• Uit het leven van een voetballer

  Het is half zeven en ik ben klaarwakker. Het wordt een belangrijke dag, het Jens Toornstra toernooi met mijn nieuwe team. Iedereen heeft vakantie gehad, dus we kunnen er tegenaan! Snel aankleden: “Mam, waar zijn mijn scheenbeschermers?”

  We verzamelen om 8.30 in kleedkamer 11. Iedereen is er, Thomas, Frenk, Mustafa, Vince, Louay, Hüseyin, Ruben en ik (Sebastiaan). Ik zie dat iedereen er zin in heeft en de trainer, Hasan, vertelt ons de opstelling. Ik mag samen met Thomas verdedigen.

  De eerste wedstrijd is om 9.00 uur tegen Feyenoord F4 in de stromende regen, het lijkt wel of ik onder de douche sta. Al snel scoren wij het eerste doelpunt, dat gaat lekker! We houden lange tijd de 1-0 maar helaas, 2 minuten voor het eind scoort Feyenoord de gelijkmaker. Dat is jammer, maar snel door, de volgende wedstrijd is al over 20 minuten.

  Om 9.40 sprinten we weer het veld op, we proberen tussen de regendruppels door te rennen maar dat lukt niet echt, het zijn er zoveel! Lelystad is er niet dus we spelen nu tegen Meerburg F4 uit Zoeterwoude. Na een spannende wedstrijd die lang gelijk op ging hebben we net aan met 1-0 verloren dat is balen… Snel naar binnen warm en droog worden. Hasan bespreekt met ons de wedstrijd en zegt wat we de volgende keer het best kunnen doen.

  DSVP F4 komt uit Pijnacker, daar spelen we om 10.40 uur tegen. Met 1 gelijk en 1 verloren is er nog steeds de mogelijkheid dat we winnen, maar dan moet wel alles goed gaan. We vechten als leeuwen en winnen de wedstrijd met 2-1, iedereen is blij en we springen in de regen op het veld!

  De laatste wedstrijd mogen we tegen ASW F1 uit Waddinxveen spelen om 11.40. Iedereen heeft wat gegeten en goed gedronken. Grommend komen we het veld op, we hebben er zin in. De tegenstander is er stil van, of zou dat door de nog steeds stromende regen komen? We hebben de laatste wedstrijd goed afgesloten, met 3-0 gewonnen!

  Nu snel kijken hoe Feyenoord het gaat doen, als zij verliezen of gelijk spelen zijn wij eerste van de poule. Helaas, ze hebben hun laatste wedstrijd gewonnen. Dat betekent dat wij tweede van onze poule zijn geworden. We hebben een mooie beker gekregen en juichend rennen we over het grote veld. Dit gaat een leuk jaar worden!

  Sebastiaan