• Alphense Boys JO19-2 - RCL JO19-1 (bekerwedstrijd)

    Alphense Boys JO19-2 speelde een lastige beker wedstrijd tegen 4e divisionist RCL JO19-1. Wij hadden genoeg aan een gelijkspel na twee overwinningen en RCL moest winnen. In tropische temperaturen startten we zeer gedreven. Na 3 minuten rondde Sylvanio Fortes een voorzet van Nando Meijer af met het hoofd. Met veel druk naar voren kregen Elia, Nassir zelfs kansen op 2-0. Uit het niets na 10 min kwam RCL op 1-1 en verloren we zelfs de greep op de wedstrijd. RCL kreeg mooie kansen maar geluk was dat hun vizier niet op scherp stond. Na 30 min hervonden we ons wat en ging het spel op en neer en voor beide partijen kansen. Met 1-1 gingen we rusten.

    In de 2e helft hetzelfde beeld. In de 10e min slipte Nassir door de verdediging na een steekpas van Sylvanio en werd onderuit getrokken. Mike was de penaltyman vandaag en knalde hem heel beheerst hard achter de keeper. Na 15 min nam RCL het heft weer in handen waren we even de weg kwijt. RCL profiteerde binnen 5 min en draaide de wedstrijd naar 2-2 en 2-3.

    Waar iedereen verwachte dat de wedstrijd gespeeld zou zijn kwam bedrogen uit. Alphense Noys JO19-2 richtte zich op en vond de 2e adem. In 10 min tijd werd het net 4 keer gevonden. Een voorzet van Sylvanio werd door Quinte op Thijs teruggelegd die hem beheerst tot 3-3 afrondde. De 4-3 was een samenspel tussen Quinte en Sylvanio die hem beheerst intikte. Na een handsbal mocht Mike zijn tweede pingel aanleggen en knalde hem hard door het midden 5-3.Het slotstuk was voor Sylvanio die na een geweldige solo de 6-3 scoorde. Dit was ook de eindstand en A2 gaat dus door naar de 2e ronde.

    Wat hebben we weer genoten van dit team, die collectief een prestatie van grote hoogte op de mat heeft gelegd. Plezier, passie en energie geven groepsgevoel en dat stralen ze uit. Volgende week start de competitive, gezien de goede voorbereiding mogen de verwachtingen hoog gespannen zijn.

    Woensdag a.s. oefent JO19-2 nog om 19.30 uur bij en tegen Vreeswijk JO19-1 en dan wacht zaterdag gelijk de derby tegen ARC JO19-2 (thuis om 13.00 uur) in de eerste competitiewedstrijd.