• Feyenoord te sterk voor Boys-jeugd

  Op zaterdag 6 augustus oefenden zes Alphense Boys jeugdselectieteams tegen sterke tegenstanders. Alleen de D1 kwam als overwinnaar uit de strijd tegen Barcelona Soccer School. Toch was het een leerzame oefenzaterdag, waarop de eerste wedstrijdminuten werden gemaakt. Lees verder voor de verslagen.

  Alphense Boys A1 (JO19-1) speelde op het schitterende complex van Papendal tegen Vitesse O17. Direct vanaf de aftrap had Vitesse de overhand en kwam Alphense Boys niet onder de druk uit. Vitesse creƫerde in de eerste helft een aantal goede kansen, maar de aanvallers hadden hun vizier niet op scherp. Alphense Boys 019 kwam zelfs 0-1 voor na een goede voorzet van Eli Dikebele, die Bryan Iliohan goed binnen kopte.

  Hierna nam Vitesse het initiatief over en scoorde vrij snel twee keer achter elkaar waardoor het 2-1 in de rust was. De tweede helft zakte het niveau aan beide kanten en werden er weinig kansen gecreĆ«erd. Alphense Boys had nog een goede scoringskans, maar de voorzet van Floris Hazenberg werd niet binnen gelopen. Het slotakkoord was voor Vitesse maar de spits schoot de bal op de paal. Voor Alphense Boys was het een nuttige conditietest, waarbij er nog hard gewerkt moet worden aan het samenspel.  A.s. woensdag om 20.00 uur is de volgende oefenwedstrijd, thuis tegen het eerste elftal van Nicolaas Boys.

  Vandaag nam Alphense Boys B1 (JO17-1) het op tegen Feyenoord B1. Feyenoord speelt in de eredivisie en dus een klasse hoger dan de B1. Vanaf het begin van de wedstrijd was dit verschil duidelijk. Feyenoord nam het initiatief en het was aan de B1 om stand te houden. Ondanks dat de B1 goed aan de wedstrijd begon, was het Feyenoord dat al snel de leiding nam. Na een afgeslagen corner werd de bal direct in de kruising geschoten. De B1 moest alle zeilen bij zetten om het tempo van Feyenoord te kunnen bijbenen en kon alleen in de counter een vuist maken. Door een snel uitgevoerde aanval kwam Feyenoord in de 19de minuut op een 0-2 voorsprong. De B1 had het verdedigend redelijk goed voor elkaar waardoor Feyenoord niet naar een grote voorsprong kon uitlopen. Desondanks maakte Feyenoord voor de rust nog twee goede goals. Eerst werd een vrije trap rechtstreeks binnen geschoten en vlak voor rust werd een afstandsschot nog tot doelpunt gepromoveerd. 

  Na rust kwam de B1 goed uit de kleedkamer. Binnen twee minuten werd de 1-4 gescoord. Uit een vrije trap van Gino Bergwerff wist Said Hamulic de bal achter de keeper te koppen. Daarna had de B1 de kans op de aansluitingstreffer maar Junior Basilio was net te laat om de voorzet van Jeremy Dekker achter de keeper te tikken. Daarna nam Feyenoord het initiatief weer over en was het aan de B1 om de schade beperkt te houden. Mede door heel hard te werken kon Feyenoord er lastig door heen komen. In de 61ste minuut wist Feyenoord nog wel de 1-5 te maken maar verder kwamen ze niet. Een nuttige oefenwedstrijd op weg naar de start van de competitie. Donderdag 11 augustus oefent de B1 thuis om 19.00 uur tegen De Meern B1.

  Alphense Boys B2 (JO17-2) oefende tegen Feyenoord o16 en kreeg billenkoek. Het werd maar liefst 0-12 (na een 0-6 ruststand). De ploeg van trainer Dave Huisman kon niet de weerstand bieden die nodig is tegen dit soort teams. De meeste spelers waren ook ''te lief'' en verloren daardoor veel duels. Ook in de 3e divisie, waar de B2 in speelt, komt het aan op mentaliteit en de wil om te winnen en dan mag je je in de duels best wat meer laten gelden. Feyenoord o16 speelde af en toe oogstrelend voetbal met enkele technisch zeer vaardige spelers. Daar hebben we van genoten.  Komende dinsdag krijgt de B2 al een  kans om zich te revancheren. Dan gaan ze naar FC Volendam o16 en spelen in het Kras stadion (18.30 uur)

  Alphense Boys C1 (JO15-1) oefende vandaag tegen Dutch Soccer team uit Amerika. In de 12e minuut scoorden de Amerikanen de 0-1. Daarna werd de ploeg van trainer Bryan de Vries veel beter, maar miste de ene na de andere kans. Kaan Temur had de bal over de keeper in het doel kunnen tikken, maar de bal ging over het doel. Ook Junior Sonowo kreeg een identieke kans, maar ook hij kreeg de bal er niet in. De mooiste kans volgde in de 31e minuut. Junior Sonowo zette voor en Zakaria Atrougouti tikte in vrije positie tegen de keeper. Direct na rust scoorde Dutch SS de 0-2 en zagen we alleen nog een goede kans van Junior (naast). Het kaarsje ging langzaam uit.

  Woensdag 10 augustus oefent de C1 om 18.30 uur thuis tegen AFC'34 C1.

  Alphense Boys D1 (JO13-1) speelde vandaag zijn eerste oefenwedstrijd thuis tegen Barcelona Soccer School. Het werd een leuk en enthousiast potje met af en toe al prima voetbal. In de 8e minuut stiftte Jelle Mulder (zie foto onder) de bal over de keeper in het doel (1-0). In de 14e minuut schoot Jayden Pieters iets te slap in voor de 2-0. In de 32e minuut (na rust) ondernam Julian v/d Kwaak een knappe actie en schoot Jelle Mulder in, maar diens inzet werd van de lijn gehaald. Een minuut later draaide Mohamed Hamouchi  (van de D2, zie foto onder) weg van zijn tegenstander en schoot de bal in de korte hoek (2-0). In de 35e minuut scoorde Barcelona uit een corner tegen (2-1). In de 43e minuut zagen we een watervlugge actie van Jelle Mulder en zijn voorzet kon door Thierry Anthony worden binnengetikt (3-1). In de 45e minuut gaf Bujo Hegic de pass op Jelle en die trof de keeper. In de 50e minuut pakte Jelle Mulder de rebound toen de Barcelona keeper de bal niet kon klemmen (4-1). Al met al een veelbelovende eerste oefenwedstrijd van de D1.

  Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen het Amerikaanse Dutch Soccer School.

  Voor Alphense Boys D2 (JO13-2) startte het oefenprogramma na een eerste trainingsweek vandaag tegen Spartaan'20 JO13-2. Binnen 30 seconden was het al raak, na een goede voorzet met links van rechtsbuiten Nordin Bukala maakten de aanvallers het de verdedigers zodanig lastig dat deze hem in eigen doel werkten (1-0). Spartaan'20 leek wat beduusd van de goede start en had het in deze beginfase wat lastig. Net op het moment dat Spartaan'20 het spel wat meer naar zich toe trok werd de score verdubbeld. Het was spits Mohamed Hamouchi (zie foto onder) die vanuit een korte draai de bal vanaf de 16-meter hard de linker bovenhoek in schoot (2-0). Na dit doelpunt was Alphense Boys echter niet scherp genoeg want direct vanaf de aftrap kon Spartaan'20 vrij een dieptepass spelen die direct werd afgerond (2-1). In de fase na de rust was het heel rommelig, Alphense Boys leed veel en snel balverlies. Het fysiek sterke Spartaan'20 strafte ook direct enkele foutjes af die gemaakt werden in de opbouw (2-2 en 2-5). Doordat de afstanden steeds tussen de verschillende linies steeds groter werden hadden de behendige spelers van Spartaan'20 vrij spel. Er kon niet voldoende druk op de bal gegeven worden als team, dit resulteerde in een vrije schietpoging die hard in de rechter onderhoek belandde (2-3) en een harde volley van dichtbij uit een corner (2-4). In de slotfase kreeg Alphense Boys nog 1 grote kans, Joep Deben schoot hard van dichtbij binnen maar de keeper redde knap. Na een prima eerste helft zakte het niveau in de tweede helft ver weg. Er is nog een hoop te doen in de komende weken om klaar te zijn voor de competitiestart.

  Aanstaande donderdag speelt D2 een oefenwedstrijd thuis tegen Future Talent 2005 om 18.30 uur. En volgende week zaterdag oefent het thuis tegen Meerburg D1 om 9.00 uur.