• Woensdagnieuwtjes

    Degenen die bij Alphense Boys over de officiele wedstrijden gaan (competitie en beker) én de scheidsrechterscoördinatoren, gingen afgelopen maandag (de vaste bijeenkomst avond) op de foto.

    Het wedstrijdsecretariaat bestaat dit seizoen wederom uit Annemieke v/d Berg (C+D), Jacques Spijker (A+B en hoofd wedstrijdzaken) en Marijke Blankestijn (F+E). Zie foto onder.

    De scheidsrechterszaken worden behartigd door Edwin Jacobs (11 tegen 11 wedstrijden) en Adra Mrani (7 tegen 7) Zie foto onder

    Vanmiddag (woensdag vanaf 14.30 uur) zijn alle F-teams en guppen weer welkom voor hun training op de woensdagmiddag o.l.v. Edwin Kluivers. Uiteraard mag je een vriendje of vriendinnetje meenemen en mag iedereen die wil kijken of Alphense Boys een leuke club is, gelijk gratis meedoen.

    Zondag 21 augustus werd de 3e editie van het Jens Toornstra toernooi gehouden, de traditionele start van het seizoen voor de F en E-voetballertjes. In de ochtenduren zouden we 70 F-teams ontvangen. Helaas bleven er 4 teams weg en moesten we dus 4 poules inkorten. Het weer zat ook niet mee op deze ochtend. Het kwam soms met bakken uit de hemel, maar dat deerde alleen de ouders en zeker niet de kinderen. Die trokken zich er niets van aan en speelden vol overgave en enthousiasme hun wedstrijdjes. In de kantine was het schuifelen en was er soms geen doorkomen aan. De spelers van de A1 en A2 floten alle wedstrijden en dat ging prima. Tijdens de grote prijsuitreiking lieten de weergoden zich weer van vele kanten zien. Eerst een paar minuten noodweer en vervolgens ging de zon schijnen.

    In de middag was het weer een stuk beter. Het werd zelfs lekker warm onder een heerlijk zonnetje.  Het terras zat weer vol en je kon weer gewoon lopen in de kantine.  Alles liep op rolletjes en wat is er dan veel mogelijk in de Alphense Boys familie. Iedereen zette zich voor 100% in om van dit gigantische toernooi een succes te maken. Met 135 teams (het werden er uiteindelijk 131) was dit het grootste eendaagse pupillentoernooi van Nederland. Maar Alphense Boys kon deze organisatie prima aan. Met dank aan Bart van IJzendoorn (dit was zijn laatste toernooi als programma maker) en Ab Kalkhoven, maar ook aan alle mensen in de commissiekamer, kantine, keuken, buiten tent, scheidsrechtersbegeleiders, parkeerbegeleiders, EHBO mensen, ordebewakers, A1/A2 spelers (die floten de wedstrijden) en de A2 spelers lieten zich van hun beste kant zien door na afloop ook nog eens te helpen met het opruimen. Klasse mannen en dit tekent de mooie groep die jullie nu al zijn. En natuurlijk de onvolprezen Jan Overes die met verve en veel humor de microfoon hanteerde en twee schitterende prijsuitreikingen deed o.a. de eerste met iemand van Total, een van de sponsors van dit toernooi. De sfeer was uitstekend tijdens het toernooi en met een gezellig muziekje op de achtergrond was de regen snel vergeten door de in totaal (ochtend en middag) ongeveer 4000 bezoekers.

    Dank ook aan de mensen van de gemeente die de velden in tip top conditie hadden gebracht. Ondanks de vele regen bleven de velden prima bespeelbaar en zag de accommodatie er perfect uit.  Volgend jaar volgt er vast de 4e editie van het Jens Toornstra toernooi en dan hopen we dat Jens ook zelf een keer aanwezig kan zijn.

    Het G1-team speelde afgelopen zaterdag een toernooi bij Oranje Wit in Dordrecht

    De 1ste wedstrijd was tegen Honselersdijk en ze wonnen met 1-0 dankzij een goal van Tom.

    De 2de wedstrijd tegen Nieuwerkerk werd met 2-0 verloren. De 3de wedstrijd was tegen het zeer sterke Transvalia, heel lang hielden de Boys stand en er werd met maar 1-0 verloren. De 4de wedstrijd tegen Sliedrecht ging heel goed,  prima veldspel en dominantie van de Boys. Die wonnen met 1-0 door een goal van Benjamin. De laatste wedstrijd tegen TEC, kwamen de Boys na een mooie aanval met 1-0 achter. Maar dankzij een goal van Ali word het vlak voor tijd 1-1.

    Met als eind resultaat een 3de plek. 

    Ook de G2 speelde bij Oranje Wit. In de eerste wedstrijd werd Redo 1 met 3-0 verslagen. Doelpunten van Patrick (2x) en Hans. Daarna werd er gepeeld tegen DRL die ploegen waren redelijk gelijkwaardig wat ook in de uitslag te zien was 0-0. Na de lunch stond de wedstrijd Donk tegen  Alphense boys op het programma Donk is een tegenstander waar rekening mee gehouden moet worden deze wedstrijd werd ook met 2-0 verloren door dit verlies verspeelde wij de kans om  eerste worden in de poule. Dus speelden wij onze laatste wedstrijd tegen DWO dat werd prijs schieten 5-0 voor de boys. 2x Brain 2x Koos en 1x Patrick. Zo eindigde de G2 net als de G1 op een derde plaats in de poule .   

    Alphense Boys C1 speelde afgelopen maandagavond in Alkmaar tegen AZ o14 en won met 7-4

    Alphense Boys A2 won afgelopen maandagavond ook zijn tweede bekerwedstrijd uit tegen Foreholte A1 met 0-1 (doelpunt Silvanio Fortes)

    Lorenzo v/d Berg (vanuit de A1 dit jaar rechtstreeks in de A-selectie) overkwam afgelopen zaterdag iets waar alle voetballers voor vrezen. Hij scheurde bij de wedstrijd tussen RCL 1 en Alphense Boys 1 zijn voorste kruisband af. Ook zijn binnenste knieband is ingescheurd en zijn buitenste knieband + meniscus hebben een tik gehad. Lorenzo wordt maandag 5 september geopereerd en gaat daarna een langdurige revalidatie periode tegemoet van 6 tot 9 maanden. Vanaf deze plaats heel veer sterkte Lorenzo.

    Aanstelling scheidsrechters. De aanstelling scheidsrechters staat uiterlijk donderdagavond op de website. Klik op wedstrijden daarna op scheidsrechter. Hier ziet u de aanstelling bij de wedstrijden. Mocht dit vakje niet zijn ingevuld , dient u zelf voor arbitrage te zorgen.

    Helaas kunnen we in Sportlink de code G.S,A, (Geen Scheidsrechter Aangesteld) niet meer invoeren. Wedstrijden dienen ten aller tijden te worden gespeeld. Geen scheidsrechter is geen reden om niet te spelen. Kijk op donderdag op de site, om niet op zaterdag er achter te komen dat er geen arbitrage is. Dan heeft u nog enkele dagen om dit te regelen.

    Afgelopen week werden er een paar voetbalschoenen maat 38 afgeleverd bij Paul Bahlmann. De betreffende speler was er uitgegroeid maar de schoenen zijn nog in voortreffelijke staat. Wie heeft er belangstelling voor? Ze zijn gratis af te halen.

    De keeperstrainingen voor de jeugd zijn ook weer begonnen. De jeugdselectiekeepers van de A en de B-junioren worden getraind door Ron Martin (die ook de senioren selectiekeepers traint) en Menno de Jong (keeper van Boys 1, zie foto onder) traint de selectiekeepers van de C en D-junioren.

    De niet-selectiekeepers van de jeugdteams worden dit jaar op maandagavond getraind door Ardi v/d Hagen en Sven Koelewijn (zie foto onder). Ron Martin is hun begeleider.

    Afgelopen zondag floten de spelers van de A1 en A2 de in totaal 524 wedstrijden van het Jens Toornstra toernooi. Natuurlijk moesten de mannen even op de foto (zie onder)

    De nieuwe keuken liep afgelopen zondag gesmeerd. Dankzij de \'\'warm-houd-platen\'\'  kon er worden voorgebakken en waren de wachttijden minimaal. Dennis stond de hele dag te bakken en dat ging hem uitstekend af (zie foto onder)

    Ook achter de bar hadden Sjouke Klok en Rinus Ruitenbeel alles onder controle (zie foto onder)

    Alle Alphense Boys jeugdteams en seniorenteams komen dit weekend weer in actie en spelen hun eerste (beker)wedstrijden

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams zaterdag 27 augustus

    09.00 uur      D2 - Jodan Boys D1 (beker)

    11.00 uur      D1 - Schalkhaar D1 (beker)

    11.00 uur      C1 - Spartaan\'20 C1 (vrsch)

    13.00 uur      B2 - ARC B2 (beker)

    13.00 uur      A2 - RCL A1 (beker)

    15.15 uur      B1 - FC Utrecht B1 (landelijke beker)

    Na de bekerwedstrijd van Alphense Boys B1 tegen FC Utrecht B1 (zaterdag om 15.15 uur op ons hoofdveld) gaan de spelers, leiding en een aantal ouders (bij elkaar 40 personen) heerlijk uit eten bij \'\'De Zaak\'\', gesponsord door een supporter.

    Uitslagen van dinsdag 23 augustus (gisteren)

    F1 - Feyenoord o8  12-5 (zie foto onder)

    F2 - Feyenoord o8  3-2

    F3 - DSVP F3          1-6

    F4 - Feyenoord o7  2-7

    E1 - RCL E1             1-10

    E3 - DSVP E3          9-1

    E-Top - DOSR D1   0-6

    B1 - Sparta o16        1-2 (zie foto onder van Ron Hoenson)

    D2 - ARC D1                        0-2

    A1 - ARC A1            1-1

    1e - TAVV 1              3-1

    De competitie in de top is al begonnen en voor de overige teams komt de bekercompetitie eraan. Dit betekent dat de administratie bij de vereniging weer op orde moet zijn en dus ook de spelerspassen. Door diverse omstandigheden kan het zijn dat nog niet iedereen in het bezit is van een geldige spelerspas. In principe geldt geen pas is niet spelen, maar voor de periode 20 augustus 2016 tot en met zondag 18 september 2016, maakt de KNVB een uitzondering.

    Een speler mag ook uitkomen in competitie- en/of bekerwedstrijden, als hij voor de betreffende wedstrijd kan worden toegevoegd aan het digitale wedstrijdformulier en aan de scheidsrechter een geldig legitimatiebewijs kan tonen (paspoort, ID kaart, (brommer)rijbewijs). Door deze tijdelijke maatregel kan iedereen straks aan de aftrap van het seizoen staan en aan alle wedstrijden meedoen.

    Om kennis te maken met het meisjes- en vrouwenvoetbal, houdt Alphense Boys in de komende weken open trainingen. Ieder meisje in de leeftijd van 6 tot 16 mag dan vrijblijvend meedoen aan de teamtrainingen. ‘Girls’ vanaf 16 jaar kunnen meedoen aan de training van het dameselftal.

    Behalve Dames 1 heeft Alphense ‘Girls’ zes jeugdteams die aan de competitie van de KNVB meedoen: twee in de categorie O19 (voorheen A) en verder in elke leeftijdsgroep één team. Wil je de sfeer eens komen proeven en op proef mee komen trainen? Kom deze maand dan geheel vrijblijvend naar de open trainingen. U kunt zich aanmelden via de coördinator (girls@alphenseboys.nl), dan ontvangt u nadere informatie.

    Leider Mo Amkoum van JO13-8 kreeg maandagavond als eerste het jack uitgereikt, dat Alphense Boys aan alle jeugdleiders in bruikleen geeft voor dit nieuwe seizoen. Er hangen zo’n honderd jeugdjassen klaar. Ze zijn aangeschaft met het geld dat de vereniging verdiende met de Grote Clubactie van afgelopen jaar.

    Voor elk jeugdelftal zijn er twee jassen beschikbaar. De leiders kunnen deze a.s. zaterdagmorgen van 10-11 uur ophalen in scheidsrechters-kleedkamer 3 (in het kleedkamergebouw), tegen betaling van 30 euro borg. Deze borg dient contant te worden voldaan.

    Wie zaterdag is verhinderd, kan volgende week dinsdag van 20.45 – 21.45 uur terecht. Zelfde plaats. Zelfde voorwaarde: 30 euro contante borg. Dan is Gerard Haverkamp hiervoor aanwezig. Leiders die aan het einde van het seizoen de jas weer netjes/schoon inleveren, krijgen de borg dan terug.

    We krijgen gelukkig behoorlijk wat complimenten over onze nieuwe site. Maar met de teampagina’s is het nog een beetje worstelen. Nog niet alle teams zijn ingevoerd. De oorzaak daarvan ligt buiten Alphense Boys. Er wordt aan een oplossing gewerkt.

    Ook in dit nieuwe seizoen zijn er bij Alphense Boys weer trainingen voor onze ‘Guppies'. Dit is voetbal voor kinderen vanaf 3 tot en met 6 jaar. De eerste training is a.s. woensdag. Jongens- en meisjes-guppen mogen zelf kiezen op welke tijd zij willen komen trainen: van 14.30 tot 15.20 uur of van 15.30 tot 16.20 uur. Iedereen mag vrijblijvend meedoen, al is het maar om eens te proberen of voetbal leuk is!