• AB JO17-7 laat Sportlust'46 voetballen, maar blijft ze wel de baas

Met het 7e van de JO17 spelen we vandaag pas na 3 uur thuis op een heerlijk nazomermiddag - en dan wel op veld 2; als voetballiefhebber heb je weinig méér te wensen. Even benieuwd welke samenstelling we nu van Sportlust'46 tegenover ons krijgen, na de laatste competitie, waar we de C3 en C5 tegen kwamen.Verschillende spelers komen bekend voor, met name het meisje Soraya wat vorig jaar al uitblonk en menig speler in zijn hemd zette. Ook Sportlust heeft de eerste bekercompetitiewedstrijd gewonnen en wel met 7-0 van VEP, dus dit wordt een interessante test.

Het spel begint enthousiast. De thuisploeg kan aardig druk zetten en meest op de helft van de tegenstander spelen. Maar zomaar voorbij lopen is er absoluut niet bij. Vanaf het begin is Sportlust in balbezit sterk. Na 15 minuten neemt scheids Richard waar, dat de keeper een terugspeelbal met handen oppakt en geeft een vrije trap aan de Boys. Geen twijfel: het is een indirecte vrije trap, net buiten de 16 m. Bariscan en Wouter overleggen uitgebreid over de te volgen tactiek en voeren die vlekkeloos uit. Bariscan raakt de bal heel even en Wouter krult de bal feilloos in de linker kruising. Kijk, dat is genieten. In de verdere eerste helft blijven de verhoudingen gelijk. Sportlust probeer echt weerstand te bieden, maar Alphense Boys zorgt toch voor de doelpunten. In de 25e en 32e minuut is het twee keer Sam die kan uitbreken en scoren. Als Sportlust wat meer opkomt, ontstaat er nog een heuse counter, waarbij 4 man van ons het veld over cruisen. Sam heeft het nu voor het uitkiezen en legt de bal klaar voor Tristen, die zorgeloos afmaakt. Tegen het eind van de 1e helft is bij onze jongens de concentratie iets minder. Sportlust laat die kans niet onbenut en gaat vol goeie moed met 4-1 de kleedkamer in.

Na de rust blijken de gasten nog serieuze plannen te hebben om tenminste voor één punt te gaan. Het overwicht ligt nu bij hen en na 10 minuten is hun 2e doelpunt dan ook een feit. Onze jongens worden gewoon gedold en niet het minst door dat ene meisje! Het rondootje van Sportlust gaat het halve veld over. Het duurt nog tot de 70e minuut tot deze ban weer gebroken wordt door een uitbraak, waarbij Sam opnieuw Tristen fraai bedient vlak voor de doellijn: 5-2. Als Wouter zijn zoveelste rush terug doet, moet hij het met stekende kramp in twee dijen bekopen. Zijn dag is toch al goed. Even later drukt Sam nog een keer af, met een strak schot van zo'n 18 m. Aan het vreugdedansje is te zien, dat het wel even spannend was, maar de wedstrijd nu weer gerust uitgespeeld kan gaan worden. Ook bij de tegenstanders vallen nu kramp slachtoffers. Vlak voor tijd kan de thuismacht nog een keer massaal opstomen. Dit keer zet Safouan van links voor en tekent Sam voor zijn 4e treffer. De 7-2 lijkt een makkie, maar was op deze warme nazomermiddag toch een hele inspanning.