• Woensdagnieuwtjes

    Het wordt komende zondag (21 augustus) heel druk bij Alphense Boys bij de 3e editie van het Jens Toornstra Toernooi. Wij adviseren iedereen zo veel mogelijk op de fiets naar Alphense Boys te komen en de auto (indien mogelijk natuurlijk) thuis te laten. Parkeerbegeleiders zullen de zaak in de goede banen leiden en ook verwijzen naar de ruime parkeergelegenheid bij de Bowling en de Ooster begraafplaats. Daarvandaan is het maar een klein stukje lopen.

    • Alphense Boys maakt zich op voor de derde editie van het Jens Toornstra Toernooi. Zondag 21 augustus a.s. ontvangen wij 135 pupillenteams (E- en F-jeugd), afkomstig van meer dan veertig verenigingen uit west- en midden-Nederland. Hiermee is het Jens Toornstra Toernooi (start toernooi voor het nieuwe seizoen) voor zover bekend het grootste eendaagse pupillentoernooi van ons land.
    • Tot uit de Flevopolders zelfs komen volgende week zondag jeugdteams naar Alphense Boys om aan het Jens Toornstra Toernooi mee te doen. Maar ook buurvereniging Alphen doet mee, net zoals teams van andere clubs waarmee Alphense Boys een samenwerkingsverband voor de jeugdopleiding heeft. Alphense Boys is zelf jeugdopleidingspartner van Feyenoord, dat met de F1, F4, E1 en E4 aan het toernooi deelneemt dat de naam draagt van hun eerste-elftalspeler.
    • De naam van Jens Toornstra is inmiddels bijna onlosmakelijk aan Alphense Boys verbonden. De huidige speler van Feyenoord voetbalde negen jaar in de jeugdopleiding bij Alphense Boys, waar hij in het kampioensjaar 2008-2009 topscorer werd en een transfer naar ADO Den Haag verdiende. Op amateurbasis weliswaar, maar binnen enkele maanden kreeg Jens een profcontract aangeboden. In de winter van 2012-2013 maakte hij de overstap naar FC Utrecht. Begin juni 2013 maakte hij onder Louis van Gaal tevens zijn debuut in het Nederlands Elftal in een oefenwedstrijd tegen Indonesië.
    • Daarmee werd de aandacht nadrukkelijk op Jens gevestigd en in augustus 2014 lijfde Feyenoord hem in. In een exclusief interview voor het programmaboekje van het toernooi (van Nick Verwoerd, zie foto onder), zegt Jens Toornstra vereerd te zijn met het feit dat een toernooi onder zijn naam wordt georganiseerd. "ik vind het heel leuk dat men bij de Boys zo’n groot toernooi naar mij heeft genoemd. Dat er 135 teams aan meedoen is toch bizar. Petje af voor de organisatie! Tegen alle spelertjes zou ik willen zeggen om lekker veel te blijven voetballen, zodat je steeds makkelijker met de bal om kunt gaan. En zorg er vooral voor dat je plezier aan het spelletje beleeft. Dat is het belangrijkste."  Zelf kan Jens a.s. zondag helaas niet komen kijken. "We spelen met Feyenoord tegen Heracles, maar in de toekomst zal het zeker voorkomen dat ik van de partij ben."
    • Het toernooi voor de F-teams begint om 9 uur. ’s Middags om 13.30 uur is het de beurt aan de E-pupillen.
    • Het Jens Toornstra Toernooi van komende zondag was al ruim 1½ maand vol (135 deelnemende teams). Helaas volgden de afgelopen dagen diverse late afzeggingen en dat betekende overuren voor organisator Ab Kalkhoven. Ook de samensteller van het boekje (Bart van IJzendoorn) kon iedere keer weer nieuwe programma's maken. We zoeken nu nog een F-team van niveau 4e klasse en een F-team van niveau 6e klasse (09.00-12.20 uur). Bij de E-pupillen (13.30-16.50 uur) is nog plaats voor een team van niveau 3e klasse. Reacties naar Alkabv@ziggo.nl.
    • Programma thuiswedstrijden zaterdag 20 augustus:

    09.00 uur      E-Top - Roda\'23 D3 (vrsch)

    11.00 uur      C2 - Nieuwerkerk C1 (beker)

    11.00 uur      E3 - Feyenoord F1

    11.00 uur      E4 - Feyenoord F2

    13.00 uur      C1 - Oranje Wit C1 (vrsch)

    15.15 uur      A1 - WVC A1 (beker)

    • Alphense Boys 1 speelt komende zaterdag zijn eerste bekerwedstrijd om 17.00 uur in Leiderdorp tegen RCL 1. Dinsdag 23 augustus volgt dan de bekerwedstrijd tegen TAVV 1 (in Ter Aar).
    • Sportlust ’46 won afgelopen weekend het tweede Frans Bahlmann Toernooi. Bij het verslag stonden foto’s die waren gemaakt door Arie Verhagen van Sportlust’46. Dank dat wij deze mochten gebruiken.
    • Op dinsdagavond 23 augustus (volgende week dinsdag) hebben we een geweldig thuisprogramma. Er staan dan maar liefst 9 mooie thuiswedstrijden op de lijst, waaronder twee bekerwedstrijden tegen ARC D1 en tegen ARC A1.

    18.30 uur      F1 - Feyenoord JO8

    18.30 uur      F2 - Feyenoord JO8

    18.30 uur      F4 - Feyenoord JO7

    18.30 uur      E1 - RCL E1

    18.30 uur      E3 - DSVP E3

    18.30 uur      F3 - DSVP F3

    18.30 uur      E-Top - DOSR D2

    18.30 uur      D2 - ARC D1 (beker)

    20.00 uur      A1 - ARC A1 (beker)

    • Ook op zaterdag 20 augustus komt Feyenoord naar Alphense Boys. Dan komen ze met hun F1 en F2 oefenen tegen onze E3 en E4 om 11.00 uur op veld 2. Ook deze talentjes zijn de moeite van het komen kijken waard.
    • Alle (jeugd)teams van Alphense Boys starten vanaf maandag 22 augustus weer met hun trainingen volgens het opgegeven schema wat te vinden is in het bewaarnummer wat iedereen begin juli per email is toegestuurd. Het bewaarnummer is ook terug te vinden op onze nieuwe website.
    • Alphense Boys 1 kampte vorige week met een lawine van blessures. In de wedstrijd tegen ARC 1 van afgelopen zaterdag (om de 3e/4e plaats van het Frans Bahlmann toernooi) moesten er maar liefst 5 A1 spelers toegevoegd worden aan de selectie. Twee van hen stonden in de basis, de 16-jarige Bryan Iliohan (zie foto onder) en de 17-jarige Mike Bavelaar. In de loop van de wedstrijd kwamen daar bij: Daily Loos (17 jaar), Vincente Pesoal (18 jaar) en Reno van Heiningen (16-jaar).
    • In de laatste twintig minuten bestond de volledige verdediging zelfs uit een speler van 16, twee van 17 en een van 19 jaar. Het spel van Boys 1 was niet geweldig, maar het resultaat (met strafschoppen gewonnen van ARC) was bevredigend.
    • Met ingang van het nieuwe seizoen zijn er diverse leider(st)ers die gebruik moeten maken van het D.W.F. Het  Digitale Wedstrijd Formulier. Deze dient ingevuld te worden vanaf JO13 teams. Voorheen de D teams. Op 23 augustus van 19.00 tot 20.30 uur ben ik aanwezig in de commissiekamer om de werking hiervan aan u uit te leggen. Tevens ontvangt u dan van mij de inlogcode voor Sportlink. Hoofd wedstrijdzaken en wedstrijdcoördinator Alphense Boys jeugd, Jacques Spijker.
    • Op de nieuwe website kunnen er weer teampagina's aangemaakt worden. Alle trainers/leiders hebben per email bericht gehad hoe ze dat moeten doen. We hopen dat alle teams hier gebruik van maken zodat we gezellig de verslagen en berichten van de diverse teams kunnen lezen.
    • A1 speler Onur Bayram heeft tijdens zijn vakantie in Turkije plotseling besloten in Turkije te blijven en daar ook te gaan voetballen. De verdediger speelde vanaf de D1 bij Alphense Boys in alle hoogste jeugdteams.
    • Tom Plezier (ex-jeugdspeler van Alphense Boys) heeft een contract getekend bij Swansea City waar hij een jaar de kans krijgt om zich via het belofte team een positie te verwerven in de A-selectie van de club uit de Premier League. Tom was bij Alphense Boys een linkerspits, maar Swansea ziet in hem een linker vleugelverdediger.
    •  Voor de Herfsttoernooien van Alphense Boys hebben we nu al 78 inschrijvingen.
    • Voor de Kersttoernooien ontvingen wij al 65 inschrijvingen.

     

    De Herfsttoernooien 2016 voor diverse jeugdselectieteams komen er weer aan. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Maandag 17 oktober:         Toernooi voor de C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Dinsdag 18 oktober:           Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Dinsdag 18 oktober:           Toernooi voor E-Top teams (2006) die al 11 tegen 11 spelen

    Woensdag 19 oktober:       Toernooi voor C1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)

    Woensdag 19 oktober:       Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 20 oktober:      Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Vrijdag 21 oktober:              Toernooi voor F1 teams

    Vrijdag 21 oktober:              Toernooi voor E3 teams (1e jaars E, 2007)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

     

    De kersttoernooien 2016-2017 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Dinsdag 27 december:       Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 28 december:  Toernooi voor E-Top (11 tegen 11, geboortejaar 2006)

    Donderdag 29 december:  Toernooi voor E1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Vrijdag 30 december:         Toernooi voor F1 (niveau 1e klasse)

                                                   Toernooi voor F3 (1e jaars F = 2009)

    Maandag 2 januari:            Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse)

    Dinsdag 3 januari:              Toernooi voor C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 4 januari:          Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Donderdag 5 januari:         Toernooi voor C1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Vrijdag 6 januari:                 Toernooi voor E3 (1e jaars E, 2007)

                                                   Toernooi voor F2 (niveau 2e/3e klasse)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

    • In de Jeugdvoetbalwijzer staat precies aangegeven hoe vaak er gewisseld mag worden voor verschillende leeftijden. Zo staat er dat trainers van pupillenteams (D-, E- of F-spelers) zo vaak mogelijk wisselen als ze willen. Of het een competitiewedstrijd of bekerwedstrijd is, maakt niet uit. Ze mogen zelfs doorwisselen. Dat betekent dat een speler die al een keer gewisseld is, weer terug in het spel mag. De trainer mag ook meerdere spelers tegelijk wisselen, maar niet meer dan vijf.
    • Heel anders wordt het als je wat ouder wordt. Bij de junioren (de A-, B- en C-teams) mag er in totaal maar vijf keer gewisseld worden. En ben je eenmaal gewisseld en dus uit het spel gehaald, dan mag je ook niet meer terug. Net als bij voetbal voor volwassenen eigenlijk.

    Toernooi C1 bij Hollandia

    Op het toernooi bij Hollandia (afgelopen zondag) speelde de C1 vijf wedstrijden van 25 minuten. We begonnen de eerste wedstrijd niet scherp tegen DSS Maryland (Amerika), het was een rommelige wedstrijd waar weinig lijn in zat, wel creëerden we veel kansen maar het vizier stond niet op scherp. Doordat er maar 1 kans verzilvert werd en aan onze kant 2 onnodige fouten gemaakt werden verloren we de eerste wedstrijd met 2-1.

    De tweede wedstrijd tegen Always Forward begonnen we beter en zat er meer lijn in ons spel, ook hier weer legio kansen, de zijkanten werden constant goed gezocht echter de laatste pass of afronding liet te wensen over, door 2 fraaie doelpunten wonnen we deze wedstrijd redelijk simpel met 2-0.

    De volgende wedstrijd was tegen ere divisie club Volendam dan denk je toch dat de boys er volle bak tegenaan gaan, en dit begint dan bij de warming up. Deze was net als de wedstrijd bijzonder matig, we kwamen via een mooie aanval wel nog op een 1-0 voorsprong, maar voordat we het wisten stonden we al geheel onnodig weer gelijk. Aangezien Volendam er ook weinig van bakte bleef het bij een gelijke stand.

    Tegen Buitenveldert speelde we onze beste wedstrijd, de eerste tien minuten speelde we uitsluitend op hun helft en hadden we wel een dozijn aan kansen, de beide flanken werden veelvuldig gezocht en hier ontstond veel gevaar uit, echter geen goals. De eerste diepe bal van Buitenveldert was gelijk raak, geheel tegen de verhouding in. We bleven echter rustig en speelde de tegenstander bij vlagen helemaal van de mat echter het scoren ontbrak, typerend was het dan ook dat een verdediger 3 minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde.

    De laatste wedstrijd tegen Spartaan 20 ging het kaarsje langzaam uit, de eerste 10 minuten hadden we nog het betere van het spel en hadden we ook geen geluk uit een mooie aanval ging dat bal via de binnenkant van de paal het doel weer uit. Het laatste kwartier had Spartaan het betere van het spel en scoorde 2 keer.

    • Net als vorige week kreeg Jens Toornstra in het AD-klassent een 8 voor zijn optreden met Feyenoord tegen FC Twente (hij scoorde en gaf de assist voor de 2-0). Hiermee staat hij zelfs alleen aan de kop in het klassement, opgemaakt door het AD.
    • Afgelopen maandag hield Alphense Boys D2 een trainingsdag op ons eigen complex. De mannen van trainer Robin Stolwijk werden onderworpen aan twee prima en leerzame trainingen met rond het middaguur een lunch en een  videoanalyse van de afgelopen twee wedstrijden. Vragenderwijs liet Robin de eigen handelingen van de spelers bespreekbaar.
    • Vandaag (woensdag) heeft de C2 een trainingsdag en morgen (donderdag) de B1. Altijd leuk en heel nuttig.
    • DOSR trainer Thomas Duivenvoorden (ex-trainer Alphense Boys D1) gaat naast zijn functie als hoofdtrainer van DOSR ook analyses maken voor IJsselmeervogels.
    • Roy v/d Berg (ex-Alphense Boys) heeft door blessureleed besloten per direct te stoppen met voetballen. De 28-jarige speler zou dit seizoen bij TAVV gaan spelen, maar mogelijk blijvende schade vanwege slijtage aan zijn knie, deed hem besluiten te stoppen.
    • Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys C1 thuis tegen Feyenoord C1. In de eerste helft deed de ploeg van trainer Bryan de Vries uitstekend mee en sloot terecht af op 1-1 (doelpunt Max van Hees, op de foto onder links achteraan). Na rust kon de C1 het niet meer bijbenen en liep Feyenoord uit naar 1-7.
    • Alphense Boys D1 oefende thuis tegen BVCB D1 en won met 10-0.
    • Alphense Boys B1 won met 5-1 van Waterwijk B1
    • Vanavond (woensdag) oefent de A1 om 20.00 uur thuis tegen Legmeervogels A1