• Jens: van Feyenoord, TAVV én de Boys

  Jens Toornstra is het levende bewijs dat clubliefde nog bestaat. Met een nieuw contract tot 2022 op zak jaagt de 30-jarige middenvelder in zijn zesde seizoen op nieuwe successen. Dit seizoen is Feyenoord als underdog gestart. Een aantal kernspelers vertrok en er kwamen geen versterkingen met een grote naam bij. Toornstra heeft er niettemin vertrouwen in.

  "Feyenoord en de supporters maken soms een soort oergevoelens in me los", vertelt hij in het onlangs verschenen Feyenoord Magazine. Vroeger, toen hij als kleine jongen bij TAVV in Ter Aar speelde en vanaf de D-jeugd bij Alphense Boys, liep hij regelmatig in een shirt van Feyenoord. "Sinds ik hier speel en successen heb mogen vieren, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Feyenoord is gewoon mijn club."

  Grootste toernooi
  Maar Jens Toornstra is niet alleen van Feyenoord. Hij is ook nog altijd van TAVV, waar hij op zaterdag graag te vinden is om bij zijn oude ploeggenoten te kijken, en van Alphense Boys, waar elk jaar eind augustus het Jens Toornstra Toernooi wordt gespeeld, het grootste eendagsjeugdtoernooi van Nederland met meer dan 160 deelnemende teams. "Nou en of ik het eervol vindt dat dit toernooi mijn naam draagt. En als het even kan ga ik ook kijken. Wat helaas te weinig gebeurt, maar dat komt omdat Feyenoord meestal op zondagmiddag speelt." Ook dit jaar zou dat zo zijn, maar de wedstrijd van a.s. zondag tegen AZ is verplaatst. De kans bestaat dus nog dat Jens dit jaar weer langs komt. Hij heeft de uitnodiging in beraad.

 • Wederzijdse liefde
  Terug naar Feyenoord. Op Sven van Beek na is hij de speler die het langst bij deze selectie zit. En het is de verwachting dat hij daar niet meer zal vertrekken. Hij verlengde zijn contract tot 2022. De liefde is dus wederzijds. "De club is tevreden met me, vertelde technisch directeur Sjaak Troost me in aanloop naar dit seizoen. Ook trainer Jaap Stam wilde me graag behouden. Daarom wilde Feyenoord mijn contract, dat tot 2021 liep, met een jaar verlengen. Normaal gesproken verleng je niet per se als je nog een contract van twee jaar hebt, maar het gevoel van beide kanten is goed. Als je dat op zo’n manier kunt uitspreken naar elkaar, is dat voor beide partijen fijn."

  Fiscale economie
  Met Feyenoord heeft hij reeds gesproken over een carrière als hij op een dag een voetbalpensionado is. "Ik studeerde vroeger fiscale economie en heb vorig jaar een cursus sportmanagement gevolgd aan de Johan Cruyff University. Wellicht dat ik straks iets commercieels ga doen bij Feyenoord. Ik denk veel en ook graag vooruit, dus ook over mijn leven na het voetbal. Op dit moment zie ik mij straks niet in een technische staf op het veld staan. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Eerst wil ik mij volledig focussen op het voetbal."

  Laatbloeier
  Toornstra is een laatbloeier. Pas op 21-jarige leeftijd vertrok hij van Alphense Boys naar ADO Den Haag. Hier maakte hij naam en faam en vertrok naar Utrecht, om uiteindelijk in Rotterdam te belanden. "Ik leef mijn droom, zo zou je kunnen zeggen. Ik geniet volop van alles wat ik meemaakt. Ik speel nu vijf seizoenen bij Feyenoord en in die periode hebben we vijf prijzen gepakt. Toch zijn we hier allemaal hongerig naar succes, vooral omdat we het vorige seizoen als teleurstellend hebben ervaren. We wonnen weliswaar gelijk de Johan Cruyff Schaal maar hierna bleven de successen achter op de verwachtingen. Met andere woorden, we hopen dit jaar te laten zien dat we beter zijn. Er zit veel kracht en talent in de huidige selectie, ook al vertrokken enkele gezichtsbepalende spelers."

  Ambitieuze plannen
  Ondertussen denkt hij nog vaak terug aan zijn periode bij Alphense Boys, waar hij de basis legde voor de voetballer die hij nu is. "Ik hoorde dat hier ambitieuze plannen zijn. Zes jeugdteams spelen op divisieniveau, wat natuurlijk superknap is. En het is goed om te horen dat het eerste ook op dat niveau terecht wil komen. Dat past bij een club als Alphense Boys. Ik blijf de club dan ook nauwlettend volgen."

 • Woensdagnieuwtjes


  De Meulensteencursus, die afgelopen maandagavond bij Alphense Boys begon en vanavond (woensdag) al weer eindigt, trok maar liefst 65 deelnemers, waarvan er 46 afkomstig zijn van onze samenwerkende amateurpartners. Van Alphense Boys deden 15 trainers mee waaronder Manfred v/d Berg en Gerard Haverkamp (zie foto) die actief de techniek oefeningen meededen.

  • Vanavond (woensdag) is het vanaf 19.00 uur vooral praktijk, dus moeten de deelnemers aan de bak om alle oefeningen zélf te ervaren. Afgelopen maandag was er ook 1½ uur theorie en zat de kantine flink vol.
  • Vrijdag 1 juli organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek (DCT) weer een toernooi 5 tegen 5 als afsluiting van het seizoen. Iedereen tussen 6-16 jaar kan gratis deelnemen met een zelf samengesteld team! Tussen 17.00-20.00 uur maken we gebruik van twee kunstgrasvelden bij Alphense Boys.
  • Plezier staat voorop. Naast het toernooi kun je genieten van side events, muziek, een hapje en een drankje. Voor dit gratis toernooi schrijf je in met een zelf samengesteld team.
  • Een team bestaat uit minimaal 6 spelers of speelsters uit bijvoorbeeld je voetbalteam, je klas, je buurt of je familie. Een mix van bijvoorbeeld jongens en meisjes is ook prima.
  • Smart Development uit Alphen aan den Rijn is hoofdsponsor van het toernooi. Smart maakt professionele websites en webshops. Daarnaast adviseert het bedrijf op het gebied van internetmarketing. Inschrijven kan tot en met woensdag 29 juni (vandààg) via: www.decompletetechniek.nl
  • De trainers en begeleiders van de A2 van Alphense Boys sloten het seizoen gezellig af met een weekendje in  Maastricht. Op de foto vanuit Limburg: Bas Brands, Sjouke Klok, Mario Huliselan, Henny Kluivers, Philip vd Pijl
  • Collin van Haastrecht en Thijs Spanjer gaan op zaterdagmorgen vanaf 27 augustus de F-league leiden. Beide mannen volgen een sportopleiding
  • Afgelopen weekend belegde de nieuwe D1 van Alphense Boys een trainingsweekend bij Alphense Boys. Onder leiding van trainer Sander v/d Kleij werd er op vrijdag 2x getraind met een perfecte maaktijd tussendoor mert dank aan mevrouw Sekeris en meneer Woodall, gevolgd door een voetbalquiz.
  • Vervolgens werd er best goed geslapen en na een prima ontbijt volgde de 3e training op zaterdagmorgen. Het uiterst geslaagde en gezellige weekend werd afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Jonathan D1 (3e divisie) en in die wedstrijd kon niet worden gezien dat de mannen een vermoeiend weekend achter de rug hadden. Met veel inzet en bij vlagen prima voetbal, werd er met 6-2 gewonnen.
  • Het Jens Toornstra toernooi (zondag 21 augustus) zit helemaal vol. Maar liefst 135 E en F-teams zullen die laatste zondag van de schoolvakantie hun voetbalseizoen starten bij Alphense Boys.
  • De inschrijvingen voor het herfst en kersttoernooi (vorige week startte de inschrijving) gaat ook hard. Inmiddels hebben we al 49 inschrijvingen voor de herfsttoernooien en 45 deelnemers voor de kersttoernooien
  • De Herfsttoernooien 2016 voor diverse jeugdselectieteams komen er weer aan. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:
   ??Maandag 17 oktober:   Toernooi voor de C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)
   ??Dinsdag 18 oktober:   Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie)
   ??Dinsdag 18 oktober:   Toernooi voor E-Top teams (2006) die al 11 tegen 11 spelen
   ??Woensdag 19 oktober:   Toernooi voor C1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)
   ??Woensdag 19 oktober:   Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse)
   ??Donderdag 20 oktober: Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)
   ??Vrijdag 21 oktober:  Toernooi voor F1 teams
   ??Vrijdag 21 oktober: Toernooi voor E3 teams (1e jaars E, 2007)
   ??Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl
  • De kersttoernooien 2016-2017 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:
   ??Dinsdag 27 december: Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)
   ??Woensdag 28 december:  Toernooi voor E-Top (11 tegen 11, geboortejaar 2006)
   ??Donderdag 29 december:  Toernooi voor E1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)
   ??Vrijdag 30 december: Toernooi voor F1 (niveau 1e klasse)
  • Toernooi voor F4 (1e jaars F = 2009)
   ??Maandag 2 januari:  Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse)
   ??Dinsdag 3 januari:  Toernooi voor C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse)
   ??Woensdag 4 januari:  Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie)
   ??Donderdag 5 januari: Toernooi voor C1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)
   ??Vrijdag 6 januari: Toernooi voor E3 (1e jaars E, 2007)
  • Toernooi voor F2 (niveau 2e/3e klasse)
   ??Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

  • Pasfoto's nu snel inleveren.In verband met de spelerspassen van de KNVB die benodigd zijn bij deelname aan een voetbalwedstrijd is van de volgende spelers een pasfoto nodig.

   Onderstaande personen zijn minimaal 2 maal benaderd ( door hun leider, per mail, een brief of telefonisch) om deze in te leveren. Nogmaals de vraag om een pasfoto in te leveren. Dat kan door de pasfoto voorzien op de achterkant van je naam , geboortedatum en het huidige team in een envelop in de brievenbus bij Alphense Boys bij de ingang te plaatsen. Ook kan de envelop worden verstuurd naar: J.J.M. Goedhart, Marsdiep 237, 2401 XG Alphen aan den Rijn.

   Het is van belang dit zo snel mogelijk te doen zodat er tijd is ) door de KNVB) om de spelerspas nog te laten drukken. Mocht dat pas aan het begin van het seizoen worden gedaan dan is kans groot dat deelnemen aan wedstrijden door de scheidsrechter wordt verboden. U heeft dit zelf in de hand door op tijd, uiterlijk voor 15 juli a.s., de foto in te leveren.
   -Senioren:
   -Rokus Driesen ( oud elftal zondag 10 )
   -Rowan Schimpf ( oud elftal zaterdag 1 )
   -Jasper Puper ( G1 team )
   -Robin Sassen ( G1 team )
   -Junioren:
   -Mats Maring ( oud elftal B7 )
   -Fazan Nuri ( oud team E6 )
   -Abdullahi Hussein ( oud team E10 )
   -Zahra Abdullah-Sheikh ( team onbekend )
  • Kampioenen ontmoeten kampioenen actie
   Teams van Alphense Boys die dit seizoen kampioen zijn geworden, worden door de KNVB uitgenodigd om op zondag 31 juli a.s. voor een  speciale prijs de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal bij te wonen, tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord. Kaartjes kosten voor junioren 7,50 en voor senioren 15 euro. De wedstrijd wordt gespeeld in de Amsterdam ArenA.
   Meer informatie over de Kampioenen ontmoeten Kampioenen actie 2016 is te vinden op: www.voetbal.nl/kampioenen. Op deze website is inschrijven voor de actie mogelijk. Ook kan je hier een certificaat voor (beker)kampioen downloaden.
   Speciaal voor de jeugdteams die kampioen zijn geworden of de beker hebben gewonnen, wordt er voorafgaand aan de wedstrijd een ereronde gelopen door de Amsterdam ArenA. De aanvoerders van de teams hebben de mogelijkheid om zich aan te melden voor de ereronde via het inschrijfformulier. Voor de ereronde is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
   Dit aanbod is geldig tot en met vrijdag 15 juli 2016. Per bestelling wordt ?? 3,50 portokosten in rekening gebracht. Bij een bestelling van kaarten wordt er door de besteller direct via IDEAL betaald. Alle bestellingen worden gecontroleerd door de KNVB, zodat alleen teams die recht hebben op de actie gebruik kunnen maken van deze actie. Bij een onrechtmatige bestelling wordt het geld terugbetaald aan de besteller en worden er geen kaarten verstuurd.
   Voor alle vragen over de actie Kampioenen ontmoeten Kampioenen bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal 2016, kan je een e-mail sturen naar internetverkoop@knvb.nl.
  • Op donderdag 7  juli a.s. om 20.00 uur wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. De officiële uitnodiging en de agenda worden binnenkort op deze site gepubliceerd. De uitnodiging wordt ook aan de leden gemaild naar het adres dat bij de ledenadministratie van Alphense Boys bekend is.
  • Alphense Boys geeft in augustus - net als in voorgaande jaren - weer een Seizoengids uit. Hiervoor zijn we o.a. op zoek naar de leukste Boys/Girls-voetbalfoto's van het afgelopen voetbaljaar. De kampioensfoto, een fraaie passeeractie of juichen na een goal... Stuur je mooiste foto uiterlijk a.s. zondag naar Gerard Haverkamp, via secretaris@alphenseboys.nl. Je kunt natuurlijk ook wetransfer gebruiken, maar stuur niet te véél foto's in. Uiteindelijk is de ruimte in de gids beperkt.
   Er komt in elk geval een collage van alle kampioensteams in de Seizoengids, dus bij deze de oproep aan die leiders om hun elftalfoto in te dienen. Op dit moment zijn alleen foto??s van de MA1, D3 en E1 gemaild. We missen de foto??s nog van de A4, B1, B3, C4, D6 en E10.
  • In de A- en C-jeugd van de Alphense Girls zijn nog plaatsen vrij in het nieuwe seizoen. Ben je geboren in 1998/1999/2000 dan wel in 2001/2002/2003 en heb je zin om te gaan voetballen? Stuur dan een mailtje naar girls@alphenseboys.nl en je krijgt z.s.m. bericht van ons.
  • Alphense Boys heeft in het nieuwe seizoen ook weer een Vrouwen 1-team. Al veertien spelers staan te popelen om te beginnen. Er kunnen nog enkele dames bij. Half augustus beginnen de trainingen weer (donderdagavond, 20.00-21.30 uur) en kandidaten kunnen dan vrijblijvend meedoen tijdens de proeftrainingen.
  • Binnenkort gaat de nieuwe website van Alphense Boys live. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet door webmaster Rob Veenstra.
  • Het tweede Frans Bahlmann Toernooi van Alphense Boys wordt gehouden op dinsdag 9 en zaterdag 13 augustus. Op dinsdag staan de volgende wedstrijden op het programma: Alphense Boys ?? Sportlust ??46 (19.00 uur) en ARC ?? De Jodan Boys (21.00 uur). De verliezers van deze wedstrijden spelen op zaterdag 13 augustus om 14.30 uur de wedstrijd om de derde en vierde plaats. De winnaars spelen om 16.30 uur de finale. Aansluitend reikt sportwethouder Michel du Chatinier de prijzen uit. Sportlust??46 is de titelverdediger.
  • Alphense Boys 1 begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 28 juli met de eerste training. In de weken daarna staan de volgende oefenwedstrijden op het programma:
   -Dinsdag 2 augustus, 20.00 uur: Alphense Boys ?? Zwaluwen Vlaardingen (zat. hoofdklasse)
   -Zondag 7 augustus, 14.00 uur: JOS/Watergraafsmeer ?? Alphense Boys (zon. hoofdklasse)
   -Dinsdag 9 augustus, 19.00 uur: Alphense Boys ?? Sportlust ??46 (Frans Bahlmann Toernooi)
   -Zaterdag 13 augustus: vervolg Frans Bahlmann Toernooi
   -Dinsdag 16 augustus, 20.15 uur: Alphense Boys ?? FC Boshuizen (zon. eerste klasse)
   -De poulewedstrijden in het KNVB-bekertoernooi zijn op zaterdag/zondag 20/21 augustus, dinsdag 23 augustus en zaterdag/zondag 27/28 augustus.