• Oefenverlies Boys 1

Alphense Boys verloor de tweede wedstrijd in zijn oefencampagne vanmiddag in Amsterdam met 4-1 van hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer. De uitslag was wat geflatteerd. Vlak voor tijd was het maar 2-1, na een 'aardige pot', aldus trainer Aad van den Berg.

Het was vooral te merken dat JOS/Watergraafsmeer al drie weken in training was en de Boys pas anderhalve week. De thuisclub had voor rust meer balbezit en werd via enkele standaardsituaties een paar keer gevaarlijk, maar de Boys leek met 0-0 de rust te halen. Totdat in de tweede minuut extra tijd toch de 1-0 viel.

Alphense Boys zette zich na rust over die teleurstelling heen. Ook toen was er aanvankelijk nog meer balbezit voor de tegenstander, maar kwam ook de Boys beter aan voetballen toe. Dat leidde tot de gelijkmaker. Patrick Krop (zie foto) verschalkte keeper Edwin Sudibyo, die deze zomer overkwam van de Boys. Van den Berg: "Ik dacht dat we door zouden drukken, maar te snel kwamen wij toch weer op achterstand." Vanaf dat moment was er sprake van een open wedstrijd en namens de Boys kreeg Saad el Boutaybi een grote kans op de gelijkmaker. Toen hij alleen op Sudibyo af ging maakte hij echter de verkeerde keus, zoals dat dikwijls wordt genoemd.

"Conditioneel zijn we goed getest en we hebben lange tijd goed mee kunnen voetballen, met een prima tegenstander", oordeelde de Boys-trainer tevreden. JOS/Watergraafsmeer liet de Boys in de slotminuten inderdaad naar adem happen en scoorde toen nog de derde en vierde goal.

Dinsdagavond speelt Alphense Boys de eerste wedstrijd van het eigen Frans Bahlmann Toernooi om 19.00 uur thuis tegen Sportlust '46. Om 21.00 uur staat ARC - De Jodan Boys op het programma.