• Woensdagnieuwtjes

    De F-league is afgelopen zaterdag gestart en wat was het leuk. Er waren al heel wat jonge mannetjes die op een enthousiaste wijze hun partijtjes speelden (in shirts van Barcelona, Liverpool en Real Madrid) o.l.v. Collin van Haastrecht en Thijs Spanjer (met Bas Brands die alles in de gaten hield). Nicole Vreeburg is het aanspreekpunt voor de F-league en gaf menig ouder bruikbare en heldere informatie. Ook de komende zaterdagen is de F-league van 09.00 tot 10.00 uur en mag iedere jongen of meisje van 5 of 6 jaar gratis meedoen om te kijken of het leuk is om bij Alphense Boys te komen spelen (zie foto's onder).

    Vanmiddag (woensdag) zijn er gewoon weer trainingen voor de Fjes, guppies en F-leaque. Ook hier zijn nieuwe kinderen welkom om gratis mee te doen om te kijken of ze het leuk vinden. We beginnen om 14.30 uur, maar ook om 15.30 uur kan er meegedaan worden (u mag kiezen)

    Afgelopen zaterdag zorgde Alphense Boys B1 voor een enorme verrassing door FC Utrecht B1 uit te schakelen voor de landelijke beker (1-1 en na strafschoppen gewonnen Toevallig was er na afloop van de wedstrijd een etentje gepland bij ''De Zaak''  (zie foto onder) en dat was natuurlijk extra gezellig na deze unieke prestatie.

    Alphense Boys B1 is nu nog de enige amateurclub die nog meedoet voor de landelijke beker bij de B-junioren. Komende zaterdag zal de loting voor de volgende ronde plaatsvinden bij Feyenoord.

    Op vrijdag 23 september 2016 organiseert TrainersMagazine in samenwerking met Alphense Boys een studiebijeenkomst voor alle (jeugd)trainers uit de regio Alphen-Gouda.
    Deze avond zal in het teken staan van het belangrijkste onderdeel van het voetballen: het scoren. De avond zal starten met een praktijktraining met een juniorenteam van Alphense Boys en daarna gaat Niek Oosterlee (zie foto onder) (onder andere hoofdtrainer FC Lisse (landskampioen geworden) en zelfs zeven jaar bij Rijnsburgse Boys) een presentatie geven, ondersteunt met videobeelden.

    Deze studiebijeenkomst bij v.v. Alphense Boys is van 19.30 - 21.30 en kost €10 voor TrainersMagazine-leden en €25 voor niet-leden. Inschrijven kan via deze link:

    http://www.trainerssite.nl/?page=shop&shoppage=showproduct&pid=817

    Programma van de thuiswedstrijden van de jeugdselectieteams voor zaterdag 3 september

    09.00 uur      E-Top - WDS D1

    13.00 uur      B2 - ARC B1

    13.00 uur      A2 - ARC A2

    Komende zondag opent Alphense Boys 1 de competitie met een thuiswedstrijd (14.00 uur) tegen Poortugaal.

    Alphense Boys A1 opent de competitie met een uitwedstrijd tegen Velo A1, de B1 gaat naar FC Twente toe, de C1 speelt voor de beker uit tegen FC Emmen, de D1 opent de competitie met een uitwedstrijd tegen Buitenveldert D1 en de D2 gaat naar Ter Leede D1 toe.

    Het Jens Toornstra toernooi is net achter de rug en we houden ons al volop bezig met het herfst en kersttoernooi.

    Voor de Herfsttoernooien van Alphense Boys hebben we nu al 86 inschrijvingen. Voor de Kersttoernooien ontvingen wij al 68 inschrijvingen

     

    De Herfsttoernooien 2016 voor diverse jeugdselectieteams komen er weer aan. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Maandag 17 oktober:         Toernooi voor de C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Dinsdag 18 oktober:           Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Dinsdag 18 oktober:           Toernooi voor E-Top teams (2006) die al 11 tegen 11 spelen

    Woensdag 19 oktober:       Toernooi voor C1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)

    Woensdag 19 oktober:       Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 20 oktober:      Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Vrijdag 21 oktober:              Toernooi voor F1 teams

    Vrijdag 21 oktober:              Toernooi voor E3 teams (1e jaars E, 2007)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

     

    De kersttoernooien 2016-2017 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Dinsdag 27 december:       Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 28 december:  Toernooi voor E-Top (11 tegen 11, geboortejaar 2006)

    Donderdag 29 december:  Toernooi voor E1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Vrijdag 30 december:         Toernooi voor F1 (niveau 1e klasse)

                                                   Toernooi voor F4 (1e jaars F = 2009)

    Maandag 2 januari:            Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse)

    Dinsdag 3 januari:              Toernooi voor C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 4 januari:          Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Donderdag 5 januari:         Toernooi voor C1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Vrijdag 6 januari:                 Toernooi voor E3 (1e jaars E, 2007)

                                                   Toernooi voor F2 (niveau 2e/3e klasse)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

    De Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord zal plaatsvinden op woensdag 1 maart. Waarschijnlijk begint volgende week de inschrijving (via de website)

    De voetbalwedstrijd Alphense Boys - Poortugaal is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 en 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De scholen zijn weer begonnen en sommige spelers die buiten Alphen a/d Rijn wonen maar wel in Alphen op school zitten, kunnen direct uit school naar Alphense Boys komen om daar huiswerk te maken in de commissiekamer (zie foto onder). Die discipline om school en voetbal goed te plannen, zit er dus al vroeg (en goed) in. Op de foto ziet u dat er ook huiswerk wordt gemaakt via de i-pad

    Sommige spelers kunnen al wat eerder op het trainingsveld staan en krijgen dan soms individuele training van hun trainers om hun tekortkomingen bij te schaven, maar ook om hun sterke punten nòg verder te ontwikkelen (zie foto onder)

    Spelers die geblesseerd zijn en het te lang vinden duren, kunnen langskomen bij een van onze fysiotherapeuten. Dat kan alleen als de trainer van het team een afspraak maakt. Voor het nummer van de fysio kan de trainer terecht bij onze TC Paul Bahlmann  (Paul.Bahlmann@hetnet.nl)

    Morgen (donderdag) zal de traditionele toernooibeurs bij Alphense Boys plaatsvinden. Diverse verenigingen uit de regio komen dan naar Alphense Boys om hun thuis en uittoernooien te vullen.

    Zondag 11 september (volgende week zondag) is er een gratis proeftraining van voetbalschool ''De Complete Techniek'' op het veld van Alphense Boys van 09.30 tot 11.00 uur. Die clinic is zeker aan te bevelen, want dan kan je zelf voelen hoe het is om je techniek te verbeteren. Een week later (zondag 18 september) begint dan de echte cursus (12 zondagen) waa je je voor op kan geven. Inschrijven: www.decompletetechniek.nl

    Alphense Boys C1 oefende gisteravond tegen Roda\'23 C1 (3e divisie) en won met 10-0. De E-Top oefende tegen Meerburg D2 en behaalde een 5-2 overwinning. De A1 oefende tegen Kampong A1 en dat werd 1-1.

    Osama Rashid (ex-Alphense Boys 1) is komend seizoen op het hoogste niveau in Bulgarije te bewonderen. De 24-jarige speler, die eerder twee jaar actief was bij Alphense Boys 1, zette een handtekening onder een contract bij Lokomotiv Plovdiv.

    Komende dinsdag oefent Alphense Boys C2 bij en tegen Vitesse o14 (op Papendal)

    De kleinste voetbalclub van Nederland zit in Friesland (Gersloot) en heeft 22 leden. OJC Rosmalen is de grootste voetbalclub van Nederland met 2491 leden. DE Brabantse club is in overleg met de gemeente over de aanleg van een tiende veld.

    Met 1.227.157 KNVB leden heeft Nederland meer voetballers dan ooit tevoren. Een stijging van 1.1 procent in vergelijking met het seizoen ervoor.

    De groei van het vaantal leden was het grootst bij de meisjes. Het aantal vrouwelijke leden steeg met 6,23 procent naar 146.090.