• Sportweekend 2018

  Sportweekend 2018

  Hier volgt binnenkort meer informatie over het Sportweekend 2018.

  Als je nog nooit eerder aan het Sportweekend hebt meegedaan, dan kun je op onderstaande links drukken en die je wat je ongeveer mag verwachten: veel sport en spel, veel plezier, met of zonder overnachting. Voor elke leeftijdsgroep zorgt de Sportweekendcommissie voor een afwisselend programma. Dat blijft zo lang mogelijk geheim, maar we weten zeker dat er weer van alles te beleven is voor jou en je ploeggenoten.

  https://www.youtube.com/watch?v=nH-dfqw_LKw (2006)

  https://www.youtube.com/watch?v=jBK5JpEiPd0 (2014)

  https://www.youtube.com/watch?v=CufEFQPqnD8 (2015)

   

  Hieronder staat het beknopte verslag van het Sportweekend 2017

  Finn wint fantastisch Sportweekend

  Finn van der Meer uit de JO11-6 werd zaterdagmiddag als glorieuze winnaar gehuldigd van het 54-ste Sportweekend. Van alle teamwinnaars verzamelde hij het hoogste aantal punten en daarom mocht hij op een zonovergoten hoofdveld de grote wisselbeker in ontvangst nemen.

  Met de huldiging van Finn kwam een einde aan een geweldig Sportweekend, mede natuurlijk dankzij de fraaie weersomstandigheden. Hoewel?? Vrijdagmorgen stonden alle velden nog blank na een serie overweldigende regenbuien, maar nadat halverwege de dag het zonnetje doorbrak kon de ‘officiële’ afsluiting van het seizoen eigenlijk niet meer stuk. De Sportweekendcommissie had opnieuw een gevarieerd programma in elkaar gezet, onder meer met een stormbaan voor de D-jeugd en het minivoetbaltoernooi en apekooien voor de E- en de F op vrijdagavond. Laten we ook het diner niet vergeten!

  Zaterdag stonden de velden vol met enorme luchtkussens en allerlei andere spelen. Tussendoor waren er de traditionele hoogtepunten, zoals de penaltyfinale op vrijdagavond en de Battle of the Coaches zaterdagmiddag. Oók een traditie, inmiddels, is het freestyle voetbal met Maarten van Luit. En dan de afsluitende parade en huldiging onder de klanken van DJ Taluco, Taco Snelleman uit Alphen. Ook hij gaf voor het tweede achtereenvolgende jaar acte de préséance.

  De door Ron Martin weer perfect georganiseerde Penaltyfinale leek een bijzonder spannende ontknoping te krijgen. Toen de laatste deelnemer naar de stip kwam, stonden drie spelers met vier gescoorde elfmeters bovenaan. De barrage om de eerste plaats leek een kwestie van tijd. Maar toen stapte dus Marco Jansen uit de JO13-6 naar voren en hij wist als enige keeper Tim van der Linden vijf keer te passeren! Mathijs Vreeburg (JO9-2), Senne Steijlen (JO11-3) en Tim Zwirs (JO13-5) moesten daarna in een barrage uitmaken wie nummer twee, drie en vier werden. Dit won Mathijs, Senne werd derde en Tim vierde. Marco Jansen kreeg uit handen van keeper Tim, die in de jeugd bij Alphense Boys en Feyenoord speelde en komend seizoen terugkeert bij Boys 1, de wisselbeker en de keepershandschoenen.

  De Battle of the Coaches werd gewonnen door Danny Schenkhuizen. Hij wist het langste op de rodeo-stier te blijven zitten.

  Rest ons op deze plaats nog iedereen te bedanken die aan de organisatie van het Sportweekend heeft meegewerkt, van alle kantinemedewerkers tot en met de EHBO’ers en BHV’ers, van de nachtbewaking tot en met de sponsors, de Sportweekendcommissie en speaker Dennis Captein. En ieder ander die een steentje aan het geslaagde verloop van het 54-ste Sportweekend heeft bijgedragen. Op naar de 55-ste editie!

  Wilt u de commissie voor volgend seizoen willen versterken? Stuur dan svp even berichtje naar sportweekend@alphenseboys.nl