• Verdiende bekerzege Alphense Boys JO19-2 op Foreholte JO19-1 1-0

Woensdagavond 22 augustus speelde JO19-2 zijn 2e bekerwedstrijd. Uit tegen Foreholte JO19-1, een hoofdklasser en altijd een leuk voetballende ploeg. Alphense Boys JO19-2 begon zeer goed aan de wedstrijd, veel balbezit en creëerde kansen. Het probleem was alleen dat Foreholte een geweldige keeper had die de kansen van Elia, Nassir, Louis en Collin onschadelijk maakte. Foreholte probeerde te voetballen maar kwam niet onder de druk uit door het storende werk van Thijs, Jasper en Collin. Het enige minpuntje was dan ook dat Alphense Boys zich niet beloonde in de eerste helft om te scoren.

JO19-2 begon de 2e helft hetzelfde als in de eerste helft, vol gas vooruit en de score kon niet uitblijven. Een geweldige directe diepe bal van Declan kwam bij Nassir die de bal in een keer door speelde naar Quinte die Sylvanio bediende en het koel afmaakte, 4 keer raken vanachter uit en een doelpunt, klasse. Ook daarna hield Alphense Boys de druk er op en kregen kansen om de voorsprong uit te breiden, maar zoals eerder gezegd zullen we daar nog eens op trainen. Het lukte Jasper bijna nog van 40 meter, de bal ging over de keeper, maar ook net naast het doel. Toch kreeg Alphense Boys het de laatste 10 min moeilijk en was even billen knijpen.

Foreholte ging met 4 spitsen spelen en Alphense Boys was door de vermoeidheid even de weg kwijt. De coaches probeerde met (soms te) actieve coaching de organisatie weer neer te zetten. Gelukkig was ook Jari in goede vorm, die in samenwerking met Mike en Matz JO19-2 door de moeilijke fase heen hielp. Vlak voor het einde moest, door een ongelukkige botsing in duel, Saimon met een lichte hersenschudding uitvallen. En de licht geblesseerde Nando was zijn vervanger. De zege was dik verdiend en een groot compliment voor het vertoonde spel, en er werd als team collectief gespeeld.

Door het gelijke spel van onze tegenstander RCL JO19-1 (4de divisie) gaat Alphense Boys JO19-2 nu aan de leiding in de bekerpoule, het is dus spannend, wordt vervolgd zaterdag om 13.00 uur thuis.