• Jodan Boys Jo13-1 een maatje te groot!

Voor Alphense Boys JO13-2 stond vandaag de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen het sterke Jodan Boys JO13-1. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de mannen van trainer Robin Stolwijk vol onder druk gezet, dit resulteerde in snel balverlies en Jodan Boys dat het initiatief nam. Al snel werd dit in een score uitgedrukt, in de 7e minuut kon een vrije trap vanaf de zijlijn heel gemakkelijk van dichtbij worden binnengeschoten (0-1). In de 11e minuut stond het zelfs al 0-2, na slordig balverlies op het middenveld lag de weg naar het doel open. Op het moment dat Alphense Boys iets makkelijker onder de druk vandaan kwam en via Jordie Koeleman en Nordin Bukala zelfs een kleine kans kreeg, was een persoonlijke fout (breedtepass) de inleiding voor een nieuwe tegentreffer (0-3). Na niet snel genoeg omschakelen bij een vrije trap kon Jodan Boys de wedstrijd voor rust al beslissen (0-4). Na rust beet Alphense Boys iets meer van zich af, toch moest het in duels (duelkracht) het toch vaak afleggen tegen de fysiek sterkere Gouwenaren. In de 44e minuut werd het 0-5 (aanval door de as). Vanaf dat moment golfde het spel veel meer op en neer, zo kreeg Mohamed Hamouchi nog een goede schietkans en kwam Jordie een teenlengte tekort om de bal langs de keeper te krijgen. In de slotfase leken de krachten weg te vloeien en kon Jodan Boys nog tweemaal de score opvoeren (afstandsschot en lob) in de 2 slotminuten (0-7). De teamprestatie was niet voldoende vandaag, hopelijk hebben we er veel van geleerd en staan we 'anders' klaar voor de start van de competitie volgende week. Aanstaande maandag speelt D2 thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen De Betrokken Spartaan D1 om 18.30 en volgende week zaterdag voor de competitie uit tegen Ter Leede D1 om 10.30