trekker vanaf een meter of 18 overhaalde en met een droge knal de 1-0 aantekende. Een fantastische eindpass van Collin v Haastrecht ging hieraan vooraf. Dit was ook gelijk de rust stand. De 2e helft was het veld spel niet echt heel sterk, dit van beide ploegen. Die inmiddels vol op de aanval gingen spelen, ARC ging vol in de aanval, maar in de counter waren er mogelijkheden voor Nassir en Quinte. Beide wisten de voorsprong niet uit te breiden en tegen het einde werd het zelfs nog spannend, toen ARC 1tegen 1 ging spelen. De uitstekend keepende Jari van Veen wist zijn doel schoon te houden en Alphense Boys de o zo belangrijke eerste 3 punten in eigen huis te houden. Zoals de wijze woorden van Henny Kluivers, Derby’s zijn over het algemeen nooit echt mooie wedstrijden om naar te kijken. Maar het belangrijkste wat uiteindelijk telt is wat er onderaan de streep staat! En dat is in dit geval Alphense Boys A2 -  ARC A2: 1-0 en dus de eerste 3 punten in de competitie voor deze geweldige groep gasten ! Over het spel kan je niet tevreden zijn, maar over het collectief ( niet willen verliezen en blijven knokken ) kunnen wij allemaal tevreden zijn ! Komende week speelt de A2  zijn 2e competitiewedstrijd uit bij VV Schoonhoven A1 om 11:00 uur.

SVS A1 - FC Zoetermeer A1        0-0

Alphense Boys B1 begon vandaag goed aan de uitwedstrijd tegen FC Twente B1. In de eerste 10 minuten hadden ze de zaken goed op orde en lag er veel ruimte achter de verdediging bij Twente. Dit leidde tot een grote kans, maar een goede voorzet van Yannick Saeijs werd door Said Hamulic vrij voor de keeper tegen zijn voeten geschoten. Uit de eerste de beste mogelijkheid was het wel raak aan de andere kant. Bij een corner werd er slecht verdedigd waardoor de bal geheel vrijstaand kon worden binnen gekopt. Nog maar net bekomen van de achterstand was het al 2-0. Een slordigheid in de opbouw werd keihard afgestraft waardoor er plots een 2-0 achterstand op het bord stond. Daarna leek het vertrouwen weg en was de B1 erg slordig aan de bal. Daarnaast ontbrak de vechtlust die we vorige week wel zagen om het Twente echt lastig te maken. Toch kreeg Said Hamulic na een goede steekpass van Alessio van der Straaten nog een goede kans. Maar vlak voordat hij wilde afwerken werd de bal geblokt. Dus met een teleurstellende 2-0 achterstand werd de rust bereikt. Na rust werd al snel geprobeerd het tij te keren door met 4 spitsen te gaan spelen. Helaas niet met het gewenste resultaat omdat te veel duels niet werden aangegaan of verloren. Aan de andere kant was het aan Sven IJzendoorn met zijn verdedigers te danken dat de achterstand niet verder opliep. Toch werd uiteindelijk het verschil naar 3 gebracht nadat in de 55ste minuut een vrije trap direct en zuiver in de kruising werd geschoten. Het geloof op een resultaat bleek even weg, maar nadat plotseling Said Hamulic en Bart Duiker twee goede kansen op de aansluitingstreffer miste werd er nog een keer aangezet. Twaalf minuten voor tijd kon Steven vd Pijl een goed genomen corner van Gino Bergwerff inkoppen maar zijn bal werd van de lijn gehaald. In de tegenstoot bleef Sven opnieuw goed naar de bal kijken zodat Twente de wedstrijd niet definitief kon beslissen. Toen de wedstrijd leek dood te bloeden kreeg na een individuele actie van Dani van Steijn de B1 plotseling een penalty. De inzet werd nog gekeerd door de keeper maar in de rebound was het gelegenheidsspits Bart Duiker die de bal binnen kopte. Nog geen minuut later was de spanning helemaal terug toen Pim van Zoest de bal de 16-meter in schoot en Dani van Steijn razendsnel handelde en de bal binnen schoot. Helaas was de tijd te kort om nog een resultaat te halen. Wat overblijft is grote teleurstelling en zeker omdat er meer had ingezeten. Maar dan moet je wel 80 minuten spelen met beleving en absolute wil om te winnen. Hopelijk word hiervan geleerd en overkomt de B1 dit niet opnieuw. Komende dinsdag oefent de B1 om 19.45 uur uit tegen Maarssen A1 en volgende week zaterdag is er dan een oefenwedstrijd om 12.30 uur uit tegen ADO Den Haag B1

Hollandia B1 - AFC B1      1-3

Voor Alphense Boys B2 stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Een echte derby, ARC B1 kwam op bezoek. Voor de wedstrijd was er een hele week goed getraind door de spelers, ondanks het feit dat we 5 afwezigen hadden gingen de spelers met het volste vertrouwen de wedstrijd in. De eerste 10 minuten ging het op en neer. ARC werd gevaarlijk via de lange bal, maar daar werd door spelers en staf makkelijk op ingespeeld en de B2 trok de wedstrijd goed naar zich toe en kreeg kansen via Hidde Sijpersma (kopte op de binnenkant van de paal, zie foto onder) en Younes Bouhamed (geblokt schot en schot in zijnet). Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamers weer in. Na de rust was het Alphense Boys dat lane tijd de overhand had en de 1-0 zat er aan te komen. Nick Broekhuizen nam de bal verkeerd aan in kansrijke positie, Younes kapte een keer te veel waarna zijn inzet nog net werd geblokt . Maar dan komt de eeuwen oude regel "als je zelf niet scoort dan scoort de ander"  En dat gebeurde! Na de 0-1 van ARC moesten we risico nemen en hierdoor viel ook de 0-2 een aantal minuten voor tijd. Kort voor tijd scoorde Jeremy Dekker nog de 1-2 en ook Sam van Braak kreeg een geweldige kopkans, maar het mocht allemaal niet meer baten. Een gelijkspel was verdiend geweest. Uit deze wedstrijd is gebleken dat Alphense Boys B2 een waardige tegenstander is in de derde divisie en het veel ploegen lastig gaat maken, de trainers en spelers gaan keihard aan de slag met de pijnpunten en beloven dat het snel ook het resultaat op het scorebord komt!  Komende dinsdag oefent de B2 om 20.00 uur thuis tegen Maarssen B1 en volgende week zaterdag voor de competitie om 14.00 uur uit tegen Baronie B1

Hoofddorp B1 - 's Gravenzande B1        1-2

Alphense Boys C1 speelde vandaag nog niet voor de competitie, maar speelde voor de landelijke beker uit tegen FC Emmen C1. Om 8:30 uur vertrokken we richting Emmen, waar we om 12:30 uur de aftrap namen in het  stadion de Jens Vesting. De tegenstander werd goed onder druk gezet, in de eerste helft werden er legio kansen gecreëerd echter het vizier stond niet op scherp, of de uitstekende keeper zat ertussen, 5 minuten voor rust omspeelde Max van Hees de keeper en werd van achter neergehaald. Echter resulteerde dit in een achterbal waar een strafschop op zijn plaats was. We gingen dus rusten met 0-0. In de tweede helft begonnen we niet scherp, na 30 seconden had Emmen een dot van een kans, gelukkig ging deze mogelijkheid naast. We pakte de draad van de eerste helft weer op en hadden wederom het betere van het spel. In de 49 minuut nam Daan Putman een vrije trap op de middellijn, deze werd op de 16 doorgekopt door Simon van Duivenbooden in de schoenen van Yessine Bachar en hij schoot de bal beheerst binnen en tekende zo de 0-1 aan. Ook nu weer begonnen we niet scherp na de aftrap binnen 1 minuut ging er een diepe bal over rechts welke strak voorgezet werd in de as stond we met 1 verdediger tegen 3 aanvallers en dit betekende de 1-1. Ondanks dat we de gehele wedstrijd de betere waren hielpen we Emmen zo weer in het zadel . In de 53 minuut kregen we een vrije trap op de 16 meter, Samir Messaoudi schot deze in eerste instantie in de muur zijn tweede poging had meer succes via een rug van de tegenstander viel hij onhoudbaar achter de keeper 1-2. Doordat we de gehele wedstrijd teveel kansen miste bleef de wedstrijd onnodig spannend. Gelukkig bleven we de laatste 20 minuten wel scherp en sleepte zo de overwinning binnen. Op naar de tweede ronde. Volgende week zaterdag opent de C1 de competitie in de landelijke 1e divisie met een uitwedstrijd (12.30 uur) tegen Quick\'20 C1

Alphense Boys C2 ging ''kopje onder'' in de eerste competitiewedstrijd tegen ARC C1 en verloor met 6-0. Natuurlijk waren er verzachtende omstandigheden doordat de C2 enkele zeer belangrijke spelers moest missen, maar  als je dan te veel ontzag heb voor de tegenstander, geen duel weet te winnen en te weinig strijd levert....dan win je dus geen wedstrijd in de hoofdklasse. Dat zal ongetwijfeld het onderwerp worden de komende week op de trainingen van Richard v/d Nieuwendijk. Als daarvan nu geleerd is, kan het allemaal nog goed komen met de C2. Komende dinsdag oefent de C2 om 19.30 uur uit tegen Vitesse o14 op Papendal. Volgende week zaterdag volgt dan de tweede competitiewedstrijd om 11.00 uur uit tegen Den Hoorn C1

Olympia C1 - RKDEO C1

Alphense Boys D1 is het seizoen met een gelijkspel begonnen en dat is gezien het spelbeeld een teleurstelling voor de jongens. Vele kansen werden in de eerste helft om zeep geholpen. Buitenveldert D1 kwam niet onder de druk van Alphense Boys vandaan en speelde elke bal  lang. Spits Bujo Hegic had in de eerste helft het vizier niet op scherp staan en hetzelfde gold eigenlijk voor alle aanvallers van de Boys. Net de laatste pass rond de 16 die niet aankwam en als er kansen waren was het slap afwerken. Met een ruststand van 0-0 gingen beide ploegen de kleedkamer in.  Na de rust was het spelbeeld niet anders maar het was Buitenveldert die door een van de sporadische kansen op voorsprong kwam 1-0. Direct na die teleurstelling glipte Thierry Anthony er weer tussen door en viel de bal uiteindelijk goed voor Bujo Hegic (1-1). In al het enthousiasme vergaten de jongens verzorgt voetbal te blijven spelen in de laatste 20 minuten. Bujo Hegic kreeg 2 minuten voor tijd nog een levensgrote kans maar schoot ook deze kans recht op de keeper. Eindstand 1-1. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen Kon HFC D1 en volgende week zaterdag voor de competitie om 11.00 uur  thuis tegen ADO\'20 D1

Buitenveldert D1 - Alphense Boys D1   1-1

BFC D1 - Fortuna Wormerveer D1          4-1

Abcoude B1 - Fc Amsterdam D1

ADO\'20 D1 - SML D1         0-3

Hollandia D1 - Foresters D1

AFC\'34 D1 - Almere City D1         1-4

Alphense Boys D2 mocht vanmorgen aantreden in Sassenheim tegen Ter Leede D1. Op een zonovergoten sportpark stond de 1e competitieronde op het programma. Alphense Boys schoot uit de startblokken en werd hiervoor in de 6e minuut ook beloond, het was Evan Schens die een vrije trap vanaf 20 meter laag in de hoek schoot (0-1). Bij een volgende aanval in de 8e minuut was het direct weer raak, na een goede opbouw van achteruit speelde Tommie Koster de bal in de ruimte op Mohamed Hamouchi. Oog in oog met de keeper passeerde hij deze met een bekeken schot (0-2). Vervolgens kreeg Alphense Boys voldoende kansen om de score verder uit te breiden, echter was het de keeper of een Ter Leede speler die steeds redding brachten. Het bleef daarnaast oppassen voor de snelle tegenaanval en de spelhervattingen. In de laatste minuut voor rust floot de scheidsrechter voor een strafschop voor Ter Leede, na wat duwen en trekken in het 16-metergebied, deze ging erin (1-2). Direct hierna belandde een schot van Joep Deben via de keeper nog op de paal. Na rust had Alphense Boys het even moeilijk maar al snel kreeg het goede spel uit de 1e helft een vervolg. Dit leidde tot veel mogelijkheden en het dichtst bij het uitbreiden van de voorsprong waren Aldo Jager (inzet gered van dichtbij) en Mohamed (schot op de lat). Net voor tijd kwam dan toch de verlossende treffer, Tygo Vernooij was meegekomen met een corner en reageerde het meest alert (1-3). Al met al een prima competitiestart voor Alphense Boys D2, nu kijken of ze dit volgende week zaterdag een vervolg kunnen geven in de wedstrijd thuis tegen Noordwijk D1 om 09.00.

Ter Leede D1 - Alphense Boys D2         1-3

Foreholte D1 - Sportlust\'46 D1     3-1

Nieuwkoop D1 - Rijnsburgse Boys D1   2-5

UVS D1 - Wilhelmus D1    4-0

Noordwijk D1 - Graaf Willem II Vac D1   2-3

Forum Sport D1 - RKAVV D1       3-4

Vandaag stond de wedstrijd Alphense Boys E-Top (D4) tegen WDS D1 op het programma. Het werd een mooie dag met  goed voetbal en een mooie score. De E-Top boys zette in de eerste helft meteen goed druk op de helft van de tegenstander waardoor ze telkens weer in balbezit kwamen. Dit resulteerde snel tot de eerste kans van Nabil! Die door een prachtige steekpass van Tim 1 op 1 kwam met de keeper. Alleen was de keeper van WDS in topvorm en pakte de bal uitstekend uit de hoek. Ook waren er verschillende voorzetten en pogingen op doel vanaf de flanken waarbij Abdul en Yessin telkens hun tegenstander de baas waren. maar te scherp op doel schoten i.p.v. de bal langs de grond terug te leggen op een medespeler. Na 25 minuten was er een klutsbal in de 5 metergebied van de tegenstander waardoor Nabil de dik verdienden 1-0 scoorde. Hierna bleven de boys goed druk zetten en hadden ze weer snel de bal veroverd waardoor ze weer het balletje goed rond konden spelen. In de tweede helft was er niks veranderd en waren de boys wederom de baas op het veld. Dit zorgde voor vele kansen van onder andere, Abdul, Tim, Manu en Nabil. Alleen stond de keeper alweer fantastisch te keepen. Na 40 minuten schoot Abdul goed in de hoek maar de keeper bokste de bal in de voeten van Manu die de 2-0 maakte.  Hierna ging de keeper er geblesseerd uit en vielen de doelpunten als warme broodjes. Tim kreeg nog een penalty mee die Owen zou gaan benutten. Alleen schoot Owen de bal in de hoek die de keeper ook koos. Na de gemiste penalty bleven de boys goed voetballen. Daarna ging Abdul er op de rechtervleugel langs en legde nu de bal perfect en langs de grond terug op Nabil die de bal maar voor het intikken had (3-0). Zò moet het dus!  Enkele minuten later schoot Abdul tegen het been van de tegenstander waardoor de bal van richting veranderde 4-0.  Een minuut later kon Abdul een rush maken over het veld en de 5-0 in de hoek van het doel prikken! In de laatste 5 minuten benutte Sven de 6-0 en 7-0. Komende woensdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Zeeburgia E-Top en volgende week zaterdag spelen ze dan om 09.45 uur uit tegen OIympia D3