• AB 7 goed van het startblok tegen Siveo'60 1 in de JO17

    Nu de zomer losbarst in Nederland, mogen de jongens eindelijk weer de voetbalweide in. Deze verlossing vindt plaats tussen andere weidevelden in het mooie Groene Hart bij Siveo'60 nabij Zegveld. Het is de eerste wedstrijd in de bekercompetitie, waarin we naast ARC en Nieuwkoop vijf teams uit omgeving Woerden treffen.
    Aan het begin is duidelijk te zien dat beide teams er zin in hebben en gretig zijn. Al snel blijken onze jongens overwicht te hebben en druk op de thuisploeg hoog te houden. Er komen al 3 kansen voor ons, echter nog zonder resultaat. Af en toe verschijnen de gele shirts wel voor het goal van onze keeper Niels, maar daar komt nog geen gevaar uit. De ploegen houden elkaar lang in de evenwicht tot in de 19e minuut de eerste verlossende goal wordt gescoord. Bariscan krijgt in een druk 16 m gebied de bal vrij voor de keeper en is koel genoeg om de openingstreffer van dit seizoen af te drukken. De volgende goal komt voort uit een van de vele alerte momenten die Tristen deze wedstrijd heeft. Na een kluts met de keeper staat hij precies goed om de 0-2 op zijn naam te zetten. Dit geeft wel een deukje bij de thuisploeg. Een helft duurt nu in de 'Onder de 17' 40 minuten. Het spel blijft aantrekkelijk om te zien. Beide ploegen spelen fysiek, maar het blijft sportief. Zonder verdere brokken wordt de rust gehaald. Nieuwe trainer Hans is tevreden. Hij heeft aan alle spelers aangegeven te willen werken aan een standaard positie en legt hier in de rust nog even de nadruk op.

    In het begin van de 2e helft lijkt Siveo het achterin niet meer dicht te kunnen houden. Er zijn een aantal mooie uitbraken met dikke kansen voor Alphenseboys. De fysieke strijd gaat door. In de 57e minuut grijpt Sam wat te hard in bij een duidelijk lichtere tegenspeler, wat Sam op een gele kaart komt te staan. Dat betekent een tijdstraf op de bank voor 10 min (zonder verdere gevolgen, zolang het bij één tijdstraf blijft). De straf van de zeer professioneel fluitende scheids wordt zonder morren geaccepteerd . Eerst lijkt het ondertal aan onze kant geen verschil te maken, maar dan lukt het Siveo toch om met een afstandsschot keeper Daan te verrassen. Als Sam terug is, komen de doorbraken aan onze kant weer los. Al snel komt hij alleen door op de keeper, wat nu wel fataal is. De 1-3 voelt goed en smaakt naar meer en dat wordt ook meer. Even later komt een uitgespeelde kans heel mooi uit voor Tristen die hiermee voor zijn tweede treffer tekent. Als Sam in de 73e minuut weer doorbreekt grijpt de keeper onreglementair in en verdient daarmee een penalty tegen. Bariscan gaat achter de bal staan, maar biedt met zijn zachte schot door het midden genade voor de keeper. Inmiddels is de wil bij de thuisploeg wel gebroken en hebben onze jongens ondanks de warmte nog wel zin. Vooral Tristen, die dicht bij de achterlijn op rechts een wonderschone trap geeft en de bal net over de keeper via binnenkant verste paal nog een keer in het net krijgt. Met deze 1-5 opening van het seizoen is iedereen zeer tevreden. Er zijn genoeg dingen om mee aan de slag te gaan, maar dit geeft de brede schare aanhang goeie reden om dit team enthousiast te blijven volgen.