• Boys B1 schakelt FC Utrecht B1 uit

Alphense Boys B1 zorgde voor de verrassing van de dag door FC Utrecht B1 (ere divisie) na een 1-1 eindstand, via strafschoppen uit te schakelen voor het toernooi om de landelijke beker. Op de foto Said Hamulic die namens de B1 een sterke wedstrijd speelde. Ook de A1, A2, B2 en D1 plaatsten zich voor de volgende beker ronde. Lees verder voor de wedstrijdverslagen

Alphense Boys A1 moest met 4-0 winnen bij en tegen Alphen A1 om de volgende bekerronde te halen en daarmee ARC A1 (afgelopen dinsdag 1-1 in het onderlinge duel) uit te schakelen. En dat lukte nét, want pas in de slotfase van het matige duel tegen Alphen, werd het noodzakelijke verschil gemaakt. Het was de wedstrijd van de gemiste kansen. Volgens trainer Jonathan Jonk werden er wel 11 dikke kansen gemist. In de 60e minuut werd de score pas geopend door Edin Bibuljica. In de 80e minuut scoorde Reno van Heiningen de 2-0, gevolgd in de 84e minuut door de 3-0 van Daily Loos. Een minuut later werd de bevrijdende en beslissende treffer voor vervolg in de beker, gescoord door Bryan Iliohan. Komende dinsdag oefent de A1 nog thuis tegen Kampong A1 (20.00 uur) en dan wacht zaterdag de eerste competitiewedstrijd (uit tegen VELO A1 om 14.30 uur)

Alphense Boys A2 speelde een lastige beker wedstrijd tegen 4e divisionist RCL A1 Wij hadden genoeg aan een gelijkspel na twee overwinningen en RCL moest winnen. In tropische temperaturen  startten we zeer gedreven. Na 3 minuten  rondde Sylvanio Fortes een voorzet van Nando Meijer af met het hoofd. Met veel druk naar voren kregen Elia, Nassir zelfs kansen op 0-2. Uit het niets na 10 min kwam RCL op 1-1 en verloren we zelfs de greep op de wedstrijd. RCL kreeg mooie kansen maar geluk was dat hun vizier niet op scherp stond. Na 30 min hervonden we ons wat en ging het spel op en neer en voor beide partijen kansen. Met 1-1 gingen we rusten. In de 2e helft hetzelfde beeld. In de 10e min slipte Nassir door de verdediging na een steekpas  van Sylvanio en werd onderuit getrokken. Mike was de penaltyman vandaag en knalde hem heel beheerst hard achter de keeper. Na 15 min nam RCL het heft weer in handen waren we even de weg kwijt. RCL profiteerde binnen 5 min en draaide de wedstrijd naar 2-2 en 2-3.Waar iedereen verwachte dat de wedstrijd gespeeld zou zijn kwam bedrogen uit. De A2 richtte zich op en vond de 2e adem. In 10 min tijd werd het net 4 keer gevonden. Een voorzet van Sylvanio werd door Quinte op Thijs teruggelegd die hem beheerst tot 3-3 afrondde. De 4-3 was een samenspel tussen Quinte en Sylvanio die hem beheerst intikte. Na een handsbal mocht Mike zijn tweede pingel aanleggen en knalde hem hard door het midden 5-3.Het slotstuk was voor Sylvanio die na een geweldige solo de 6-3 scoorde. Dit was ook de eindstand en A2 gaat dus door naar de 2e ronde. Wat hebben we weer genoten van dit team, die collectief een prestatie van grote hoogte op de mat heeft gelegd. Plezier, passie en energie geven groepsgevoel en dat stralen ze uit. Volgende week start de competitie en daar leggen we de verwachtingen hoog neer. Maar gezien de goede voorbereiding mogen de verwachtingen hoog gespannen zijn. Woensdag a.s. oefent de A2 nog om 19.30 uur bij en tegen Vreeswijk A1 en dan wacht zaterdag gelijk de derby tegen ARC A2 (thuis om 13.00 uur) in de eerste competitiewedstrijd

Alphense Boys B1 speelde voor de landelijke beker en had gelijk een pittige tegenstander geloot in de vorm van FC Utrecht B1. Die spelen in de hoogste klasse van het Nederlandse jeugdvoetbal (ere-divisie) en hebben maar liefst vijf jeugdinternationals in het team. Vooral in de eerste helft was er vrijwel geen verschil te zien en voetbalde de mannen van trainer Sander van Dijk prima mee. In de 8e minuut kwam Fc Utrecht aan de leiding via een aanval over rechts werd de voorzet binnen gegleden (0-1). Vier minuten later was het al weer gelijk. De sterk spelende Said Hamulic die voortdurend dreigend was, gaf de perfecte voorzet die Alessio v/d Straaten van dichtbij kon binnen koppen (1-1, zie foto onder) In de 27e minuut zagen we een venijnig schot van Junior Basiio die de FC Utrecht keeper tot corner kon verwerken. In de tweede helft kreeg Steven v/d Pijl in de 42e minuut de kans op de voorsprong. Via een slim overstapje van Dani van Steijn, kwam Steven volledig vrij voor de keeper, maar helaas sloeg de paniek toe en in plaats van een hoek uit te zoeken schoot hij gehaast recht op de Utrecht keeper. Naarmate de wedstrijd vorderde werd FC Utrecht langzamerhand beter.  Alphense Boys kon in balbezit de vrije man niet meer vinden en koos te snel voor de lange bal en verloren daarmee de controle op de wedstrijd. Gelukkig stond achterin Bart Duiker die vandaag echt een rots in de branding was en alles tegenhield. En als dat niet genoeg was, had de B1 in keeper Sven IJzendoorn (zie foto onder) de reddende engel, die een paar geweldige ballen uit z\ijn doel ranselde. In de slotfase van het spannende duel was het vooral overleven voor de Boys en kwamen ze een paar keer goed weg, maar genoten we vooral ook van de enorme strijdlust van de Boys mannen. Het gelijke spel werd echt afgedwongen en was verdiend. Strafschoppen moesten de beslissing brengen wie mocht doorbekeren. Alphense Boys was de eerste die mistte, maar keeper Sven IJzendoorn pakte daarna op weergaloze wijze twee strafschoppen, waarna Alessio v/d Straaten de winnende strafschop mocht binnen schieten. Toevallig ging het gezelschap zaterdagavond met z'n allen uit eten (was al eerder gepland). Wat zal dat gezellig zijn geweest. Volgende week zaterdag start de B1 de competitie met een uitwedstrijd (13.00 uur) tegen FC Twente B1

Alphense Boys B2 speelde vandaag de derby tegen ARC B2. Op voorhand een tegenstander waarbij je denkt dat moet wel lukken, maar niets leek daarvan waar. ARC zat er vanaf het begin goed boven op waardoor we het erg lastig hadden. Zowel ARC maar ook Alphense Boys kregen opgelegde kansen, maar gingen daar niet goed mee om. Het was maar goed dat keeper Bas Schol in vorm was, want zijn reddingen voorkwamen de achterstand. Een afstandsschot glipte vlak voor rust onder de ARC keeper door waardoor de mannen van trainer Dave Huisman aan de leiding kwamen. Na rust kregen de Boys voorwaartsen prima mogelijkheden om de score uit te breiden, maar paal, lat en onzorgvuldigheid stonden dat ik de weg.  Het bleef uitkijken voor de counter van ARC, maar de overwinning werd over de streep getrokken. De voorbereidingsperiode is nu voorbij waarin de B2 enorme piekmomenten heeft gehad, maar ook momenten waarbij de jongens door de ondergrens zijn gezakt. Iedereen is benieuwd hoe de 017-2 (B2) de competitie zal ingaan, met de vele blessures die er nu al zijn. Komende zaterdag is de eerste competitiewedstrijd gelijk een beladen wedstrijd. ARC B1 (vorig seizoen gepromoveerd) komt dan om 13.00 uur op bezoek.

Alphense Boys C1 oefende vandaag tegen Spartaan\'20 C1 (speelt in de andere landelijke 1e divisie) en verloor met 0-3. In de eerste helft ging het gelijk op (rust 0-0), in de 2e helft leek de tegenstander fitter te zijn en liep uit naar 0-3.  Komende dinsdag oefent de C1 nog om 18.30 uur thuis tegen Roda\'23 C1 en dan wacht volgende week zaterdag de wedstrijd voor de landelijke beker uit tegen FC Emmen C1 (12.00 uur)

Alphense Boys C2 bekerde vandaag uit tegen DSO C1 en verloor met 1-3. Mede door de vele blessures kon de C2 niet de weerstand bieden die op dit niveau nodig is. Komende maandag gaat het oefenduel dan ook niet door en gaan ze zich voor bereiden op de eerste competitiewedstrijd van volgende week zaterdag om 08.30 uur uit tegen ARC C1.

Alphense Boys D1 bekerde vandaag thuis tegen Schalkwijk D1 (uitkomend in de andere tweede divisie) en won eigenlijk afgetekend met 7-2. In de 8e minuut scoorde Allal Ben Gharda de 1-0. In de 11e minuut schoot Allal op de keeper en was Jayden Pieters attent voor de rebound (2-0). Een minuut later legde Bujo Hegic de bal perfect breed op Jayden die net naast schoot. In de 16e minuut gaf Jayden Pieters de scherpe voorzet, kwam Bujo Hegic goed voor zijn man en scoorde bij de eerste paal de fraaie 3-0. In de 20e minuut was Jayden opnieuw de aangever. Bujo draaide om zijn as en schoot vanaf 20 meter de bal in de uiterste hoek (4-0). In de 23e minuut ging Allal Ben Gharda vanaf rechts naar het doel maar verzuimde zijn ploeggenoot Tom Beijeman aan te spelen waarna de kans voorbij ging. In de 26e minuut bracht Bujo de ruststand op 5-0 met een mooie lob over de keeper. Daarna werden nog opgelegde kansen voor Tom en Allal niet tot goal gepromoveerd. Na rust werd het spel minder en werd er te veel gelopen met de bal. Daardoor gaat het tempo omlaag en wordt het spel traag en voorspelbaar. In de 35e minuut schoot Simon Wolthers een vrije trap tegen de lat en kopte Thierry Anthony de terugspringende bal in het net (6-0). In de 44e minuut schoot Tom Beijeman de bal in de korte hoek (7-0, zie foto onder) In de slotfase was gerommel in de defensie de oorzaak van de twee volkomen onnodige tegengoals. Als de D1 spelers snel blijven combineren en elkaar de goals gunnen en niet alleen voor eigen succes gaan, kan het een mooi seizoen worden. Komende dinsdag oefent de D1 nog om 18.30 uur thuis tegen Waterwijk D1 en dan wacht zaterdag om 09.45 uur in Amsterdam de lastige competitie opening tegen Buitenveldert D1.

Voor Alphense Boys D2 (JO13-2) stond vandaag de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen het sterke Jodan Boys JO13-1. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de mannen van trainer Robin Stolwijk vol onder druk gezet, dit resulteerde in snel balverlies en Jodan Boys dat het initiatief nam. Al snel werd dit in een score uitgedrukt, in de 7e minuut kon een vrije trap vanaf de zijlijn heel gemakkelijk van dichtbij worden binnengeschoten (0-1). In de 11e minuut stond het zelfs al 0-2, na slordig balverlies op het middenveld lag de weg naar het doel open. Op het moment dat Alphense Boys iets makkelijker onder de druk vandaan kwam en via Jordie Koeleman en Nordin Bukala zelfs een kleine kans kreeg, was een persoonlijke fout (breedtepass) de inleiding voor een nieuwe tegentreffer (0-3). Na niet snel genoeg omschakelen bij een vrije trap kon Jodan Boys de wedstrijd voor rust al beslissen (0-4). Na rust beet Alphense Boys iets meer van zich af, toch moest het in duels (duelkracht) het toch vaak afleggen tegen de fysiek sterkere Gouwenaren. In de 44e minuut werd het 0-5 (aanval door de as). Vanaf dat moment golfde het spel veel meer op en neer, zo kreeg Mohamed Hamouchi nog een goede schietkans en kwam Jordie een teenlengte tekort om de bal langs de keeper te krijgen. In de slotfase leken de krachten weg te vloeien en kon Jodan Boys nog tweemaal de score opvoeren (afstandsschot en lob) in de 2 slotminuten (0-7). De teamprestatie was niet voldoende vandaag, hopelijk hebben we er veel van geleerd en staan we \'anders\' klaar voor de start van de competitie volgende week. Aanstaande maandag speelt D2 thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen De Betrokken Spartaan D1 om 18.30 en volgende week zaterdag voor de competitie uit tegen Ter Leede D1 om 10.30

De E-Top van Alphense Boys heeft de eerste officiële winst van het seizoen op zak. Thuis tegen ASW werd het kwaliteitsverschil uitgedrukt in de uitslag 5-2. Een goede start dus in deze bekercompetitie. Vanaf het allereerste begin was de E-Top fel en was de tegenstander niet bij machte op de vijandelijke helft ook maar iets uit te richten.  Voor rust werd er twee keer gescoord. Na een splijtende dieptepass scoorde Abdul de 1-0 en was hij ook verantwoordelijk voor 2-0.  Na rust bleven de Boys goed overspelen en werd het publiek getrakteerd op een-tweetjes en flitsende aanvallen over beide flanken. Ondertussen stond de rood-witte verdediging als huis. En toen werd een 'valse' hattrick een feit. Abdul schoot namelijk van ver de 3-0 binnen. Daar kwam wat geluk bij kijken want eigenlijk was het zijn bedoeling de bal voor te geven. Even leek ASW hierna terug in de wedstrijd te komen door 3-1 aan te tekenen (hoog schot via de lat). Maar direct daarna werd het 4-1 en 4-2. Manu bekroonde de prima wedstrijd van alle Boys-spelers na een mooie combinatie met de finaletreffer. Zo kwam de eindstand op 5-2. Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Meerburg D2 en zaterdag spelen ze dan de tweede bekerwedstrijd om 09.00 thuis tegen WDS D1