• Eerste training zit erop

  Alphense Boys 1 werkte donderdagavond de eerste training van het nieuwe seizoen af. Nog niet alle spelers van de twintig leden tellende selectie waren present; sommigen vieren nog hun laatste vakantiedagen. Zondag is er een dubbele training en komende dinsdag wordt de eerste oefenwedstrijd gespeeld, om 20.00 uur thuis tegen zaterdag-hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen.

  Hoofdtrainer Aad van den Berg, assistent-trainer Eli Wattimury en de nieuwe keeperstrainer Ron Martin hadden donderdagavond oud-Boysspeler Osama Rashid als gast op de training. Een jaar geleden werd de middenvelder prof bij Sporting Clube Farense in Faro, in de Portugese Segunda Liga. Hij besloot eerder dit jaar zijn contract bij Farense niet te verlengen en heeft op dit moment twee concrete aanbiedingen van andere Portugese profclubs op zak. Binnenkort maakt hij daar een keuze uit.

  Osama Rashid - tevens international voor Irak - verbleef de afgelopen voetballoze maanden bij zijn familie in Rotterdam. Eind mei bezocht hij nog  de nacompetitiewedstrijd van Alphense Boys bij FC Boshuizen, waar de roodwitten werden uitgeschakeld voor promotie naar de hoofdklasse. "Ik ben sindsdien onder leiding van een personal trainer in conditie gebleven, in afwachting van wat er verder met mijn carrière zou gebeuren. Komende donderdag meld ik me bij het Iraakse nationale team voor een oefeninterland, volgende week zaterdag in Doha tegen Quatar. Daarna neem ik de beslissing waar ik volgend seizoen zal gaan voetballen."

  "Om weer even met een groep te kunnen trainen, had ik aan Eli gevraagd of ik donderdag en zondag mee mocht trainen met Alphense Boys. Dat was geen probleem en ik vind het geweldig dat de deur meteen open stond", aldus Osama.

  Onder de deelnemers aan de eerste training waren onder andere de nieuwkomers in de selectie Stanley Mailoa, Djazz Manusama, Donovan Oliviera, Bas van Zoest en Saad el Boutaybi, die allen een verleden in de jeugd bij de Boys hebben. Alle spelers maakten een fitte indruk op de trainers. "Iedereen is gretig. Het was een goed begin", aldus Van den Berg en Wattimury.

  Oefenprogramma

  Dinsdag 2 augustus, 20.00 uur: Alphense Boys - Zwaluwen Vlaardingen (zat. hoofdklasse)

  Zondag 7 augustus, 14.00 uur: JOS/Watergraafsmeer - Alphense Boys (zon. hoofdklasse)

  Dinsdag 9 augustus, 19.00 uur: Alphense Boys - Sportlust '46 (Frans Bahlmann Toernooi)

  Zaterdag 13 augustus: vervolg Frans Bahlmann Toernooi

  Dinsdag 16 augustus, 20.15 uur: Alphense Boys - FC Boshuizen (zon. eerste klasse)

  Zaterdag 20 augustus, 17.00 uur: RCL - Alphense Boys (bekerronde 1)

  Dinsdag 23 augustus, 19.30 uur: TAVV - Alphense Boys (bekerronde 2)

  Zondag 28 augustus, 14.00 uur: Alphense Boys - ROAC (bekerronde 3)