• Sportlust \'46 prolongeert winst in FB-toernooi

Sportlust \'46 is zaterdagmiddag voor de tweede keer op rij winnaar geworden van het Frans Bahlmann Toernooi bij Alphense Boys. De finale werd na een 1-1 uitslag en strafschoppen gewonnen van De Jodan Boys. Ook de \'kleine\' finale tussen ARC en Alphense Boys eindigde in 1-1. Na strafschoppen was de derde plaats voor de thuisploeg.

Alphense Boys kan terugkijken op een geslaagd Frans Bahlmann Toernooi. De organisatie was OK; de onverwachte afmelding van een aantal scheidsrechters werd goed opgevangen. Ook de trainers van de deelnemende ploegen toonden zich tevreden, al hadden zij waarschijnlijk allemaal graag wat beter voetbal van hun ploeg gezien. Het was echt oefenen en leren wat er allemaal beter moet voordat de competitie van start gaat. Daarvoor hebben zij ook nog de poulefase van het bekertoernooi natuurlijk.

Het toernooi begon dinsdag met de wedstrijd tussen Alphense Boys en Sportlust \'46, een reprise van de finale van vorig jaar die toen door Sportlust werd gewonnen. Ook dit keer won de naar de eerste klasse gedegradeerde zaterdagclub uit Woerden. De gasten kwamen in de tweede helft weliswaar achter door een treffer van Kevin Cameron en toegegeven, dat was tegen alle verhoudingen in. Sportlus had al legio kansen gemist. In het restant van de wedstrijd werden wel drie mogelijkheden verzilverd: 1-3.

Wedstrijd nummer twee tussen ARC en hoofdklasser Jodan Boys was aantrekkelijk. Ook hier nam de \'mindere\' ploeg de leiding. Luuk Samsom scoorde al vrij snel de 1-0 namens de Racing. ARC hield lang stand, maar zag de ploeg uit Gouda nog voor de pauze langszij komen en vervolgens in de tweede helft weglopen naar 4-1.

Dit betekende dat de Alphense clubs zaterdagmiddag om de derde plaats moesten strijden. De stadsderby ging gelijk op en zou in 1-1 eindigen. ARC toonde qua samenspel iets verder te zijn dan Alphense Boys, maar dat was gezien de vele jeugdige invallers bij de thuisclub niet zo bijzonder. Veel opwindende momenten waren er zeker in de eerste helft niet. Een vrije trap van ARC’er Robin de Heij eindigde tegen de deklat en Racing-keeper Michael de Leeuw voorkwam de 1-0, maar dat was het wel zo’n beetje.

Arbiter Rembrand Duindam zag in de negende minuut na de pauze in een licht duwtje van Bas van Zoest jegens Luuk Samsom een strafschop, die door Robin de Heij feilloos werd benut. Tien minuten later mocht Thom Nouwens wel heel gemakkelijk aanleggen en dat betekende de gelijkmaker. Vanaf dat moment was de Boys even de betere ploeg, maar de daaruit voortvloeiende kansen bleven onbenut, al had Kevin Cameron na een schitterende actie de pech dat zijn inzet via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiterde. Het bleef bij die 1-1 waarna Alphense Boys omdat ARC twee strafschoppen miste de derde prijs pakte.

In de finale leek Sportlust’46 tegen Jodan Boys de overwinning te grijpen, maar de 1-0 voorsprong werd in de extra tijd teniet gedaan. Omdat Jodan Boys de eerste drie strafschoppen miste, was het Sportlust’46 dat toch de hoofdprijs incasseerde. Aanvoerder Robin Demeijer nam de wisselbokaal in ontvangst uit handen van sportwethouder Michel du Chatinier.