• Knappe zege B1 op Almere City B1

Alphense Boys B1 (1e divisie) oefende vandaag tegen Almere City B1 (eredivisie) en won verdiend met 3-1. Alphense Boys D1 werd keurig 4e bij het sterk bezette toernooi van Hollandia (waar morgen de C1 naar toe gaat). De C2 werd 2e in z\ijn poule bij het AFC\'34 toernooi. De A2 dat toernooi bij AFC\'34 door alle wedstrijden overtuigend te winnen.

Alphense Boys A1 speelde vandaag niet tegen Almere City A1 omdat het team van trainer Jonathan Jonk maar liefst 5 spelers moest leveren aan Alphense Boyus 12 wat met een blessuregolf kampt. Woensdag a.s. oefent de A1 om 20.00 uur thuis tegen Legmeervogels A1

Alphense Boys A2 speelde een toernooi bij AFC\'34 in Alkmaar en won al zijn drie wedstrijden met overtuiging. De ploeg van trainer Bas Brands opende met een 3-0 tegen Alwsays Forward A1, gevolgd door een 2-0 zege op AFC\'34 A1 en tenslotte een 7-1 winst op WV-HEDW A1. Elia Matufa, Nassir Fatah en Silvanio Fortes scoorden ieder drie keer. Komende woensdag oefent de A2 om 20.00 uur bij en tegen Waterwijk A1.

Alphense Boys B1 oefende vandaag tegen Almere City dat uitkomt in de eredivisie. Van enig verschil was vandaag niets te zien. Integendeel, de ploeg van trainer Sander van Dijk won verdiend met 3-1. De B1 vloog uit de startblokken en al in de 1e minuut was Yannick Saeijs met een tegendraadse kopbal dicht bij de openingstreffer. Een minuut later had dezelfde Yannick de 1-0 moeten maken, maar op aangeven van Said Hamulic, kon hij in vrije positie de bal niet goed raken. In de 8e minuut kon Said Hamulic de bal net niet over de Almere keeper krijgen. Almere City kreeg een enorme kans op de 0-1 maar in het 1 tegen 1 duel wist keeper Sven IJzendoorn zijn doel schoon te houden. De Boys werden vooral gevaarlijk in de omschakeling maar om tot scoren te komen ontbrak een goede eindpass. Vlak voor de rust viel dan toch de verdiende 1-0. Na een scherp genomen vrije trap kopte Alessio van der Straaten de bal terug naar de 2de paal waar Said Hamulic de bal vrij in kon koppen.

Na rust kwam B1 sterk uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten veroverde Dani van Steijn de bal rond de middenlijn. Zijn steekpass kwam terecht bij de goed spelende Said Hamulic die met een hoge voorzet Junior Basilio (zie 1e foito onder) wist te bereiken. Deze werkte de moeilijke voorzet met zijn knie achter de keeper van Almere City. In de 56ste minuut kwam Almere City uit het niks terug in de wedstrijd. Een hoge vrije trap kon bij de 2de paal vrij worden binnen geschoten waardoor de stand terug werd gebracht tot 2-1. Hierna kwam het geloof terug bij Almere City en ging de wedstrijd meer gelijk op. In de 71ste minuut werd de wedstrijd dan toch beslist na een afgeslagen corner stond Junior Basilio precies op de goede plek om keihard de 3-1 achter de keeper te schieten. Daarna bleek bij beide teams de vermoeidheid toe te slaan waardoor beide ploegen geen enkele kans meer wisten te creëren. Een prachtige overwinning van de B1. Komende dinsdag oefent de B1 om 20.00 uur thuis tegen Waterwijk B1 en zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Dordrecht B1.

Alphense Boys B2 speelde ook het toernooi bij AFC\'34 en won heel verrassend het toernooi waar louter divisieteams aan meededen. De ploeg van trainer Dave Huisman begint al een echt \'\'team\'\' te worden. De mentaliteit wordt steeds beter en de spelers gaan elkaar beter en beter coachen. Tegen AFC;34 B1 werd er met 1-0 gewonnen, daarna werd het 3-0 tegen Buitenboys B1. Vervolgens werd ook De Zouaven aan de zegekar gebonden en tenslotte werd het in de laatste wedstrijd 0-0 tegen Hoofddorp B1. Kortom een fraaie winst en een prima stijgende lijn in alle opzichten. Maandag a.s. oefent de B2 om 20.00 uur thuis tegen Zeeburgia B2.

Alphense Boys C1 speelt morgen (zondag) het toernooi bij Hollandia en oefent vervolgens komende dinsdag om 18.30 uur thuis tegen Feyenoord C1

Alphense Boys C2 speelde ook een toernooi bij AFC\'34. De ploeg van trainer Richard v/d Nieuwendijk won de eerste wedstrijd met 2-1 van RKAV Volendam (doelpunten Kaj v \'t Veldt en Romeo Pieters (knap aangeven van Jesse Kaashoek). Daarna werd ook gewonnen van BFC C1 (2-0, goals van Kaan Temur en Romeo Pieters). De laatste wedstrijd tegen AFC\'34 C1 ging om de toernooiwinst. De C2 nam een 2-0 voorsprong (doelpunten Jullian v/d Kwaak en Kaj v/d Veldt), maar een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter leidde de 2-3 nederlaag in. Toch keek Richard v/d Nieuwendijk tevreden terug op dit toernooi. Maandag a.s. oefent de C2 om 18.30 uur thuis tegen Houten C1.

Alphense Boys D1 (JO13-1) speelde het altijd sterk bezette Hollandia toernooi (in Hoorn). Door drie vakantiegangers werd de D1 aangevuld met twee D2 spelers (Jordie en Jarno) die het prima deden. De eerste wedstrijd tegen Buitenveldert werd 1-1 en die uitslag werd ook behaald tegen Zeeburgia D1. Daarna werd gewonnen van Kon HFC D1 (3-2) en met 1-0 gewonnen van Alexandria D1. De laatste wedstrijd zou beslissend zijn of de mannen van trainer Sander v/d Kleij de finale zouden halen. Tegen Dutch Soccer School uit Amerika (waar afgelopen dinsdag in Alphen a/d Rijn nog met 5-0 van werd gewonnen) bleek nu de kaars uit te zijn. Er konden met moeite elf spelers worden opgesteld die allen aan het eind van hun Latijn waren. Er werd daarom terecht met 1-0 verloren waardoor de D1 de finale misliep. In totaal werd de D1 4e. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen BVCB D1

Alphense Boys JO13-2 (D2) speelde vandaag sterk in de oefenwedstrijd tegen Meerburg JO13-1/D1. Dit was een bijzondere ontmoeting omdat Paul Nibbelink (trainer D2 vorig jaar) daar nu de trainer is. In de 10e minuut werden de Alphense Boys middenvelders goed opgejaagd en kon Meerburg gevaarlijk worden met een schot net naast. Na een kwartier nam Alphense Boys het heft meer in handen, in de 18e minuut leidde dit tot treffer na een goed geplaatst schot van Aldo Jager (1-0, zie 2e foto onder). Al snel werd de marge verdubbeld, Chase van Staveren reageerde het snelste op een losgelaten bal van de keeper en trof doel (2-0). Laatstgenoemde stond ook aan de basis van een 3e treffer, een voorzet uit een corner kon bij de 2e paal worden binnengekopt door Mohamed Hamouchi. Op slag van rust was het nogmaals raak met het hoofd, na een prima aanval waarbij er veel oog voor elkaar en goed samenspel was kon de voorzet komen van Nordin Bukala en scoorde opnieuw Mohamed (4-0). Na rust ging Alphense Boys op dezelfde manier door en speelde het bij vlagen zich goed onder de druk van Meerburg uit. In de 37e minuut scoorde Mohamed uit een voorzet van de goed spelende Noë Esselink (5-0). In het slot van de wedstrijd wist Alphense Boys de score nog 2x uit te breiden vanuit standaard situaties. Uit een vrije trap van Evan Schens wist Joep Deben van dichtbij binnen te schieten (6-0) en scoorde Tommie Koster van dichtbij na een prima uitgespeelde corner (7-0). Vooral het goede samenspel is iets om mee te nemen naar een volgende wedstrijden. Aanstaande woensdag speelt D2 een oefenwedstrijd uit tegen Roda’23 D1 om 18.30 uur en volgende week speelt het voor de beker uit tegen Spirit D1 om 09.00 uur.

Was Meerburg D2 in juni nog twee maatjes te groot voor Alphense Boys E-Top, vandaag waren de Alphenaren de bovenliggende partij. Eindstand: 3-2. Dat bleek al in de eerste 10 minuten, waarin het spel zich louter op de helft  van Meerburg afspeelde. Dat Meerburg fysiek een stuk sterker oogde, leek de roodwitten niet te deren. Er werd snel en precies overgespeeld en als de bal bij de tegenpartij was, werd deze onmiddellijk weer afgepakt. Nabil Banaali brak de ban nadat hij op links oprukte en de bal diagonaal in de verre hoek lepelde. Nadat de eerste kans voor Meerburg voor 1-1 zorgde en keeper Milan met een mooie safe een achterstand verijdelde, tikte Senne Steijlen (gastspeler uit de E3, zie 3e foto onder) de 2-1 in. Dat was wederom een verdiende voorsprong. In de tweede helft bleef Alphense Boys de betere ploeg. Het werd na 10 minuten 3-1 na een schuiver van Abdul Ibrahimi. Nadat Thijmen, die na rust op doel kwam, goed werk had verricht, werd het vizier weer op de andere goal gericht. De thuisploeg drong aan op 4-1. Deze viel echter niet meer. Aan de andere kant werd nog wel 3-2 gescoord. Een compliment was na afloop op zijn plaats voor de invallers van de E3, die zich kranig weerden. Donderdag a.s. oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Future Talent 2006.